Umut Vagonu 'UMUT' Olmaya Devam Ediyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2020 - 16:46, Güncelleme: 10.07.2020 - 16:46
 

Umut Vagonu 'UMUT' Olmaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Fen Bilgisi Öğretmeni Arzu Şahin Ünal ve çevresindeki birkaç kişiyle başlayan Umut Vagonu projesi, kısa sürede büyüyerek Türkiye’nin neredeyse her yerine ulaşmayı başardı. Özelikle Koronavirüs sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere umut olan gönüllüler, şimdi de Manisa’da yataksız ev bırakmamak için kolları sıvadı.
Haber: Caner Kılıç Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru, Manisa’da bir öğretmen öncülüğünde eğitim desteği olarak başlayan ‘Umut Vagonu’ projesi, bugün Türkiye’nin birçok noktasında ihtiyaç sahibi ailelere de umut dağıtmaya başladı. Proje kapsamında, Koronavirüs sürecinde birçok aileye gıda yardımı yapıldı. Özellikle bayramlarda çocuklara bayramlıklar ve kitaplar hediye edilerek, çocukların da yüzlerinin gülmesi sağlandı. "MANİSA'DA YATAKSIZ, BAZASIZ, ÇEKYATSIZ İNSAN KALMASIN" SLOGANIYLA YOLA ÇIKTILAR Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen projeyle, pandemi sürecinde zor günler yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yüzleri güldü. Umut Vagonu, son olarak bir hayırseverin bağışladığı, çoğunluğu çekyat ve bazalardan oluşan yüklüce malzemeyi tüm Manisa'ya dağıttı. Şimdiye kadar 300 aileye çekyat, yatak ve baza dağıttıklarını belirten Umut Vagonu gönüllülerinden Ali Çakmak; "Manisa’da yataksız ev bırakmamak için ekip arkadaşlarımızla birlikte dağıtımlarımızı sürdürdük. Çalışmalarımız devam edecek. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz.” dedi. UMUT VAGONU 19 İLDE YOLA ÇIKTI ‘Umut Vagonu’ projesinin öncüsü olan Fen Bilgisi Öğretmeni Arzu Şahin Ünal da şu sözlere yer verdi; "Korona süresince işsiz kalan bir çok ailenin temel ihtiyaçlarını gönüllü olarak karşılamaya çalışan ekip, şimdi ise mobilya ihtiyaçları için yollara döküldü. Gün geçtikte artan gönüllü sayısı ile daha fazla insana ulaşmaya devam ediyoruz. Bunları yaparken de ‘şeffaflık’ ilkelerini unutmuyoruz. Bu korona dayanışmasında kendi hemşerilerini yalnız bırakmadıkları için Manisalılara teşekkürü bir borç biliriz. 19 ilde de kendileri gibi gönüllülerden oluşan Umut Vagonu ekipleri kurulmuştur. Milletçe bu zorlu günlerde el ele vereceğimizden hiç şüphemiz yok. Desteklerimiz devam edecek."
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Fen Bilgisi Öğretmeni Arzu Şahin Ünal ve çevresindeki birkaç kişiyle başlayan Umut Vagonu projesi, kısa sürede büyüyerek Türkiye’nin neredeyse her yerine ulaşmayı başardı. Özelikle Koronavirüs sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere umut olan gönüllüler, şimdi de Manisa’da yataksız ev bırakmamak için kolları sıvadı.

Haber: Caner Kılıç

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru, Manisa’da bir öğretmen öncülüğünde eğitim desteği olarak başlayan ‘Umut Vagonu’ projesi, bugün Türkiye’nin birçok noktasında ihtiyaç sahibi ailelere de umut dağıtmaya başladı. Proje kapsamında, Koronavirüs sürecinde birçok aileye gıda yardımı yapıldı. Özellikle bayramlarda çocuklara bayramlıklar ve kitaplar hediye edilerek, çocukların da yüzlerinin gülmesi sağlandı.

"MANİSA'DA YATAKSIZ, BAZASIZ, ÇEKYATSIZ İNSAN KALMASIN" SLOGANIYLA YOLA ÇIKTILAR

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen projeyle, pandemi sürecinde zor günler yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yüzleri güldü. Umut Vagonu, son olarak bir hayırseverin bağışladığı, çoğunluğu çekyat ve bazalardan oluşan yüklüce malzemeyi tüm Manisa'ya dağıttı. Şimdiye kadar 300 aileye çekyat, yatak ve baza dağıttıklarını belirten Umut Vagonu gönüllülerinden Ali Çakmak; "Manisa’da yataksız ev bırakmamak için ekip arkadaşlarımızla birlikte dağıtımlarımızı sürdürdük. Çalışmalarımız devam edecek. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

UMUT VAGONU 19 İLDE YOLA ÇIKTI

‘Umut Vagonu’ projesinin öncüsü olan Fen Bilgisi Öğretmeni Arzu Şahin Ünal da şu sözlere yer verdi; "Korona süresince işsiz kalan bir çok ailenin temel ihtiyaçlarını gönüllü olarak karşılamaya çalışan ekip, şimdi ise mobilya ihtiyaçları için yollara döküldü. Gün geçtikte artan gönüllü sayısı ile daha fazla insana ulaşmaya devam ediyoruz. Bunları yaparken de ‘şeffaflık’ ilkelerini unutmuyoruz. Bu korona dayanışmasında kendi hemşerilerini yalnız bırakmadıkları için Manisalılara teşekkürü bir borç biliriz. 19 ilde de kendileri gibi gönüllülerden oluşan Umut Vagonu ekipleri kurulmuştur. Milletçe bu zorlu günlerde el ele vereceğimizden hiç şüphemiz yok. Desteklerimiz devam edecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.