SU ZAMMI PROTESTO EDİLDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.07.2019 - 16:44, Güncelleme: 02.07.2019 - 16:44
 

SU ZAMMI PROTESTO EDİLDİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi meclisinde yapılan su zammı Turgutlu’da protesto edildi. Demokrasi İçin Güç Birliği Platformu, CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı ve Yaşam-Der tarafından Eski Belediye Binası önünde ortak bir basın açıklaması yapıldı.
Caner KILIÇ- Ortak basın açıklamasını CHP Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Erartıcı okudu. Açıklamada; ”Suya zam, sırada ne var?, Su, insanın yaşamsal, doğal temel hakkıdır, parayla satılamaz! Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında ki oturumda; evlerde %39, köylerde %50 oranında su ücretlerine zam yapılmıştır. CHP ve İYİ Parti’nin ret oyları ile açıklamalarına karşılık Başkan Ergün birleşimi “Almadan vermek Allah’a mahsustur” diyerek noktaladı. “SEÇİM ÖNCESİ ZAM YOK DİYEREK OY TOPLADI” İstanbul ve Eskişehir başta olmak üzere birçok belediyede insanın en temel gereksinimi ve doğal hakkı olan su belirli tona kadar ücretsiz, var olan ücretlerde de indirim yapılırken; Manisa Belediyesinin suya zam yapması akıl tutulmasıdır. Yerel seçimler öncesinde “suya zam yok” diyerek yaygara yapıp oy toplayacaksın, sonra da yangından mal kaçırırcasına alelacele %50 oranında zam yapacaksın, işte sizin gerçek yüzünüz bu. Yaşamsal temel bir hak olan suya yapılan zam derhal iptal edilmelidir “ALMADAN VERMEK ALLAH’A MAHSUSTUR” Belediyelerin insanın en doğal ihtiyacı olan su ve ulaşım hakkı bedava veya cüzi ücretle karşılanması sosyal belediyecilik anlayışın gereğidir. Birçok belediyelerde su ve ulaşım ücretleri düşürülürken Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Almadan vermek Allah’a mahsustur” diyerek su zammını savunması, iğneden ipliğe yapılan zamlarla beli iyice bükülen yoksul halkımız adına utanç vericidir. Şiddetle kınıyor protesto ediyoruz. “SUYA ZAM, SIRADA NE VAR?” Ağızlarını açtıklarında “halktan yana sosyal belediye” naraları atan Cumhur ittifakı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü şiddetle protesto ederek, yüksek sesle soruyoruz: ‘Suya zam, sırada ne var?’ Makam aracı lüksleriyle israfa, “Almadan vermek Allah’a mahsustur” demeyen, karşı durmayan Cengiz Ergün ve belediyecilik anlayışı yoksul halkı en doğal ihtiyacı ve hakkı olan suya muhtaç hale getirmesine dur diyeceğiz. Belediyeler, sosyal niteliği, hakkaniyet, objektif ölçüler gibi temel hukuk ilkeleri dikkate alınarak, toplumdaki kamu hizmetlerinden ve kamu hizmetleri içinde yer alan su hakkı olanaklarından, herkesin eşit, güvenli, konforlu ve en ucuz şekilde yararlanması esas alınmalıdır "ZAMMIN İPTAL EDİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ" Sosyal, katılımcı, şeffaf yoksul halkımızdan yana belediyeciliği savunan Turgutlu Demokrasi İçin Güç Birliği, Turgutlu CHP ilçe örgütü, Yaşam-Der bu zammın geri alınması için bu protestomuz mücadelemizin bir başlangıcıdır. Hukuksal zeminde, meclis toplantılarında, sokakta zammın iptal edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamuoyu önünde ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.  
Manisa Büyükşehir Belediyesi meclisinde yapılan su zammı Turgutlu’da protesto edildi. Demokrasi İçin Güç Birliği Platformu, CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı ve Yaşam-Der tarafından Eski Belediye Binası önünde ortak bir basın açıklaması yapıldı.
Caner KILIÇ-
Ortak basın açıklamasını CHP Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Erartıcı okudu. Açıklamada; ”Suya zam, sırada ne var?, Su, insanın yaşamsal, doğal temel hakkıdır, parayla satılamaz! Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında ki oturumda; evlerde %39, köylerde %50 oranında su ücretlerine zam yapılmıştır. CHP ve İYİ Parti’nin ret oyları ile açıklamalarına karşılık Başkan Ergün birleşimi “Almadan vermek Allah’a mahsustur” diyerek noktaladı.

“SEÇİM ÖNCESİ ZAM YOK DİYEREK OY TOPLADI”

İstanbul ve Eskişehir başta olmak üzere birçok belediyede insanın en temel gereksinimi ve doğal hakkı olan su belirli tona kadar ücretsiz, var olan ücretlerde de indirim yapılırken; Manisa Belediyesinin suya zam yapması akıl tutulmasıdır. Yerel seçimler öncesinde “suya zam yok” diyerek yaygara yapıp oy toplayacaksın, sonra da yangından mal kaçırırcasına alelacele %50 oranında zam yapacaksın, işte sizin gerçek yüzünüz bu. Yaşamsal temel bir hak olan suya yapılan zam derhal iptal edilmelidir

“ALMADAN VERMEK ALLAH’A MAHSUSTUR”

Belediyelerin insanın en doğal ihtiyacı olan su ve ulaşım hakkı bedava veya cüzi ücretle karşılanması sosyal belediyecilik anlayışın gereğidir. Birçok belediyelerde su ve ulaşım ücretleri düşürülürken Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Almadan vermek Allah’a mahsustur” diyerek su zammını savunması, iğneden ipliğe yapılan zamlarla beli iyice bükülen yoksul halkımız adına utanç vericidir. Şiddetle kınıyor protesto ediyoruz.

“SUYA ZAM, SIRADA NE VAR?”

Ağızlarını açtıklarında “halktan yana sosyal belediye” naraları atan Cumhur ittifakı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü şiddetle protesto ederek, yüksek sesle soruyoruz: ‘Suya zam, sırada ne var?’ Makam aracı lüksleriyle israfa, “Almadan vermek Allah’a mahsustur” demeyen, karşı durmayan Cengiz Ergün ve belediyecilik anlayışı yoksul halkı en doğal ihtiyacı ve hakkı olan suya muhtaç hale getirmesine dur diyeceğiz. Belediyeler, sosyal niteliği, hakkaniyet, objektif ölçüler gibi temel hukuk ilkeleri dikkate alınarak, toplumdaki kamu hizmetlerinden ve kamu hizmetleri içinde yer alan su hakkı olanaklarından, herkesin eşit, güvenli, konforlu ve en ucuz şekilde yararlanması esas alınmalıdır

"ZAMMIN İPTAL EDİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Sosyal, katılımcı, şeffaf yoksul halkımızdan yana belediyeciliği savunan Turgutlu Demokrasi İçin Güç Birliği, Turgutlu CHP ilçe örgütü, Yaşam-Der bu zammın geri alınması için bu protestomuz mücadelemizin bir başlangıcıdır. Hukuksal zeminde, meclis toplantılarında, sokakta zammın iptal edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamuoyu önünde ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
manisalı
(04.07.2019 13:46 - #1800)
seçimden önce sayın Cengiz Ergün 2019 da zam yok diyordu. seçimden sonra çark edip vermeden almak Allah'a mahsus deyip suya zam yaptı. bunu kabul etmiyoruz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.