‘SİYAH BEYAZ AŞK’I RTÜK’E ŞİKAYET ETTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.10.2017 - 10:29, Güncelleme: 31.10.2017 - 10:29
 

‘SİYAH BEYAZ AŞK’I RTÜK’E ŞİKAYET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer özel bir televizyon kanalındayayına giren, ‘Siyah Beyaz Aşk’ isimli dizi filmin yayından kaldırılması için RTÜK’e başvuruda bulundu.CHP'li Biçer, ‘Siyah Beyaz Aşk’ kadına ve sağlıkçılara şiddeti özendirip, meşrulaştırıyor!” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer konu hakkında açıklama yaptı. Biçer, “genel olarak şiddeti özendiren, kanıksatan bir dizi olduğunu gördüğüm ‘Siyah Beyaz Aşk’ adlı dizi filmin yayınlanan ilk iki bölümünde; kadına ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin izletilmekte olduğunu gördüm.Türk TV kanallarındaki dizilerin hemen hepsinde aynı şeyi görüyoruz; şiddet, baskı, aciz gösterilmek istenen kadınlar ve sağlık çalışanları başta olmak üzere belli meslek gruplarına yönelik şiddet…Dizide sağlık hizmeti sunmakla görevli kadın hekim, baskı ve şiddetle, kaçırılıp alıkonularak yasadışı bir ameliyat yapmaya zorlanıyor ve ölümle tehdit ediliyor. Dizideki erkek karakterin zorbalık olarak adlandırılabilecek eylemlerde bulunduğu, sağlık çalışanlarını silahla tehdit ettiği, yaşam haklarına kast ettiği, uyguladığı şiddet ile hekimin mesleki bağımsızlığını ve sağlık hizmeti sunumunun koşullarını ortadan kaldırdığı görülmektedir. Söz konusu dizi filmde, sağlık çalışanlarına ve kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve cinayetleri medyanın bu şekilde meşrulaştırmaya ve normalleştirmeye çalışıldığına, sağlık çalışanlarının ve kadınların aciz durumda bırakılmak istendiğine seyirci olunmaktadır.Bütün bu görüntüler, sağlık çalışanlarına ve kadına karşı giderek artan şiddeti özendiren, besleyen, teşvik eden, normalleştiren ve kanıksatan bir nitelik taşımaktadır. Aynı zamanda hekimlerin onur ve saygınlıklarını zedeleyici olan görüntüler içinde, toplumun hekimlere duyduğu güveni sarsıcı ögeler de bulunmaktadır” diye konuştu. “BU KÜLTÜRÜN YARATTIĞI OLUMSUZ SONUÇLAR ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİR” Televizyon yayınlarının, şiddet kültürünün yeşertilmesinde ve yerleşmesinde önemli etkileri bulunduğunu belirten CHP Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer; “bu kültürün yarattığı olumsuz sonuçların ortadan kaldırılması, toplumu kuşatan şiddet politikalarına son verilmesi ve caydırıcı hukuk kurallarının kararlılıkla uygulanması ile mümkün olabilecektir” dedi. RTÜK’E ŞİKAYET ETTİ Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddeti özendirip, meşrulaştırdığı ve yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle yayın kuruluşu hakkında gerekli işlemlerin yapılması istemiyle Radyo Televizyon Üst Kurulu’na başvuran Biçer, ‘RTÜK’ün de ivedi şekilde söz konusu yayını katalogdan çıkartması gerekmektedir” dedi.  
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer özel bir televizyon kanalındayayına giren, ‘Siyah Beyaz Aşk’ isimli dizi filmin yayından kaldırılması için RTÜK’e başvuruda bulundu.CHP'li Biçer, ‘Siyah Beyaz Aşk’ kadına ve sağlıkçılara şiddeti özendirip, meşrulaştırıyor!” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer konu hakkında açıklama yaptı. Biçer, “genel olarak şiddeti özendiren, kanıksatan bir dizi olduğunu gördüğüm ‘Siyah Beyaz Aşk’ adlı dizi filmin yayınlanan ilk iki bölümünde; kadına ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin izletilmekte olduğunu gördüm.Türk TV kanallarındaki dizilerin hemen hepsinde aynı şeyi görüyoruz; şiddet, baskı, aciz gösterilmek istenen kadınlar ve sağlık çalışanları başta olmak üzere belli meslek gruplarına yönelik şiddet…Dizide sağlık hizmeti sunmakla görevli kadın hekim, baskı ve şiddetle, kaçırılıp alıkonularak yasadışı bir ameliyat yapmaya zorlanıyor ve ölümle tehdit ediliyor. Dizideki erkek karakterin zorbalık olarak adlandırılabilecek eylemlerde bulunduğu, sağlık çalışanlarını silahla tehdit ettiği, yaşam haklarına kast ettiği, uyguladığı şiddet ile hekimin mesleki bağımsızlığını ve sağlık hizmeti sunumunun koşullarını ortadan kaldırdığı görülmektedir. Söz konusu dizi filmde, sağlık çalışanlarına ve kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve cinayetleri medyanın bu şekilde meşrulaştırmaya ve normalleştirmeye çalışıldığına, sağlık çalışanlarının ve kadınların aciz durumda bırakılmak istendiğine seyirci olunmaktadır.Bütün bu görüntüler, sağlık çalışanlarına ve kadına karşı giderek artan şiddeti özendiren, besleyen, teşvik eden, normalleştiren ve kanıksatan bir nitelik taşımaktadır. Aynı zamanda hekimlerin onur ve saygınlıklarını zedeleyici olan görüntüler içinde, toplumun hekimlere duyduğu güveni sarsıcı ögeler de bulunmaktadır” diye konuştu.

“BU KÜLTÜRÜN YARATTIĞI OLUMSUZ SONUÇLAR ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİR”
Televizyon yayınlarının, şiddet kültürünün yeşertilmesinde ve yerleşmesinde önemli etkileri bulunduğunu belirten CHP Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer; “bu kültürün yarattığı olumsuz sonuçların ortadan kaldırılması, toplumu kuşatan şiddet politikalarına son verilmesi ve caydırıcı hukuk kurallarının kararlılıkla uygulanması ile mümkün olabilecektir” dedi.

RTÜK’E ŞİKAYET ETTİ
Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddeti özendirip, meşrulaştırdığı ve yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle yayın kuruluşu hakkında gerekli işlemlerin yapılması istemiyle Radyo Televizyon Üst Kurulu’na başvuran Biçer, ‘RTÜK’ün de ivedi şekilde söz konusu yayını katalogdan çıkartması gerekmektedir” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
yalcın
(16.09.2018 17:46 - #1164)
lütven kabatmayın
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.