SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YÜRÜYÜŞLE ANILDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2019 - 12:22, Güncelleme: 06.01.2019 - 12:22
 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YÜRÜYÜŞLE ANILDI

Sarıkamış Harekatı’nda donarak şehit düşen onbinlerce kahraman, Sarıkamış Destanı’nın 104. yılında Manisa’da yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı. 104. yılın anısına öğrenciler -2 dereceye rağmen 104 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı yaklaşık 2 kilometre taşıdı.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçek, 1. Komando Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, daire müdürleri, sporcular, KYK öğrencileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 19 Mayıs Stadyumu önünde Şehzadeler Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşte 104. yılın anısına öğrenciler eksi -2 dereceye rağmen 104 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı yaklaşık 2 kilometre taşıdı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Sarıkamış Şehitleri başta olmak üzere bu ülke için canını feda eden tüm kahramanlar için İstiklal Marşı okundu. Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Ömer Kutlu da şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. “VATAN TOPRAĞINDAN BİR KARIŞ VERMEDİK, VERMEYİZ DE “ “Ecdadımız bizlere bu mukaddes vatanı bırakabilmek için çok büyük bedeller ödedi.” diyerek konuşmasına başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, “Canlarıyla, kanlarıyla, mallarıyla ödediler. Bizler de bu ecdadın torunları olarak onlara layık olmalıyız ki kabirlerinde rahat uyusunlar. Bu vatan toprağından bir karış vermeyiz, vermedik de. İşte bundan 104 yıl önce bu vatan topraklarından bir karış vermemek için donarak şehit olan, bugünümüzü borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi anmak için bugün bir aradayız. Şuan belki bizi izliyorlar, aramızdalar, yanımızdalar. Şehitlerimizin, ecdadımızın taşıdığı asil kan damarlarımızda. Belki onlar şuan aramızda” şeklinde konuştu. “UYANIK OLACAĞIZ, ARTIK OYUNA GELMEYECEĞİZ” Türkiye’nin stratejik açıdan çok önemli bir coğrafyada bulunduğunu kaydeden Manisa Valisi Ahmet Deniz ise, “Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki bin yıldır hep saldırılar altındayız. Bu coğrafyada yaşamanın bir külfeti var. Biz bunu ancak bir ve beraber olduğumuz zaman, yürekli olduğumuz zaman, ölmeyi göze aldığımız zaman ayakta duruyoruz. Çanakkale’de 7 düvel dedikleri, saldıranlar, şimdi başkalarını kullanarak saldırmaya başladılar. Piyonlarını kullanarak üzerimize saldırmaya başladılar. Tarihi şan ve şerefle dolu büyük bir milletin fertleriyiz. Rabbimize ne kadar şükretsek az. Uyanık olacağız, artık oyuna gelmeyeceğiz. Oyun bozan olacağız ki Türkiye ne zaman gelişti, ne zaman kalkındı birilerini rahatsız etmeye başladı. Bunu da en son 15 Temmuz’da daha önce başaramadıklarını, hainleri kullanarak, piyonları kullanarak içerimizde, üzerimize saldırttılar. 30-40 yıldır PKK terör örgütünü piyon olarak kullanan güçler yine aynı güçler. O Çanakkale’de dize gelen güçler.” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Bilal Akbaş hoca tarafından yaptırılan dua ile tören sona erdi. –Özlem ŞAHİN
Sarıkamış Harekatı’nda donarak şehit düşen onbinlerce kahraman, Sarıkamış Destanı’nın 104. yılında Manisa’da yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı. 104. yılın anısına öğrenciler -2 dereceye rağmen 104 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı yaklaşık 2 kilometre taşıdı.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçek, 1. Komando Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, daire müdürleri, sporcular, KYK öğrencileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 19 Mayıs Stadyumu önünde Şehzadeler Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşte 104. yılın anısına öğrenciler eksi -2 dereceye rağmen 104 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı yaklaşık 2 kilometre taşıdı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Sarıkamış Şehitleri başta olmak üzere bu ülke için canını feda eden tüm kahramanlar için İstiklal Marşı okundu. Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Ömer Kutlu da şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.

“VATAN TOPRAĞINDAN BİR KARIŞ VERMEDİK, VERMEYİZ DE “
“Ecdadımız bizlere bu mukaddes vatanı bırakabilmek için çok büyük bedeller ödedi.” diyerek konuşmasına başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, “Canlarıyla, kanlarıyla, mallarıyla ödediler. Bizler de bu ecdadın torunları olarak onlara layık olmalıyız ki kabirlerinde rahat uyusunlar. Bu vatan toprağından bir karış vermeyiz, vermedik de. İşte bundan 104 yıl önce bu vatan topraklarından bir karış vermemek için donarak şehit olan, bugünümüzü borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi anmak için bugün bir aradayız. Şuan belki bizi izliyorlar, aramızdalar, yanımızdalar. Şehitlerimizin, ecdadımızın taşıdığı asil kan damarlarımızda. Belki onlar şuan aramızda” şeklinde konuştu.

“UYANIK OLACAĞIZ, ARTIK OYUNA GELMEYECEĞİZ”
Türkiye’nin stratejik açıdan çok önemli bir coğrafyada bulunduğunu kaydeden Manisa Valisi Ahmet Deniz ise, “Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki bin yıldır hep saldırılar altındayız. Bu coğrafyada yaşamanın bir külfeti var. Biz bunu ancak bir ve beraber olduğumuz zaman, yürekli olduğumuz zaman, ölmeyi göze aldığımız zaman ayakta duruyoruz. Çanakkale’de 7 düvel dedikleri, saldıranlar, şimdi başkalarını kullanarak saldırmaya başladılar. Piyonlarını kullanarak üzerimize saldırmaya başladılar. Tarihi şan ve şerefle dolu büyük bir milletin fertleriyiz. Rabbimize ne kadar şükretsek az. Uyanık olacağız, artık oyuna gelmeyeceğiz. Oyun bozan olacağız ki Türkiye ne zaman gelişti, ne zaman kalkındı birilerini rahatsız etmeye başladı. Bunu da en son 15 Temmuz’da daha önce başaramadıklarını, hainleri kullanarak, piyonları kullanarak içerimizde, üzerimize saldırttılar. 30-40 yıldır PKK terör örgütünü piyon olarak kullanan güçler yine aynı güçler. O Çanakkale’de dize gelen güçler.” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Bilal Akbaş hoca tarafından yaptırılan dua ile tören sona erdi. –Özlem ŞAHİN



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.