TELEFON ÜSTÜNE TELEFON ALIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.05.2017 - 10:41, Güncelleme: 24.05.2017 - 10:41
 

TELEFON ÜSTÜNE TELEFON ALIYOR

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kiraladığı 3 buçuk dönümlük arazide sera kurarak bamya yetiştiren üretici İsmail Eroğlu, sezonundan yaklaşık bir buçuk ay önce hasat ettiği bamyaların satışına başladığını söyledi. Ortalama fiyatının şu anda kilogramda 50 lira olduğunu belirten Eroğlu, şimdiden Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden siparişler aldığını vurguladı.
Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bamyanın tezgahlarda yerini almasına sayılı günler kala, Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı Mahallesi'nde İsmail Eroğlu, bamya hasadına başladı. Henüz günde yaklaşık 2 kilogram bamya toplayan, fakat 2 hafta sonra 100 kilogram hasat yapabileceğini ifade eden Eroğlu, sezonundan bir buçuk ay önce hasat yapmasından dolayı siparişlere yetişemediğini vurguladı. Gözü gibi baktığı bamyaları sezonundan önce çıkarmayı başaran ve satışlarına başlayan Eroğlu, “Bamyanın sezonu henüz başlamadı. Yetiştiriciler daha yeni ekmeye başladılar ama biz burada tesislerimizde kurduğumuz sistemle şimdiden çıkardık ve satışlarına başladık. Şu anda hiçbir yerde olmadığı için fiyatları altınla yarışacak hale geldi. Daha yeni yeni çıkmaya başladığı için günlük 1 kilo veya 2 kilo ancak toplayabiliyoruz. 2 hafta sonra hepsi sebze vermeye başladığında günlük 100 kilograma yakın toplayabileceğiz. Sezonundan önce bamya satışına başladığımız için Saruhanlı’dan, Akhisar’dan, Manisa’dan, çevre köylerden ve İzmir’den bile sipariş almaya başladık" dedi. "Gece yarısı beni arayarak, aşeren eşi için bamya almak istedi" Ürünlerini günlük taze olarak toplayarak sipariş veren müşterilere gönderdiğini aktaran Eroğlu, bugün topladığı bamyaları aşeren bir kadına ulaştıracağını belirterek, "Manisa’dan bir tanıdığımın eşi bamya aşermiş, hiçbir yerde bulamayınca benim yetiştirdiğimi duymuş. Gece yarısı beni arayarak eşi için bamya almak istedi. Şimdi 1 kilo topladım, Manisa’ya onlara götüreceğim. Bunun gibi birçok örnek var. İzmir’den seramıza gelerek bamya satın alanlar oluyor. Bu durumda bizleri çok mutlu ediyor. Bu sezon bamya Ege bölgesinde ilk Saruhanlı Hacırahmanlı Mahallesi'nde yetişiyor. Mahallemizin iklimi bamya yetiştirmeye zaten müsait. Ben de burada daha önceden kurulu olan ve içinde sebze yetiştirmek için gerekli sistemlerin bulunduğu serayı kiraladım. Sera içerisinde bulunan pervaneler ile seranın sıcaklığını ayarlayabiliyoruz. Bamyayı ilk ektiğim zaman havalar soğuktu o zaman pervaneler sayesinde içerinin sıcaklığını ayarlayarak, ürünlerimizin soğuktan etkilenmesini engelledim. Şimdi de bu emeklerimin karşılığını alıyor olmam beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.  
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kiraladığı 3 buçuk dönümlük arazide sera kurarak bamya yetiştiren üretici İsmail Eroğlu, sezonundan yaklaşık bir buçuk ay önce hasat ettiği bamyaların satışına başladığını söyledi. Ortalama fiyatının şu anda kilogramda 50 lira olduğunu belirten Eroğlu, şimdiden Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden siparişler aldığını vurguladı.
Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bamyanın tezgahlarda yerini almasına sayılı günler kala, Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı Mahallesi'nde İsmail Eroğlu, bamya hasadına başladı. Henüz günde yaklaşık 2 kilogram bamya toplayan, fakat 2 hafta sonra 100 kilogram hasat yapabileceğini ifade eden Eroğlu, sezonundan bir buçuk ay önce hasat yapmasından dolayı siparişlere yetişemediğini vurguladı. Gözü gibi baktığı bamyaları sezonundan önce çıkarmayı başaran ve satışlarına başlayan Eroğlu, “Bamyanın sezonu henüz başlamadı. Yetiştiriciler daha yeni ekmeye başladılar ama biz burada tesislerimizde kurduğumuz sistemle şimdiden çıkardık ve satışlarına başladık. Şu anda hiçbir yerde olmadığı için fiyatları altınla yarışacak hale geldi. Daha yeni yeni çıkmaya başladığı için günlük 1 kilo veya 2 kilo ancak toplayabiliyoruz. 2 hafta sonra hepsi sebze vermeye başladığında günlük 100 kilograma yakın toplayabileceğiz. Sezonundan önce bamya satışına başladığımız için Saruhanlı’dan, Akhisar’dan, Manisa’dan, çevre köylerden ve İzmir’den bile sipariş almaya başladık" dedi.



"Gece yarısı beni arayarak, aşeren eşi için bamya almak istedi"
Ürünlerini günlük taze olarak toplayarak sipariş veren müşterilere gönderdiğini aktaran Eroğlu, bugün topladığı bamyaları aşeren bir kadına ulaştıracağını belirterek, "Manisa’dan bir tanıdığımın eşi bamya aşermiş, hiçbir yerde bulamayınca benim yetiştirdiğimi duymuş. Gece yarısı beni arayarak eşi için bamya almak istedi. Şimdi 1 kilo topladım, Manisa’ya onlara götüreceğim. Bunun gibi birçok örnek var. İzmir’den seramıza gelerek bamya satın alanlar oluyor. Bu durumda bizleri çok mutlu ediyor. Bu sezon bamya Ege bölgesinde ilk Saruhanlı Hacırahmanlı Mahallesi'nde yetişiyor. Mahallemizin iklimi bamya yetiştirmeye zaten müsait. Ben de burada daha önceden kurulu olan ve içinde sebze yetiştirmek için gerekli sistemlerin bulunduğu serayı kiraladım. Sera içerisinde bulunan pervaneler ile seranın sıcaklığını ayarlayabiliyoruz. Bamyayı ilk ektiğim zaman havalar soğuktu o zaman pervaneler sayesinde içerinin sıcaklığını ayarlayarak, ürünlerimizin soğuktan etkilenmesini engelledim. Şimdi de bu emeklerimin karşılığını alıyor olmam beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.