PAZARCILAR CUMHURİYET MEYDANI'NDA BULUŞTU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2018 - 12:43, Güncelleme: 11.04.2018 - 12:43
 

PAZARCILAR CUMHURİYET MEYDANI'NDA BULUŞTU

Ege Bölgesi'nin en büyük pazar yerlerinden biri olan Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki perşembe pazarında başlatılan inşaat çalışması nedeniyle iki haftadır tezgah açamayan 800 pazarcı esnafı, UKOME tarafından belirlenen yeni pazar yeri için bugün de kura çekiminin iptal edilmesi üzerine Manisa Valiliğine yürüdü. Ellerinde ekmeklerle ‘Biz ekmeğimizin derdindeyiz’ diyen pazarcı esnafını Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç sakinleştirdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ‘Eski Garaj Yeni Proje’ kapsamında modern bir pazar yerine kavuşacak olan perşembe pazarının 800 esnafı, iki haftadır tezgah açamıyor. İki haftadır tezgah açmayan pazarcılar, Öğretmenevi arkasında geçici olarak açılması planlanan pazar yeriyle ilgili Kültür Merkezi Lale Salonu'nda yapılan kura çekimine katıldı. Kura çekiminde Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Manisa Valiliğince UKOME’de oy çokluğuyla kabul edilen Öğretmenevi’nin arka tarafının iptal edildiğini, UKOME’nin olağanüstü toplanarak geçici pazar yerinin Cider fabrikası ile Barbaros Mahallesi arasındaki bulvarda kararlaştırılmasının beklendiğini söyledi.  İki haftadır tezgah açamayan pazarcılar, perşembe pazarı için belirlenen geçici pazar yerinin iptal edilmesine tepki göstererek, ellerinde ekmeklerle Manisa Valiliğine yürüdü. Hızını alamayan bazı esnaflar valilik binasına girmeye çalışınca devreye emniyet güçleri girdi. Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ve emniyet güçlerinin devreye girmesi ile valilik önünden uzaklaştırılan pazarcı esnafı, sorunları çözülene kadar bir yere gitmeyeceklerini, tek dertlerinin evlerine ekmek götürmek olduğunu söyledi. Ellerindeki ekmeklerle ‘Tek derdimiz ekmeğimiz’ diyen esnaflardan bazıları oturarak durumu protesto etti. Bazı pazarcılar ise perşembe pazarının eski yeri olan Sultan Camii’nden Necatibey İlkokuluna kadar olan alana kurulmasını istedi.  Pazarcılar Odası Başkan Halim Şener, "Biz hırsızlık yapmadık. Pazarcılık yapıyoruz. Evimize ekmek götürüyoruz. Vali beyin kararını bekliyoruz, geçici pazar yeri Barbaros’a taşınabilir. Sizin için eski perşembeyi talep edeceğim. Biz ekmeğimizi istiyoruz" dedi.  Olay yerine gelen Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener Cumhuriyet Meydanı'nda görüşme yaparken, çevik kuvvet polisi de valilik önünde güvenlik önlemi aldı. İl Emniyet Müdürü Bilgiç, Şener ile görüşmesinin ardından pazarcılara bir açıklama yaptı. Bilgiç’in açıklamasının ardından pazarcı esnafı meydandan ayrıldı.  
Ege Bölgesi'nin en büyük pazar yerlerinden biri olan Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki perşembe pazarında başlatılan inşaat çalışması nedeniyle iki haftadır tezgah açamayan 800 pazarcı esnafı, UKOME tarafından belirlenen yeni pazar yeri için bugün de kura çekiminin iptal edilmesi üzerine Manisa Valiliğine yürüdü. Ellerinde ekmeklerle ‘Biz ekmeğimizin derdindeyiz’ diyen pazarcı esnafını Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç sakinleştirdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ‘Eski Garaj Yeni Proje’ kapsamında modern bir pazar yerine kavuşacak olan perşembe pazarının 800 esnafı, iki haftadır tezgah açamıyor. İki haftadır tezgah açmayan pazarcılar, Öğretmenevi arkasında geçici olarak açılması planlanan pazar yeriyle ilgili Kültür Merkezi Lale Salonu'nda yapılan kura çekimine katıldı. Kura çekiminde Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Manisa Valiliğince UKOME’de oy çokluğuyla kabul edilen Öğretmenevi’nin arka tarafının iptal edildiğini, UKOME’nin olağanüstü toplanarak geçici pazar yerinin Cider fabrikası ile Barbaros Mahallesi arasındaki bulvarda kararlaştırılmasının beklendiğini söyledi. 
İki haftadır tezgah açamayan pazarcılar, perşembe pazarı için belirlenen geçici pazar yerinin iptal edilmesine tepki göstererek, ellerinde ekmeklerle Manisa Valiliğine yürüdü. Hızını alamayan bazı esnaflar valilik binasına girmeye çalışınca devreye emniyet güçleri girdi. Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ve emniyet güçlerinin devreye girmesi ile valilik önünden uzaklaştırılan pazarcı esnafı, sorunları çözülene kadar bir yere gitmeyeceklerini, tek dertlerinin evlerine ekmek götürmek olduğunu söyledi. Ellerindeki ekmeklerle ‘Tek derdimiz ekmeğimiz’ diyen esnaflardan bazıları oturarak durumu protesto etti. Bazı pazarcılar ise perşembe pazarının eski yeri olan Sultan Camii’nden Necatibey İlkokuluna kadar olan alana kurulmasını istedi. 
Pazarcılar Odası Başkan Halim Şener, "Biz hırsızlık yapmadık. Pazarcılık yapıyoruz. Evimize ekmek götürüyoruz. Vali beyin kararını bekliyoruz, geçici pazar yeri Barbaros’a taşınabilir. Sizin için eski perşembeyi talep edeceğim. Biz ekmeğimizi istiyoruz" dedi. 
Olay yerine gelen Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener Cumhuriyet Meydanı'nda görüşme yaparken, çevik kuvvet polisi de valilik önünde güvenlik önlemi aldı. İl Emniyet Müdürü Bilgiç, Şener ile görüşmesinin ardından pazarcılara bir açıklama yaptı. Bilgiç’in açıklamasının ardından pazarcı esnafı meydandan ayrıldı.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.