SUYA ZAM TALEBİNE AK PARTİ NE DİYOR?

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2018 - 11:01, Güncelleme: 12.11.2018 - 11:01
 

SUYA ZAM TALEBİNE AK PARTİ NE DİYOR?

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli kartlı su sayacı uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mersinli: “Salı günü MASKİ Genel Kurulu’nda oylanması beklenen su zammı konusunda bize bir talep gelmedi. Bize bir talep gelmeden o gün karşımıza çıkan zam ile ilgili bir maddeyi hemen geçiremeyiz.” dedi.
Kartlı su sayacı uygulaması ile büyük mağduriyetler yaşandığını iddia eden İl Başkanı Berk Mersinli, “Manisa’da vatandaşlarımızın en büyük mağduriyetlerinden birinin de ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı uygulaması olduğunu biliyoruz. Bu uygulama vatandaşlarımız tarafından istenmemesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ bu sistemi hala zorunlu olarak göstermeye devam ederken diğer bir yandan da her ay düzenli olarak 3 lira bakım ücreti alıyor. Bakım yapılmasa bile bu ücret düzenli olarak kesiliyor. Ayrıca su yükleme bedeli olarak da 1 lira alınmaktadır. MASKİ Genel Kurulu’nda bu 3 lira bakım ücretini kaldırmak istiyoruz. AK Parti grubu olarak MASKİ Genel Kurulu’nda grubumuzun daha önce verdiği 3 TL bakım ücretinin ve akıllı sayaç uygulamasının kaldırılması ile ilgili önergenin arkasındayız. Ayrıca bu kart sayaçları abonelere takılmadan önce sorulması gerekmektedir.  Sorulmadan sayaçların takılması büyük bir hukuksuzluktur. Bu uygulama daha önce bir vatandaşımızın itirazı üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından hukuksuz bulunmuştur ve vatandaşımızın mağduriyeti giderilmiştir. Bu mağduriyetlerin en büyük sorumlusu Cengiz Ergün’dür. Bu uygulamanın kesinlikle kaldırılması gerekiyor. Büyükşehir belediyesinin yeniden AK Parti belediyeciliği ile kucaklaşması durumunda sorunlu kartlı sayaç zulmü ve birçok mağduriyet sona erecektir.” dedi.   “İZİN VERMEYECEĞİZ” MASKİ Genel Kurulu’nda oylanması beklenen su zammı ile ilgili de konuşan İl Başkanı Berk Mersinli, ”Salı günü MASKİ  Genel Kurulu’nda oylanması beklenen su zammı konusunda bize bir talep gelmedi. Bize bir talep gelmeden o gün karşımıza çıkan zam ile ilgili bir maddeyi hemen geçiremeyiz. AK Parti grubu olarak vatandaşlarımızı zor durumda bırakacak bir zam artırımına izin vermeyeceğiz. Cengiz Ergün’ün maddeleri o gün karşımıza çıkararak hemen genel kurulda geçirme planı tutmayacaktır” diye konuştu  
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli kartlı su sayacı uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mersinli: “Salı günü MASKİ Genel Kurulu’nda oylanması beklenen su zammı konusunda bize bir talep gelmedi. Bize bir talep gelmeden o gün karşımıza çıkan zam ile ilgili bir maddeyi hemen geçiremeyiz.” dedi.
Kartlı su sayacı uygulaması ile büyük mağduriyetler yaşandığını iddia eden İl Başkanı Berk Mersinli, “Manisa’da vatandaşlarımızın en büyük mağduriyetlerinden birinin de ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı uygulaması olduğunu biliyoruz. Bu uygulama vatandaşlarımız tarafından istenmemesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ bu sistemi hala zorunlu olarak göstermeye devam ederken diğer bir yandan da her ay düzenli olarak 3 lira bakım ücreti alıyor. Bakım yapılmasa bile bu ücret düzenli olarak kesiliyor. Ayrıca su yükleme bedeli olarak da 1 lira alınmaktadır. MASKİ Genel Kurulu’nda bu 3 lira bakım ücretini kaldırmak istiyoruz. AK Parti grubu olarak MASKİ Genel Kurulu’nda grubumuzun daha önce verdiği 3 TL bakım ücretinin ve akıllı sayaç uygulamasının kaldırılması ile ilgili önergenin arkasındayız. Ayrıca bu kart sayaçları abonelere takılmadan önce sorulması gerekmektedir.  Sorulmadan sayaçların takılması büyük bir hukuksuzluktur. Bu uygulama daha önce bir vatandaşımızın itirazı üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından hukuksuz bulunmuştur ve vatandaşımızın mağduriyeti giderilmiştir. Bu mağduriyetlerin en büyük sorumlusu Cengiz Ergün’dür. Bu uygulamanın kesinlikle kaldırılması gerekiyor. Büyükşehir belediyesinin yeniden AK Parti belediyeciliği ile kucaklaşması durumunda sorunlu kartlı sayaç zulmü ve birçok mağduriyet sona erecektir.” dedi.
 
“İZİN VERMEYECEĞİZ”
MASKİ Genel Kurulu’nda oylanması beklenen su zammı ile ilgili de konuşan İl Başkanı Berk Mersinli, ”Salı günü MASKİ  Genel Kurulu’nda oylanması beklenen su zammı konusunda bize bir talep gelmedi. Bize bir talep gelmeden o gün karşımıza çıkan zam ile ilgili bir maddeyi hemen geçiremeyiz. AK Parti grubu olarak vatandaşlarımızı zor durumda bırakacak bir zam artırımına izin vermeyeceğiz. Cengiz Ergün’ün maddeleri o gün karşımıza çıkararak hemen genel kurulda geçirme planı tutmayacaktır” diye konuştu
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.