SULTANİ ÜZÜMDE COĞRAFİ İŞARET SÜRECİ KONUŞULDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.08.2019 - 13:17, Güncelleme: 29.08.2019 - 13:17
 

SULTANİ ÜZÜMDE COĞRAFİ İŞARET SÜRECİ KONUŞULDU

Manisa Ticaret Borsası ile Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) iş birliği ile “ Manisa’nın Geleceği Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Coğrafi İşaretle Güçlendirilmesi “ konulu çalıştay gerçekleştirildi.
Manisa Ticaret Borsası ile Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) iş birliği ile “Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü” coğrafi işaretin üreticilerinin, sektörün tüm paydaşlarının ve alanında uzman kuruluşların katılımıyla “ Manisa’nın Geleceği Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Coğrafi İşaretle Güçlendirilmesi “ konulu çalıştay gerçekleştirildi.  Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde Manisa’da bir otelde gerçekleşen çalıştayda alanında uzman kişiler öncülüğünde coğrafi işaretlerin yerel kültür ile ilişkisi konularında bilgi akışı sağlandı. “COĞRAFİ İŞARETLER BİR AMAÇ DEĞİL BİR ARAÇTIR” Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap yaptığı açılış konuşmasında; “Büyük emekler vererek tescili aldığımız ve Manisa’ya kazandırdığımız Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü coğrafi işaretimizi menşe adı olarak Ülkemizde tescilini yaparak Manisa’mıza kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şuan hedefimiz elbette ki Avrupa Birliği Komisyonundan da tescil alabilmek. Bugün burada bir araya gelmemizin yegane nedenlerinden biri de coğrafi işaretimizin denetiminin nasıl yapılacağı ve bundan sonra ki süreçte hepimizi düşen görev ve sorumluk bilincinin oluşmasıdır. Çünkü coğrafi işaretler bir amaç değil bir araçtır. “ dedi. “COĞRAFİ İŞARETLERİMİZ MİRAS DEĞİL EMANETTİR” Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği Yön. Krl. Başkanı Huriye Kayabaşı Özener ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “Derneğimizin kuruluş amaçlarından biri de kültürel miras kapsamında olan coğrafi işaret üreticilerimizin bilinçlenmesinin sağlanması ve en ileri en iyi uygulamalarda örnek teşkil edecek projeler üreterek uluslararası standartlarda ürünlerimize değer yaratmaktır. Zira coğrafi işaretlerimiz bize atalarımızdan miras değil birer emanettir ve bu emanetleri en iyi şekilde muhafaza ederek gelecek nesillere bırakmak gerekmektedir. Ülkemizde tescili ve başvuru yapılmış olan 826 ürün mevcut iken AB komisyonu kayıtların tescilli ve başvurusu yapılmış olan 1.706 ürün bulunmaktadır. Böylesi bir zenginliğe sahip iken niçin bu zenginliğimizi avantaja çevirmek için gerek üreticilerimiz, gerek kurum kuruluşlar ve gerekse tüm paydaşlar ile birlikte ortak hareket etmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda bugün burada “Manisa’nın geleceği Sultani üzümü ve Coğrafi İşaret ile Güçlendirilmesi” çalıştayımızın verimli geçmesini diliyor katılımlarınız için teşekkür ediyorum”  
Manisa Ticaret Borsası ile Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) iş birliği ile “ Manisa’nın Geleceği Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Coğrafi İşaretle Güçlendirilmesi “ konulu çalıştay gerçekleştirildi.
Manisa Ticaret Borsası ile Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) iş birliği ile “Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü” coğrafi işaretin üreticilerinin, sektörün tüm paydaşlarının ve alanında uzman kuruluşların katılımıyla “ Manisa’nın Geleceği Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Coğrafi İşaretle Güçlendirilmesi “ konulu çalıştay gerçekleştirildi.  Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde Manisa’da bir otelde gerçekleşen çalıştayda alanında uzman kişiler öncülüğünde coğrafi işaretlerin yerel kültür ile ilişkisi konularında bilgi akışı sağlandı.


“COĞRAFİ İŞARETLER BİR AMAÇ DEĞİL BİR ARAÇTIR”


Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap yaptığı açılış konuşmasında; “Büyük emekler vererek tescili aldığımız ve Manisa’ya kazandırdığımız Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü coğrafi işaretimizi menşe adı olarak Ülkemizde tescilini yaparak Manisa’mıza kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şuan hedefimiz elbette ki Avrupa Birliği Komisyonundan da tescil alabilmek. Bugün burada bir araya gelmemizin yegane nedenlerinden biri de coğrafi işaretimizin denetiminin nasıl yapılacağı ve bundan sonra ki süreçte hepimizi düşen görev ve sorumluk bilincinin oluşmasıdır. Çünkü coğrafi işaretler bir amaç değil bir araçtır. “ dedi.


“COĞRAFİ İŞARETLERİMİZ MİRAS DEĞİL EMANETTİR”


Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği Yön. Krl. Başkanı Huriye Kayabaşı Özener ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “Derneğimizin kuruluş amaçlarından biri de kültürel miras kapsamında olan coğrafi işaret üreticilerimizin bilinçlenmesinin sağlanması ve en ileri en iyi uygulamalarda örnek teşkil edecek projeler üreterek uluslararası standartlarda ürünlerimize değer yaratmaktır. Zira coğrafi işaretlerimiz bize atalarımızdan miras değil birer emanettir ve bu emanetleri en iyi şekilde muhafaza ederek gelecek nesillere bırakmak gerekmektedir. Ülkemizde tescili ve başvuru yapılmış olan 826 ürün mevcut iken AB komisyonu kayıtların tescilli ve başvurusu yapılmış olan 1.706 ürün bulunmaktadır. Böylesi bir zenginliğe sahip iken niçin bu zenginliğimizi avantaja çevirmek için gerek üreticilerimiz, gerek kurum kuruluşlar ve gerekse tüm paydaşlar ile birlikte ortak hareket etmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda bugün burada “Manisa’nın geleceği Sultani üzümü ve Coğrafi İşaret ile Güçlendirilmesi” çalıştayımızın verimli geçmesini diliyor katılımlarınız için teşekkür ediyorum”

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.