SUDAN VE İRAN’DAN OBASYA’YA ZİYARET

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.10.2017 - 09:29, Güncelleme: 04.10.2017 - 09:29
 

SUDAN VE İRAN’DAN OBASYA’YA ZİYARET

TKDK’dan hibe desteği alan Sertur Keçi Sütü Üretim Çiftliği ve Obasya Kırsal Turizm İşletmesi, TAGEM uluslararası eğitim programı kapsamında Sudan ve İran’dan gelen heyet tarafından 28 Eylül Perşembe günü ziyaret edildi.
Kırsal kalkınma konusunda ülkemizin bilgi ve deneyimlerini aktarmak üzere her yıl düzenlenen eğitim programının saha gezisine, Sudan ve İran’dan gelen toplam 10 kişilik heyet katıldı. Heyet ilk olarak, Sertur Keçi Sütü Çiftliğini ziyaret ederek, AB standartlarındaki çiftlik hakkında yetkiliden bilgi aldı. 800 BİN TL HİBE DESTEĞİ TKDK’dan hibe desteği alarak kurulduklarını ve toplam yatırım tutarı 1 milyon 800 bin TL‘nin 800 bin TL’sini hibe desteği olarak aldıklarını belirten yetkili, heyete TKDK’ya başvuru süreçleri hakkında bilgiler verdi. HİBE, İŞLETMELERE OLDUKÇA FAYDALI Heyet daha sonra kırsal turizm konusunda Manisa’nın en iyi işletmelerinden Obasya’yı ziyaret etti. İşletme yetkilisi Mustafa Pala’dan tesis hakkında bilgiler alan heyet, kıl çadırları gezdi. Pala, ziyaret sırasında kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla AB ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak hibelerini dağıtan TKDK’ya başvurma nedenlerini anlatarak, TKDK’dan aldıkları hibe desteği ile projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.TKDK desteklerinin işletmelerin kurulumlarına çok fazla katkı sağladığını gördüklerini belirten heyet, işletme yetkililerine ve TKDK’ya teşekkür ederek saha ziyaretlerini sonlandırdı.        
TKDK’dan hibe desteği alan Sertur Keçi Sütü Üretim Çiftliği ve Obasya Kırsal Turizm İşletmesi, TAGEM uluslararası eğitim programı kapsamında Sudan ve İran’dan gelen heyet tarafından 28 Eylül Perşembe günü ziyaret edildi.
Kırsal kalkınma konusunda ülkemizin bilgi ve deneyimlerini aktarmak üzere her yıl düzenlenen eğitim programının saha gezisine, Sudan ve İran’dan gelen toplam 10 kişilik heyet katıldı. Heyet ilk olarak, Sertur Keçi Sütü Çiftliğini ziyaret ederek, AB standartlarındaki çiftlik hakkında yetkiliden bilgi aldı.



800 BİN TL HİBE DESTEĞİ
TKDK’dan hibe desteği alarak kurulduklarını ve toplam yatırım tutarı 1 milyon 800 bin TL‘nin 800 bin TL’sini hibe desteği olarak aldıklarını belirten yetkili, heyete TKDK’ya başvuru süreçleri hakkında bilgiler verdi.



HİBE, İŞLETMELERE OLDUKÇA FAYDALI
Heyet daha sonra kırsal turizm konusunda Manisa’nın en iyi işletmelerinden Obasya’yı ziyaret etti. İşletme yetkilisi Mustafa Pala’dan tesis hakkında bilgiler alan heyet, kıl çadırları gezdi. Pala, ziyaret sırasında kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla AB ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak hibelerini dağıtan TKDK’ya başvurma nedenlerini anlatarak, TKDK’dan aldıkları hibe desteği ile projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.TKDK desteklerinin işletmelerin kurulumlarına çok fazla katkı sağladığını gördüklerini belirten heyet, işletme yetkililerine ve TKDK’ya teşekkür ederek saha ziyaretlerini sonlandırdı.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.