SUYA GELEN ZAM!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2019 - 12:35, Güncelleme: 18.12.2019 - 12:35
 

SUYA GELEN ZAM!

Yıllardan beri hem Denge Gazetesi’nde hem de Milliyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyorum. Hiçbir yazımın bu kadar ilgi çektiğini ve bu kadar büyük bir yaraya parmak bastığını hatırlamıyorum.
"65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLER ÜCRETSİZ BİNİŞ TARTIŞMASI" konulu köşe yazım gazetede ve  www.manisadenge.com sayfasında yayınlandıktan sonra çok sayıda yorum, mesaj ve telefon aldım. Geri bildirimlerinçoğunluğu olumlu yorumlardan ve teşekkürlerden oluşurken, bir kısım da eleştiri geldi. Öncelikle belirtmek isterim ki; yazımda, ‘verilen hakkın geri alınması’ gibi bir düşünce yoktu. Göstermek istediğim şey verilmiş olan bu hakkın suiistimal edilerek başkalarının faydalanmasının engellenmesiydi.              Bu yazıma en güzel cevabı Manisa Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı şöyle verdi; "Biz yıllardır şehit ailelerine ve gazilerimize bu hizmeti veriyoruz.Ücretsiz bir şekilde seyahat etmeleri ile ilgili aksi bir durum hiçbir zaman gündeme gelmemiştir. Çünkü onlar hiçbir zaman haklarını suistimal eden bir davranışta bulunmadılar." Son sözüm ; Manisa’da yaşayanlar olarak birbirimizden saygımızı ve sevgimizi esirgememeliyiz .                                                                                           ***​ SUYA GELEN ZAM! Manisa’daki su fiyatları %40 artınca vatandaşlarımız tarafından şahsi mail adresime ve whatsApp hattımıza yüzlerce mesaj gönderildi, adeta mesaj yağmuruna tutuldum. Hatta bazı kesimlerden 65 yaş üstü kişilerin minibüs yolculuğunu yerine – SU ZAMMINI – kaleme alın gibi sitemler aldım.                         SU NİYE ZAMLANDI? Aldığım bilgilere göre, suya 2016 yılından bu tarafa zam yapılmamış. Bu tarihte Manisa merkezde  suyun tonu 2,90 kuruş iken,2019 yılında bir ton suyun fiyatı 3,91 kuruş oldu. Kırkağaç,Demirci,Köprübaşı gibi ilçelerde ise su fiyatı 3,00 krş olarak belirlenmiş.Kartlı sayaç aboneleri ise suyu %10 indirimli kullanıyorlar.Bu zamların yapılmasına en büyük etken ise; *Elektrik maliyetinin çok yükselmesi, *Sahadaki çalışmalarda kullanılan polietilen ve çelik boru, vana benzeri malzemelerin %40 ile %60 arasında zamlanması. Son sözüm; Manisa ilinin tüm su alt yapı hizmetlerini sunmakla yükümlü olan MASKİ’nin tek gelir kaynağının su getirileri olduğu düşünüldüğünde, bu zamların kaçınılmaz olduğu bir gerçek. Erdinç Yumrukaya'nın diğer yazılarını okumak için tıklayın...  
Yıllardan beri hem Denge Gazetesi’nde hem de Milliyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyorum. Hiçbir yazımın bu kadar ilgi çektiğini ve bu kadar büyük bir yaraya parmak bastığını hatırlamıyorum.
"65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLER ÜCRETSİZ BİNİŞ TARTIŞMASI" konulu köşe yazım gazetede ve  www.manisadenge.com sayfasında yayınlandıktan sonra çok sayıda yorum, mesaj ve telefon aldım. Geri bildirimlerinçoğunluğu olumlu yorumlardan ve teşekkürlerden oluşurken, bir kısım da eleştiri geldi. Öncelikle belirtmek isterim ki; yazımda, ‘verilen hakkın geri alınması’ gibi bir düşünce yoktu. Göstermek istediğim şey verilmiş olan bu hakkın suiistimal edilerek başkalarının faydalanmasının engellenmesiydi. 
            Bu yazıma en güzel cevabı Manisa Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı şöyle verdi;

"Biz yıllardır şehit ailelerine ve gazilerimize bu hizmeti veriyoruz.Ücretsiz bir şekilde seyahat etmeleri ile ilgili aksi bir durum hiçbir zaman gündeme gelmemiştir. Çünkü onlar hiçbir zaman haklarını suistimal eden bir davranışta bulunmadılar."

Son sözüm ; Manisa’da yaşayanlar olarak birbirimizden saygımızı ve sevgimizi esirgememeliyiz .
                                                                                          ***​
SUYA GELEN ZAM!


Manisa’daki su fiyatları %40 artınca vatandaşlarımız tarafından şahsi mail adresime ve whatsApp hattımıza yüzlerce mesaj gönderildi, adeta mesaj yağmuruna tutuldum. Hatta bazı kesimlerden 65 yaş üstü kişilerin minibüs yolculuğunu yerine – SU ZAMMINI – kaleme alın gibi sitemler aldım.
                       
SU NİYE ZAMLANDI?

Aldığım bilgilere göre, suya 2016 yılından bu tarafa zam yapılmamış. Bu tarihte Manisa merkezde  suyun tonu 2,90 kuruş iken,2019 yılında bir ton suyun fiyatı 3,91 kuruş oldu.

Kırkağaç,Demirci,Köprübaşı gibi ilçelerde ise su fiyatı 3,00 krş olarak belirlenmiş.Kartlı sayaç aboneleri ise suyu %10 indirimli kullanıyorlar.Bu zamların yapılmasına en büyük etken ise;
*Elektrik maliyetinin çok yükselmesi,
*Sahadaki çalışmalarda kullanılan polietilen ve çelik boru, vana benzeri malzemelerin %40 ile %60 arasında zamlanması.

Son sözüm; Manisa ilinin tüm su alt yapı hizmetlerini sunmakla yükümlü olan MASKİ’nin tek gelir kaynağının su getirileri olduğu düşünüldüğünde, bu zamların kaçınılmaz olduğu bir gerçek.

Erdinç Yumrukaya'nın diğer yazılarını okumak için tıklayın...
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ali Rıfat
(18.12.2019 16:00 - #2030)
Seçimlerden önce suya zam yapilmayacagi söyleniyordu.Yuzde kırk zamdan sonra ilçe belediyelerde pay almaya başladı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.