Üreticiye damızlık koç desteği

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2022 - 14:34, Güncelleme: 10.03.2022 - 14:34
 

Üreticiye damızlık koç desteği

“Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi” kapsamında il genelinde üreticiye yüzde 75 hibe ile damızlık koç desteğinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerindeki üreticilere damızlık koçları teslim etti. Damızlık koçlarını teslim alan üreticiler, sağlanan desteğin önemine değindi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
  ‘Manisa İli Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerindeki üreticilere yüzde 75 Büyükşehir Belediyesi hibe desteğiyle 27 adet damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi.  Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda yapılan koç dağıtım törenine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.   Damızlık koçlar özenle seçildi   Koç dağıtım töreninde üreticilerle sohbet eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Tarım ve hayvancılığın önemi içerisindeyiz. Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde de tarım ve hayvancılığa desteklerimizi sürdürüyoruz. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü iyileştirme projesi kapsamında da üreticimize özenle seçilmiş damızlık koçlarımızı dağıtıyoruz. İnşallah bunlarla birlikte üretimin daha da artmasını, kalitenin yükselmesini hedefliyoruz. Tarımla ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gelirini artırmayı amaçlıyoruz” dedi.   Üreticiler destekten memnun   Damızlık koçları teslim alan üreticilerden Kazım Usta, “Çok güzel bir destek. Safkan hayvan alıyoruz.” derken, Ramazan Çakır, “Çok güzel bir şey. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Üretici Tahsin Avutlu ise, “Et ırkı. Bayırda ovada her yerde olur. Biz de bu ırka dönmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.     
“Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi” kapsamında il genelinde üreticiye yüzde 75 hibe ile damızlık koç desteğinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerindeki üreticilere damızlık koçları teslim etti. Damızlık koçlarını teslim alan üreticiler, sağlanan desteğin önemine değindi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

  ‘Manisa İli Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerindeki üreticilere yüzde 75 Büyükşehir Belediyesi hibe desteğiyle 27 adet damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi.  Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda yapılan koç dağıtım törenine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

  Damızlık koçlar özenle seçildi

  Koç dağıtım töreninde üreticilerle sohbet eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Tarım ve hayvancılığın önemi içerisindeyiz. Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde de tarım ve hayvancılığa desteklerimizi sürdürüyoruz. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü iyileştirme projesi kapsamında da üreticimize özenle seçilmiş damızlık koçlarımızı dağıtıyoruz. İnşallah bunlarla birlikte üretimin daha da artmasını, kalitenin yükselmesini hedefliyoruz. Tarımla ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gelirini artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

  Üreticiler destekten memnun

  Damızlık koçları teslim alan üreticilerden Kazım Usta, “Çok güzel bir destek. Safkan hayvan alıyoruz.” derken, Ramazan Çakır, “Çok güzel bir şey. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Üretici Tahsin Avutlu ise, “Et ırkı. Bayırda ovada her yerde olur. Biz de bu ırka dönmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.