Şehzadeler'de online sergi açıldı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2020 - 14:31, Güncelleme: 05.06.2020 - 14:31
 

Şehzadeler'de online sergi açıldı

Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi’nde (HEM) kursiyerlerin, usta öğreticiler ve öğretmenleri ile birlikte yaptıkları el emeği göz nuru ürünler, koronavirüs tedbirleri kapsamında sanal sergiyle görücüye çıkarıldı.
Her sene eğitim öğretim yılı sonundaki sergi ve etkinlikler bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilemedi. Manisa’da da salgınla mücadele sürecinde seferberlik ruhuyla çalışarak maske, üretimine de destek olan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticileri ve kursiyerlerinin yıl boyunca el emeği göz nuruyla ürettiği ürünleri koronavirüs tedbirleri kapsamında sanal ortamda ziyaretçilerle buluşturuldu. VATANDAŞLAR KURSLARI EVDEN GEZEBİLECEK Açtıkları kursları koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl erken ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kuşçuoğlu, “Bu yıl Koronavirüs Pandemisi nedeniyle halk eğitim merkezimizdeki kurslarımız yarıda kaldı. Buna rağmen usta öğreticilerimizin ellerinde bulunan böyle bir salonumuzda sergileyip 3 boyutlu bir çekim yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Halkımız dışarıdan buraya gelmeden evlerinden kurslarımızı gezebilecek. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şuanda burada Manisa Bezi, çini, gümüş, kabak, takı tasarım, giyim üretim teknolojisi, kağıt rölyefler, çeyizlik ürünler sergileniyor.” şeklinde konuştu. HİJYEN KURSLARI BU AY BAŞLAYACAK Yıllık kursiyer sayılarının 10 bin civarında olduğunu kaydeden Kuşçuoğlu, halk eğitim merkezinde 150 civarı usta öğretici bulunduğunu ifade etti. Kuşçuoğlu, Mart’tan itibaren halk eğitim merkezi bünyesinde kapanan kursların Eylül’e ertelendiğini hijyen ile ilgili kursların Haziran’ın 8’inden itibaren devam edeceğini açıkladı. “KURSİYERLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ” Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Yurt da sanal sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gönül isterdi ki geleneksel hale getirdiğimiz bu sergilerimizi daha normal bir ortamda sunmak ve vatandaşlarımızla bir araya gelmek. Ancak bu sene dünyada ve ülkemizde sürmekte olan koronavirüs salgını nedeniyle arkadaşlarımızın çalışmalarını bu salonumuzda sergilemek durumunda kaldık. İlçe milli eğitim müdürlüğümüzün ve halk eğitim müdürlüğümüzün birlikteliğinde, arkadaşlarımızın 1 yıl boyunca emek sarf ettiği çalışmalarını şuan sanal ortamda sergilemekteyiz. Başta Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi çalışanlarımızı, usta öğreticilerimizi, bu kurslara katılan kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz.” YILSONU SERGİSİNİ BU LİNKTEN GEZEBİLİRSİNİZ Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi’ni gezmek için; http://sehzadelerhem.meb.k12.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.-Özlem ŞAHİN
Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi’nde (HEM) kursiyerlerin, usta öğreticiler ve öğretmenleri ile birlikte yaptıkları el emeği göz nuru ürünler, koronavirüs tedbirleri kapsamında sanal sergiyle görücüye çıkarıldı.

Her sene eğitim öğretim yılı sonundaki sergi ve etkinlikler bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilemedi. Manisa’da da salgınla mücadele sürecinde seferberlik ruhuyla çalışarak maske, üretimine de destek olan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticileri ve kursiyerlerinin yıl boyunca el emeği göz nuruyla ürettiği ürünleri koronavirüs tedbirleri kapsamında sanal ortamda ziyaretçilerle buluşturuldu.

VATANDAŞLAR KURSLARI EVDEN GEZEBİLECEK

Açtıkları kursları koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl erken ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kuşçuoğlu, “Bu yıl Koronavirüs Pandemisi nedeniyle halk eğitim merkezimizdeki kurslarımız yarıda kaldı. Buna rağmen usta öğreticilerimizin ellerinde bulunan böyle bir salonumuzda sergileyip 3 boyutlu bir çekim yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Halkımız dışarıdan buraya gelmeden evlerinden kurslarımızı gezebilecek. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şuanda burada Manisa Bezi, çini, gümüş, kabak, takı tasarım, giyim üretim teknolojisi, kağıt rölyefler, çeyizlik ürünler sergileniyor.” şeklinde konuştu.

HİJYEN KURSLARI BU AY BAŞLAYACAK

Yıllık kursiyer sayılarının 10 bin civarında olduğunu kaydeden Kuşçuoğlu, halk eğitim merkezinde 150 civarı usta öğretici bulunduğunu ifade etti. Kuşçuoğlu, Mart’tan itibaren halk eğitim merkezi bünyesinde kapanan kursların Eylül’e ertelendiğini hijyen ile ilgili kursların Haziran’ın 8’inden itibaren devam edeceğini açıkladı.

KURSİYERLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ”

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Yurt da sanal sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gönül isterdi ki geleneksel hale getirdiğimiz bu sergilerimizi daha normal bir ortamda sunmak ve vatandaşlarımızla bir araya gelmek. Ancak bu sene dünyada ve ülkemizde sürmekte olan koronavirüs salgını nedeniyle arkadaşlarımızın çalışmalarını bu salonumuzda sergilemek durumunda kaldık. İlçe milli eğitim müdürlüğümüzün ve halk eğitim müdürlüğümüzün birlikteliğinde, arkadaşlarımızın 1 yıl boyunca emek sarf ettiği çalışmalarını şuan sanal ortamda sergilemekteyiz. Başta Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi çalışanlarımızı, usta öğreticilerimizi, bu kurslara katılan kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz.”

YILSONU SERGİSİNİ BU LİNKTEN GEZEBİLİRSİNİZ

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi’ni gezmek için; http://sehzadelerhem.meb.k12.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.-Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.