ZEYNEL BALKIZVE 4 KİŞİ FETÖ'DEN TAHLİYE EDİLDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2018 - 19:23, Güncelleme: 06.03.2018 - 19:23
 

ZEYNEL BALKIZVE 4 KİŞİ FETÖ'DEN TAHLİYE EDİLDİ

Manisa’da, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, FETÖ'nün 'avukat yapılanması'nda olduğu iddia edilen tutuklu 11 sanık, Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yargılamada ilk duruşma sonunda Zeynel Balkız, Hüseyin Azman, Ali Özcel, Kadir Çevik, Yalçın Cabar'ın mahkemece tahliyelerine karar verildi.
FETÖ'nün 'Manisa avukatlar yapılanması'na yönelik operasyon sonucu tutuklanan 11 avukatın Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmalarına önceki gün başlandı. Aralarında Manisa Barosu eski Başkanı avukat Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 11 sanık, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzeni Koruma Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların FETÖ ile bağlantıları, örgüt adına yaptıkları çalışmalar ile gizli tanıkların ifadeleri yer aldı. Hazırlanan iddianameye göre, Manisa Barosu'nda başkanlık yapan, 7 Haziran 2015 tarihinde ise MHP'den 25'inci dönem Manisa milletvekili seçilen Zeynel Balkız ile Ali Özcel, Hüseyin Azman, Kadir Çevik, Yalçın Cabar, B.Y., G.Ç., H.B., H.G., İ.K. ve S.Y.; Manisa'da FETÖ adına avukatlar içinde örgütlenerek, yasa dışı faaliyetlerde bulunmak, örgüt liderini Pensilvanya'da ziyaret etmek ve örgütten gelen talimatlar doğrultusunda çalışmak ile suçlandı. Soruşturma sırasında sanıkların el konulan telefonlarından, örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock'un çıktığı kaydedilen iddianamede, bazı sanıkların, diğer örgüt elemanları ile aralarındaki yazışmalardan da örnekler verildi. KİME, NE CEZA İSTENDİ? İddianamenin sonuç bölümünde, sanıklar için istenen cezalara da yer verildi. Örgütün 'avukat yapılanması'na ilişkin Ali Özcel, B.Y., İ.K., S.Y., Zeynel Balkız ve G.O., hakkındaki 'silahlı terör örgütü kurmaya yönelme' suçundan 22,5'ar yıl; G.Ç., H.B., Hüseyin Azman, Kadir Çevik ve Yalçın Cabar ise hakkındaki 'örgüte üye olmak ve faaliyette bulunmak' suçundan 15'er yıl hapis istemiyle Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yargılamada ilk duruşma sonunda Zeynel Balkız, Hüseyin Azman, Ali Özcel, Kadir Çevik, Yalçın Cabar'ın mahkemece tahliyelerine karar verildi.
Manisa’da, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, FETÖ'nün 'avukat yapılanması'nda olduğu iddia edilen tutuklu 11 sanık, Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yargılamada ilk duruşma sonunda Zeynel Balkız, Hüseyin Azman, Ali Özcel, Kadir Çevik, Yalçın Cabar'ın mahkemece tahliyelerine karar verildi.

FETÖ'nün 'Manisa avukatlar yapılanması'na yönelik operasyon sonucu tutuklanan 11 avukatın Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmalarına önceki gün başlandı. Aralarında Manisa Barosu eski Başkanı avukat Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 11 sanık, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzeni Koruma Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların FETÖ ile bağlantıları, örgüt adına yaptıkları çalışmalar ile gizli tanıkların ifadeleri yer aldı. Hazırlanan iddianameye göre, Manisa Barosu'nda başkanlık yapan, 7 Haziran 2015 tarihinde ise MHP'den 25'inci dönem Manisa milletvekili seçilen Zeynel Balkız ile Ali Özcel, Hüseyin Azman, Kadir Çevik, Yalçın Cabar, B.Y., G.Ç., H.B., H.G., İ.K. ve S.Y.; Manisa'da FETÖ adına avukatlar içinde örgütlenerek, yasa dışı faaliyetlerde bulunmak, örgüt liderini Pensilvanya'da ziyaret etmek ve örgütten gelen talimatlar doğrultusunda çalışmak ile suçlandı. Soruşturma sırasında sanıkların el konulan telefonlarından, örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock'un çıktığı kaydedilen iddianamede, bazı sanıkların, diğer örgüt elemanları ile aralarındaki yazışmalardan da örnekler verildi.

KİME, NE CEZA İSTENDİ?

İddianamenin sonuç bölümünde, sanıklar için istenen cezalara da yer verildi. Örgütün 'avukat yapılanması'na ilişkin Ali Özcel, B.Y., İ.K., S.Y., Zeynel Balkız ve G.O., hakkındaki 'silahlı terör örgütü kurmaya yönelme' suçundan 22,5'ar yıl; G.Ç., H.B., Hüseyin Azman, Kadir Çevik ve Yalçın Cabar ise hakkındaki 'örgüte üye olmak ve faaliyette bulunmak' suçundan 15'er yıl hapis istemiyle Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yargılamada ilk duruşma sonunda Zeynel Balkız, Hüseyin Azman, Ali Özcel, Kadir Çevik, Yalçın Cabar'ın mahkemece tahliyelerine karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.