TARİHİ HAMAMA KİM SAHİP ÇIKACAK?

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2018 - 14:36, Güncelleme: 13.03.2018 - 14:36
 

TARİHİ HAMAMA KİM SAHİP ÇIKACAK?

Manisa’da, 1582 yılında yapılan ve bir vakıf eseri olarak günümüze kadar ayakta kalan tarihi hamam, sahipsiz kalınca kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına maruz kaldı. Hamamın kapılarını çalmaya kalkışan hırsızlar ise bahçe duvarı engeline takıldı.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Dilşikar Mahallesi 911 sokak üzerinde, 1582 yılında yaptırılan hamam, asırlarca ayakta kalmaya çalıştı. Aradan yıllar geçti, hamam bu kez Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon yapılarak aslına uygun hale getirildi. Dilşikar Hamamı’nın bir kısmı, şizofren ve psikiyatri hastalarının tedavilerine çözüm sunması için Valilik oluru ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne tahsisi sağlandı. Bir süre önce, hastane hamamdaki hizmetini kaldırdı. HIRSIZLARIN HEDEFİ OLDU İlgili kurum buradan taşındıktan sonra sahipsiz kalan Dilşikar Hamamı şimdi bazı kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarının da kaldırıldığını fırsat bilen art niyetli kişi veya kişiler, hamamın pimapen kapılarını çalmaya kalkıştı. Hırsızlar kapıları bahçe duvarından çıkaramayınca, verdikleri hasarla bırakıp kayıplara karıştı. YETKİLİLERİN İLGİLENMELERİNİ İSTİYORLAR Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin adeta mekanı haline gelen bu tarihi eserin sahiplenmemesi durumunda, her geçen gün daha da mezbelelik hale geleceğini belirten mahalle sakinleri şu sözlere yer verdi; "Hamamın bahçesinde bulunan güvenlikçiler için yapılan kulübeyi de yağmaladılar. Camlarını kırdılar, kapılarını söktüler. Yetkililerin, bu hamamın içler acısı durumunu görmelerini ve ilgilenmelerini bekliyoruz."
Manisa’da, 1582 yılında yapılan ve bir vakıf eseri olarak günümüze kadar ayakta kalan tarihi hamam, sahipsiz kalınca kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına maruz kaldı. Hamamın kapılarını çalmaya kalkışan hırsızlar ise bahçe duvarı engeline takıldı.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Dilşikar Mahallesi 911 sokak üzerinde, 1582 yılında yaptırılan hamam, asırlarca ayakta kalmaya çalıştı. Aradan yıllar geçti, hamam bu kez Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon yapılarak aslına uygun hale getirildi. Dilşikar Hamamı’nın bir kısmı, şizofren ve psikiyatri hastalarının tedavilerine çözüm sunması için Valilik oluru ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne tahsisi sağlandı. Bir süre önce, hastane hamamdaki hizmetini kaldırdı.
HIRSIZLARIN HEDEFİ OLDU
İlgili kurum buradan taşındıktan sonra sahipsiz kalan Dilşikar Hamamı şimdi bazı kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarının da kaldırıldığını fırsat bilen art niyetli kişi veya kişiler, hamamın pimapen kapılarını çalmaya kalkıştı. Hırsızlar kapıları bahçe duvarından çıkaramayınca, verdikleri hasarla bırakıp kayıplara karıştı.
YETKİLİLERİN İLGİLENMELERİNİ İSTİYORLAR
Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin adeta mekanı haline gelen bu tarihi eserin sahiplenmemesi durumunda, her geçen gün daha da mezbelelik hale geleceğini belirten mahalle sakinleri şu sözlere yer verdi; "Hamamın bahçesinde bulunan güvenlikçiler için yapılan kulübeyi de yağmaladılar. Camlarını kırdılar, kapılarını söktüler. Yetkililerin, bu hamamın içler acısı durumunu görmelerini ve ilgilenmelerini bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.