SABUNCUBELİ'NDE EKİPLER TEYAKKUZDA

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2017 - 08:53, Güncelleme: 10.01.2017 - 08:53
 

SABUNCUBELİ'NDE EKİPLER TEYAKKUZDA

Manisa’nın diğer illerle olan bağlantılı yollarında karayolları ekipleri sürekli çalışmalarını sürdürdü. İzmir-Manisa ve Manisa-İstanbul, Manisa Turgutlu güzergahlarında trafikte aksama yok. Köy yollarının trafiğe açılma çalışmaları Büyükşehir Belediyesi MASKİ Birimi tarafından sürdürülüyor. ETV ve DENGE ekibi kar yağışı nedeniyle Yollardaki durumu görüntülemeye çalıştı.
Yurt genelinde devam eden kar yağışı, İzmir-Manisa arasında da gece saatlerinde başladı. Tipi şeklinde devam eden yoğun kar yağışı, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli rampasında yolu kapanma noktasına getirdi. Karayollarına bağlı tuzlama ve kürüme ekipleri, aralıksız çalışarak yolun kapanmaması için mücadele ediyor. Şehirlerarası yollarda trafik akışını sürdürürken Manisa şehir merkezinde bazı ana alterler de şehir içi trafiğe çıkmaza girdi. Emniyet Müdürlüğü Trafik İşleri Müdürlüğü şehir içi trafiğinin İzmir yönüne doğru olan Mimar Sinan Bulvarı Fatih Köprülü kavşak altında ve Saruhan Oteli kavşağında ciddi aksamalara neden oldu. Bu güzergahı kullanan araçlar ve Manisa-İzmir yönüne servis ve yolcu taşıyan otobüsler, midibüsler özellikle zincirsiz araçlar Menemen yoluna gönderildi. Sabuncubelinden giden araçlar 25 dakikalık yolu 2 saatte gidebildiler. Sabuncubeli keskin virajlar da kalan araçlar yolcular tarafından ittirilerek çıkmaları sağlandı. Sabuncubeline gelen zincir satıcıları da zincir almak isteyen araç sahiplerine zincirleri takarak yollarına gitmelerini sağladılar. Karayolları ekipleri sürekli Sabuncubelinde temizleme çalışmaları yaparken sürkeli yağan kar yolu yeniden kapatmaya başladı. Trafik ekipleri kar yağışının bu düzende sürmesi durumunda Sabuncubelini araç trafiğine kapatılmasının kaçınılmaz olduğunu belirttiler. Manisa Büyükşehir MASKİ ekipleri ise ellerinde çok az sayıda tuzlama aracı ile kar küreme makinelerine trafiğin sıkıntı yarattığı bölgelere sevk etti. Manisa il genelinde etkisini yoğun şekilde sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde okullar Valilik kararı ile tel zinciri aracılığı ile tatil edildi. Okulların yarın eğitime devam edip etmeyeceği ise köy yollarındaki çalışmalara bağlı olduğu belirtildi. Büyükşehir Maski ekipleri köy yollarını trafiğe açabilmek için gün boyu ve geceden sabaha kadar çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceği bu arada bu yollarda tuzlama işleri yapacağı belirtildi. Karayolları ekipleri de Manisa-İzmir ve Manisa-Balıkesir, İzmir-Kula arasında yoğun tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam edeceği belirtildi.  
Manisa’nın diğer illerle olan bağlantılı yollarında karayolları ekipleri sürekli çalışmalarını sürdürdü. İzmir-Manisa ve Manisa-İstanbul, Manisa Turgutlu güzergahlarında trafikte aksama yok. Köy yollarının trafiğe açılma çalışmaları Büyükşehir Belediyesi MASKİ Birimi tarafından sürdürülüyor. ETV ve DENGE ekibi kar yağışı nedeniyle Yollardaki durumu görüntülemeye çalıştı.
Yurt genelinde devam eden kar yağışı, İzmir-Manisa arasında da gece saatlerinde başladı. Tipi şeklinde devam eden yoğun kar yağışı, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli rampasında yolu kapanma noktasına getirdi. Karayollarına bağlı tuzlama ve kürüme ekipleri, aralıksız çalışarak yolun kapanmaması için mücadele ediyor.




Şehirlerarası yollarda trafik akışını sürdürürken Manisa şehir merkezinde bazı ana alterler de şehir içi trafiğe çıkmaza girdi. Emniyet Müdürlüğü Trafik İşleri Müdürlüğü şehir içi trafiğinin İzmir yönüne doğru olan Mimar Sinan Bulvarı Fatih Köprülü kavşak altında ve Saruhan Oteli kavşağında ciddi aksamalara neden oldu.




Bu güzergahı kullanan araçlar ve Manisa-İzmir yönüne servis ve yolcu taşıyan otobüsler, midibüsler özellikle zincirsiz araçlar Menemen yoluna gönderildi. Sabuncubelinden giden araçlar 25 dakikalık yolu 2 saatte gidebildiler. Sabuncubeli keskin virajlar da kalan araçlar yolcular tarafından ittirilerek çıkmaları sağlandı. Sabuncubeline gelen zincir satıcıları da zincir almak isteyen araç sahiplerine zincirleri takarak yollarına gitmelerini sağladılar.
Karayolları ekipleri sürekli Sabuncubelinde temizleme çalışmaları yaparken sürkeli yağan kar yolu yeniden kapatmaya başladı. Trafik ekipleri kar yağışının bu düzende sürmesi durumunda Sabuncubelini araç trafiğine kapatılmasının kaçınılmaz olduğunu belirttiler.


Manisa Büyükşehir MASKİ ekipleri ise ellerinde çok az sayıda tuzlama aracı ile kar küreme makinelerine trafiğin sıkıntı yarattığı bölgelere sevk etti.
Manisa il genelinde etkisini yoğun şekilde sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde okullar Valilik kararı ile tel zinciri aracılığı ile tatil edildi. Okulların yarın eğitime devam edip etmeyeceği ise köy yollarındaki çalışmalara bağlı olduğu belirtildi. Büyükşehir Maski ekipleri köy yollarını trafiğe açabilmek için gün boyu ve geceden sabaha kadar çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceği bu arada bu yollarda tuzlama işleri yapacağı belirtildi.
Karayolları ekipleri de Manisa-İzmir ve Manisa-Balıkesir, İzmir-Kula arasında yoğun tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam edeceği belirtildi.



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.