Salihli Ziraat Odası’ndan MHP’li Akçay’a Teşekkür Ziyareti

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2020 - 14:49, Güncelleme: 23.07.2020 - 14:49
 

Salihli Ziraat Odası’ndan MHP’li Akçay’a Teşekkür Ziyareti

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, TBMM’de ziyaret ettiği MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın doğal afetten etkilenen çiftçilere sahip çıktığını söyleyerek, Akçay’a teşekkür etti.
Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, ziyarette MHP’li Akçay’a ithafen yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Manisa’da yaşanan doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimizin sıkıntılarını Meclis’e taşıyarak çiftçilerimizin zararlarının karşılanması, Ziraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini, çiçeklenme döneminde aşırı sıcaklıklar nedeniyle bağlarda meydana gelen zararların TARSİM sigortası kapsamına alınması gerektiğini ifade ettiniz. Manisa’da doğal afetler nedeniyle meydana gelen zararların tespit edilmesine yönelik çalışmalar tamamlanmıştır. Çiçeklenme döneminde aşırı sıcaklar nedeniyle stresten dolayı oluşan zararların TARSİM sigortası kapsamına alınmasına yönelik açıklamanızdan sonra Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, aşırı sıcak afetinin TARSİM kapsamına alınacağını ifade etmiştir. Bu gelişme bizi çok memnun etmiştir. Her zaman Manisalı çiftçilerimizin yanında yer alarak bizlere sahip çıktınız. Manisalı çiftçiler adına sizlere teşekkür ediyorum.” “ÇİFTÇİLERİMİZ YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Çiftçilerin sorunlarıyla ilgili hazırladıkları raporlar için Salihli Ziraat Odası’na teşekkür eder MHP’li Akçay da; “Manisa sanayinin yanında aynı zamanda bir tarım şehridir. Çiftçilerimizin sorunları ve çözümü noktasında yetkililerle bilgi alış verişinde bulunuyoruz. 9 Temmuz 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulunda söz alarak haziran ve Temmuz ayında Manisa’da meydana gelen doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimizin zararlarının karşılanmasını, bu çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarının faizsiz olarak yapılandırılmasını talep ettik. Ayrıca Manisa’da mayıs ayında meydana gelen aşırı sıcaklıklar nedeniyle bağ ve bahçelerde çiçeklenme döneminde stresten dolayı meydana gelen zararların karşılanmasını talep ettik. Doğal afetlerden meydana gelen zararlar tespit edilerek Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilmiş, yetkililer gerekli çalışmaları yapmıştır. Çiçeklenme döneminde bağ ve bahçelerde aşırı sıcaklar nedeniyle stresten oluşan zararların TARSİM sigortası kapsamında alınmasını teklif ettim. Tarım Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli 16 Temmuz 2020 tarihinde bu yıl yaşanan aşırı sıcak afetini de TARSİM kapsamına almak için çalışma başlattıklarını ifade etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman Manisalı çiftçilerimizin yanında yer aldık. Bundan sonra da çiftçilerimiz yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.
Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, TBMM’de ziyaret ettiği MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın doğal afetten etkilenen çiftçilere sahip çıktığını söyleyerek, Akçay’a teşekkür etti.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, ziyarette MHP’li Akçay’a ithafen yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Manisa’da yaşanan doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimizin sıkıntılarını Meclis’e taşıyarak çiftçilerimizin zararlarının karşılanması, Ziraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini, çiçeklenme döneminde aşırı sıcaklıklar nedeniyle bağlarda meydana gelen zararların TARSİM sigortası kapsamına alınması gerektiğini ifade ettiniz. Manisa’da doğal afetler nedeniyle meydana gelen zararların tespit edilmesine yönelik çalışmalar tamamlanmıştır. Çiçeklenme döneminde aşırı sıcaklar nedeniyle stresten dolayı oluşan zararların TARSİM sigortası kapsamına alınmasına yönelik açıklamanızdan sonra Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, aşırı sıcak afetinin TARSİM kapsamına alınacağını ifade etmiştir. Bu gelişme bizi çok memnun etmiştir. Her zaman Manisalı çiftçilerimizin yanında yer alarak bizlere sahip çıktınız. Manisalı çiftçiler adına sizlere teşekkür ediyorum.”

“ÇİFTÇİLERİMİZ YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çiftçilerin sorunlarıyla ilgili hazırladıkları raporlar için Salihli Ziraat Odası’na teşekkür eder MHP’li Akçay da; “Manisa sanayinin yanında aynı zamanda bir tarım şehridir. Çiftçilerimizin sorunları ve çözümü noktasında yetkililerle bilgi alış verişinde bulunuyoruz. 9 Temmuz 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulunda söz alarak haziran ve Temmuz ayında Manisa’da meydana gelen doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimizin zararlarının karşılanmasını, bu çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarının faizsiz olarak yapılandırılmasını talep ettik. Ayrıca Manisa’da mayıs ayında meydana gelen aşırı sıcaklıklar nedeniyle bağ ve bahçelerde çiçeklenme döneminde stresten dolayı meydana gelen zararların karşılanmasını talep ettik. Doğal afetlerden meydana gelen zararlar tespit edilerek Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilmiş, yetkililer gerekli çalışmaları yapmıştır. Çiçeklenme döneminde bağ ve bahçelerde aşırı sıcaklar nedeniyle stresten oluşan zararların TARSİM sigortası kapsamında alınmasını teklif ettim. Tarım Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli 16 Temmuz 2020 tarihinde bu yıl yaşanan aşırı sıcak afetini de TARSİM kapsamına almak için çalışma başlattıklarını ifade etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman Manisalı çiftçilerimizin yanında yer aldık. Bundan sonra da çiftçilerimiz yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.