Tekgıda-İş Manisa’da Hızla Örgütleniyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2021 - 12:46, Güncelleme: 14.07.2021 - 12:46
 

Tekgıda-İş Manisa’da Hızla Örgütleniyor

Manisa'da Tekgıda-iş Sendikası örgütlenme faaliyetlerine hızla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir ve Manisa bölgelerinde beyaz et sektöründe faaliyet gösteren iki önemli fabrikada çalışan, toplamda 1500 çalışanı, Tekgıda-İş sendikasına üye olarak sendikal süreci başlatmış oldular.
Tekgıda-İş Sendikası Kısa süre içerisinde Manisa Turgutlu ilçesinde Tekgıda-iş Sendikası Turgutlu İrtibat bürosu açılışını gerçekleşti ve faaliyete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde sendikal yargı süreçi tamamlanan EGE TAV BOLEZ davasını işçi sınıfı kazandı. Çalışanlar artık işverenin toplu iş sözleşmesi masasına oturmasını bekliyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Manisa Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye de beyaz et sektöründe büyük bir marka olan KESKİNOĞLU işletmesinde çalışan işçilerde çok kısa zaman içinde Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldular ve çoğunluğu bularak, Tekgıda-İş Sendikası olarak bakanlığa yetki başvurusunda bulunuldu. “ÖRGÜTLÜ İŞÇİ, BİLİNÇLİ İŞÇİ DEMEKTİR” Tekgıda-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Yavuz Uçkıran, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Tekgıda-İş Sendikası Manisa şubesi olarak üyelerimizi sosyal ve ekonomik anlamda daha ileri seviyelere taşımak gayesindeyiz ve bunu genel merkez yöneticilerimizin başkanlıkları ile gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmeleriyle üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirmekteyiz. Örgütlü işçi, bilinçli işçi demektir. Günümüzde Sendikalaşmanın işçi sınıfına getirdiği katkıların ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu tüm çalışanlar görmektedir.”
Manisa'da Tekgıda-iş Sendikası örgütlenme faaliyetlerine hızla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir ve Manisa bölgelerinde beyaz et sektöründe faaliyet gösteren iki önemli fabrikada çalışan, toplamda 1500 çalışanı, Tekgıda-İş sendikasına üye olarak sendikal süreci başlatmış oldular.

Tekgıda-İş Sendikası Kısa süre içerisinde Manisa Turgutlu ilçesinde Tekgıda-iş Sendikası Turgutlu İrtibat bürosu açılışını gerçekleşti ve faaliyete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde sendikal yargı süreçi tamamlanan EGE TAV BOLEZ davasını işçi sınıfı kazandı. Çalışanlar artık işverenin toplu iş sözleşmesi masasına oturmasını bekliyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Manisa Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye de beyaz et sektöründe büyük bir marka olan KESKİNOĞLU işletmesinde çalışan işçilerde çok kısa zaman içinde Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldular ve çoğunluğu bularak, Tekgıda-İş Sendikası olarak bakanlığa yetki başvurusunda bulunuldu.

“ÖRGÜTLÜ İŞÇİ, BİLİNÇLİ İŞÇİ DEMEKTİR”

Tekgıda-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Yavuz Uçkıran, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Tekgıda-İş Sendikası Manisa şubesi olarak üyelerimizi sosyal ve ekonomik anlamda daha ileri seviyelere taşımak gayesindeyiz ve bunu genel merkez yöneticilerimizin başkanlıkları ile gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmeleriyle üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirmekteyiz. Örgütlü işçi, bilinçli işçi demektir. Günümüzde Sendikalaşmanın işçi sınıfına getirdiği katkıların ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu tüm çalışanlar görmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.