TÜRK SAĞLIK SEN’ İN YÖNETİCİ ATAMALARINA İTİRAZI VAR !

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.07.2017 - 09:39, Güncelleme: 04.07.2017 - 09:39
 

TÜRK SAĞLIK SEN’ İN YÖNETİCİ ATAMALARINA İTİRAZI VAR !

Sağlık Bakanlığı tarafından bu ay içerisinde 4 bin yeni yönetici ataması yapılacak. Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, bakanlığın 4 bin sözleşmeli yönetici atamasının, yönetmeliğe aykırı olduğu görüşünü savundu.
HABER ÖZLEM UNCU Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu Sağlık Bakanlığı tarafından ataması yapılacak 4 bin sözleşmeli yönetici için gazetecilerin karşısına geçti ve bir basın açıklaması yaptı.  Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Mutlu, "Hiçbir bilgi, beceri ve sınava tabi tutulmadan kişiler sözleşmeli idareci olabilmekte ve sağlık kurum ve kuruluşlarını yönetebilmektedirler. Sohbet Hattı Ucuz Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Böyle bir sistemin sonucunda da geçmiş yıllarca fırıncı, kasap ve tıbbi cihaz şirketleri görevlilerinin kamu hastanelerinde yöneticilik yapmaları gibi kabul edilemez durumlar ortaya çıkmıştır. Bu ay da yapılacak 4 bin yönetici ataması da bu manada ciddi bir sınav olarak kayıtlara geçecektir" diye konuştu. MANİSA’YA 140 SÖZLEŞMELİ YÖNETİCİ ATANACAK Temmuz ayı içerisinde Manisa'daki sağlık kurumlarına 140 sözleşmeli yöneticinin atanacağını hatırlatan Mutlu, "On binlerce sağlık çalışanı görevde yükselme sınavını beklerken, birilerinin hiçbir objektif değerlendirmeye tabi tutulmadan sağlık kurumlarında yönetici olması haksızlıktır ve kul hakkına girmektedir. Sağlık kurumları, sağlığı ve sağlık çalışanlarını bilen insanlar tarafından idare edilmelidir. Bizim talebimiz ülkemizin ve devletimizin menfaatidir. İşin hiç kimseye değil sadece ehline verilmesini istiyoruz" görüşlerine yer verdi. MEVZUATA DA AYKIRI Toplum Sağlığı Merkezleri'nde çalışan sağlık personellerinin istekleri dışında kamu hastanelerinde, evde sağlık hizmetleri kapsamında görevlendirildiğine dikkat çeken  RıtvanMutlu, "Toplum sağlığı merkezlerinde görevli olan 59 sağlık personel resen olarak kamu hastanelerinde, evde bakım hizmetinde görevlendirilmiştir. Görevlendirilenlerden bir tanesi sendikamızın işyeri temsilcimizdir. 4688 Sayılı Devlet Memurları Sendika Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca işyeri temsilcileri istekleri olmadan başka bir yerde görevlendirilemezler. Çalışana tercih hakkı verilmeden, gönüllülük esas alınmadan ‘ben yaptım oldu’ denilerek yapılan bu tür atamalarının kamu yararı ile de bir alakası yoktur. Personelin böyle bir atamaya tabi tutulması mevzuata da aykırıdır. Hukuki olarak da kabul edilebilirliği yoktur. Bu hukuksuz görevlendirmelerle ilgili sendika olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.    
Sağlık Bakanlığı tarafından bu ay içerisinde 4 bin yeni yönetici ataması yapılacak. Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, bakanlığın 4 bin sözleşmeli yönetici atamasının, yönetmeliğe aykırı olduğu görüşünü savundu.
HABER
ÖZLEM UNCU


Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu Sağlık Bakanlığı tarafından ataması yapılacak 4 bin sözleşmeli yönetici için gazetecilerin karşısına geçti ve bir basın açıklaması yaptı.  Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Mutlu, "Hiçbir bilgi, beceri ve sınava tabi tutulmadan kişiler sözleşmeli idareci olabilmekte ve sağlık kurum ve kuruluşlarını yönetebilmektedirler. Sohbet Hattı Ucuz Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Böyle bir sistemin sonucunda da geçmiş yıllarca fırıncı, kasap ve tıbbi cihaz şirketleri görevlilerinin kamu hastanelerinde yöneticilik yapmaları gibi kabul edilemez durumlar ortaya çıkmıştır. Bu ay da yapılacak 4 bin yönetici ataması da bu manada ciddi bir sınav olarak kayıtlara geçecektir" diye konuştu.

MANİSA’YA 140 SÖZLEŞMELİ YÖNETİCİ ATANACAK
Temmuz ayı içerisinde Manisa'daki sağlık kurumlarına 140 sözleşmeli yöneticinin atanacağını hatırlatan Mutlu, "On binlerce sağlık çalışanı görevde yükselme sınavını beklerken, birilerinin hiçbir objektif değerlendirmeye tabi tutulmadan sağlık kurumlarında yönetici olması haksızlıktır ve kul hakkına girmektedir. Sağlık kurumları, sağlığı ve sağlık çalışanlarını bilen insanlar tarafından idare edilmelidir. Bizim talebimiz ülkemizin ve devletimizin menfaatidir. İşin hiç kimseye değil sadece ehline verilmesini istiyoruz" görüşlerine yer verdi.

MEVZUATA DA AYKIRI
Toplum Sağlığı Merkezleri'nde çalışan sağlık personellerinin istekleri dışında kamu hastanelerinde, evde sağlık hizmetleri kapsamında görevlendirildiğine dikkat çeken  RıtvanMutlu, "Toplum sağlığı merkezlerinde görevli olan 59 sağlık personel resen olarak kamu hastanelerinde, evde bakım hizmetinde görevlendirilmiştir. Görevlendirilenlerden bir tanesi sendikamızın işyeri temsilcimizdir. 4688 Sayılı Devlet Memurları Sendika Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca işyeri temsilcileri istekleri olmadan başka bir yerde görevlendirilemezler. Çalışana tercih hakkı verilmeden, gönüllülük esas alınmadan ‘ben yaptım oldu’ denilerek yapılan bu tür atamalarının kamu yararı ile de bir alakası yoktur. Personelin böyle bir atamaya tabi tutulması mevzuata da aykırıdır. Hukuki olarak da kabul edilebilirliği yoktur. Bu hukuksuz görevlendirmelerle ilgili sendika olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.