Şehzadeler Kiraz Pazarı Vali Karadeniz’den Tam Not Aldı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2021 - 13:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 13:21
 

Şehzadeler Kiraz Pazarı Vali Karadeniz’den Tam Not Aldı

Kuzey yarımkürede açık alanda üretilen ilk kirazın tüccarla buluşturulduğu, Şehzadeler Belediyesi Kiraz Pazarı’nda düzenlenen ilk hasat törenine katılan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, kiraz pazarından övgüyle bahsederek, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i tebrik etti.
Kuzey yarımkürede açık alanda üretilen ilk kiraz hasat edildi ve sembolik bir fiyatla tüccarlar tarafından satın alındı. İlk kiraz hasadı nedeniyle Şehzadeler Kiraz Pazarında tören gerçekleştirilirken törene Vali Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, ihracatçı ve üreticiler katıldı. KİRAZ PAZARI İÇ VE DIŞ PİYASAYA SEVKİYAT NOKTASI Törende konuşan Başkan Çelik, kuzey yarımkürede ilk kiraz hasadının Şehzadeler ilçesinde yapıldığını hatırlatarak “Üreticilerimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak yaptığımız pazar yerinde üreticilerimizin binbir zahmetle ürettikleri kirazlar tüccarlarla buluşuyor. Bu pazardan iç piyasa ve ihracata ciddi sevkiyatta bulunuluyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunmuş oluyoruz. Bugün üretilen ilk kirazların sembolik fiyatla satışını gerçekleştiriyoruz. Bu fiyat üreticileri teşvik amaçlı sembolik bir fiyattır. Tüketiciye yansıyacak fiyat değil.” şeklinde konuştu. “BELEDİYEMİZİ TEBRİK EDİYORUM” Daha güneşin yeni yeni yüzünü gösterdiği bu günlerde açık alanda kiraz üreten üreticileri tebrik eden Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise Manisa’nın bereketli topraklar ve çalışkan çiftçilere sahip olduğuna değindi. Manisa’nın tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla sıralamasında 5. Sırada olduğunu kaydeden Vali Karadeniz “İl olarak toplam ihracatımız 500 milyon doların üzerine çıkmış durumda” dedi. Üretici ve tüccarı doğrudan buluşturan bir kiraz pazarının yapılmış olmasının kendisini son derece memnun ettiğini belirten Vali Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyemizi tebrik ediyorum. Üretici ile tüccarı üretim yerinde buluşturan böyle bir pazarın oluşmuş olması bu ürünlerin daha hızlı ihraç edilmesine büyük katkısı olmuştur. Yapılan konuşmaların ardından Aşağıçobanisa’dan Yavuz Tun adlı üreticinin ürettiği 70 kilogramlık yılın ilk kirazı açık artırma ile satışa çıkarıldı ve kilosu 500 TL’den sembolik bir rakamla alıcı buldu.
Kuzey yarımkürede açık alanda üretilen ilk kirazın tüccarla buluşturulduğu, Şehzadeler Belediyesi Kiraz Pazarı’nda düzenlenen ilk hasat törenine katılan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, kiraz pazarından övgüyle bahsederek, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i tebrik etti.

Kuzey yarımkürede açık alanda üretilen ilk kiraz hasat edildi ve sembolik bir fiyatla tüccarlar tarafından satın alındı. İlk kiraz hasadı nedeniyle Şehzadeler Kiraz Pazarında tören gerçekleştirilirken törene Vali Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, ihracatçı ve üreticiler katıldı.

KİRAZ PAZARI İÇ VE DIŞ PİYASAYA SEVKİYAT NOKTASI

Törende konuşan Başkan Çelik, kuzey yarımkürede ilk kiraz hasadının Şehzadeler ilçesinde yapıldığını hatırlatarak “Üreticilerimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak yaptığımız pazar yerinde üreticilerimizin binbir zahmetle ürettikleri kirazlar tüccarlarla buluşuyor. Bu pazardan iç piyasa ve ihracata ciddi sevkiyatta bulunuluyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunmuş oluyoruz. Bugün üretilen ilk kirazların sembolik fiyatla satışını gerçekleştiriyoruz. Bu fiyat üreticileri teşvik amaçlı sembolik bir fiyattır. Tüketiciye yansıyacak fiyat değil.” şeklinde konuştu.

BELEDİYEMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Daha güneşin yeni yeni yüzünü gösterdiği bu günlerde açık alanda kiraz üreten üreticileri tebrik eden Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise Manisa’nın bereketli topraklar ve çalışkan çiftçilere sahip olduğuna değindi. Manisa’nın tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla sıralamasında 5. Sırada olduğunu kaydeden Vali Karadeniz “İl olarak toplam ihracatımız 500 milyon doların üzerine çıkmış durumda” dedi. Üretici ve tüccarı doğrudan buluşturan bir kiraz pazarının yapılmış olmasının kendisini son derece memnun ettiğini belirten Vali Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyemizi tebrik ediyorum. Üretici ile tüccarı üretim yerinde buluşturan böyle bir pazarın oluşmuş olması bu ürünlerin daha hızlı ihraç edilmesine büyük katkısı olmuştur.

Yapılan konuşmaların ardından Aşağıçobanisa’dan Yavuz Tun adlı üreticinin ürettiği 70 kilogramlık yılın ilk kirazı açık artırma ile satışa çıkarıldı ve kilosu 500 TL’den sembolik bir rakamla alıcı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.