ZEYREK: “MANİSA'NIN ÇÖZÜM ANAHTARI ELİMİZDE”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.11.2018 - 18:07, Güncelleme: 04.11.2018 - 18:07
 

ZEYREK: “MANİSA'NIN ÇÖZÜM ANAHTARI ELİMİZDE”

CHP’de Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapan ilk aday Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek oldu.
Manisa CHP il binasında yapılan aday adaylık açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka ve partililer katıldı. Basın açıklaması yapan Ferdi Zeyrek, “Mesleğim gereği gerek merkezde gerek ilçelerde birçok projede yer aldım. Bu projelerde büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yaptığı icraatlara şahit olduk. Bu süreçte ekibimle birlikte çok uzun süredir çalışıyoruz. Yapılan yanlışları ve Manisalıların neleri hak ettiklerini irdeledik. Ve bir dosyada bunları oluşturduk. Bu dosya Manisa’nın çözüm anahtarıdır ve burada çözümlere ilişkin bütün öneriler vardır.” dedi. ZEYREK: “TURİZM KAYNAĞI YARATACAĞIZ” Mevcut yönetim anlayışlarıyla Manisa’nın marka kent olamayacağını iddia eden Zeyrek, “Marka şehir deniyor ama 1980’li yıllara döndürülerek marka şehir olunmaz.  Marka şehir bu değildir. Marka şehir ileriyi hedeflemekle olur. Daha ileriyi göreceğiz, daha ileriye gideceğiz. Manisa tarihi bir şehir ve tarih kokuyor. Dünyanın en eski festivallerinden olan Mesirimiz var burada.  İnsanlar İspanya’ya gidiyor, kendini boğanın önüne atıyor, Münih’te Octoberfest’e gidiyor ve orada bir festival yaşıyor. Ama burada Mesir kapmaya kimse gitmiyor. Mesirin değerini kimse bilmiyor. Bu bilinci tekrar oluşturacağız. Kula Evleri’ne kimse gitmiyor. Orada bir tarih var. İnsanları buraya götüreceğiz ve bir turizm kaynağı yaratacağız” dedi. “EŞ, DOSTU MEVKİ SAHİBİ YAPMADIM” Ekip arkadaşlarıyla beraber seçime hazır olduklarını belirten Zeyrek, kendi ilkesini, “Hiç bir zaman kamu malına zarar vermedim. Devletimi zarara uğratmadım. İhaleye girip rüşvet almadım. Eşim, dostum diyerek kimseyi mevki sahibi yapmadım. Hakkaniyetli, adil, dürüst çalışkan oldum ve olmaya devam edeceğim” sözleriyle anlattı. BALABAN: “ADAY ADAYLIĞI BİZE MUTLULUK VERDİ” Aday adaylığı değerlendiren CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuran değerli arkadaşımız Ferdi Zeyrek’e partim ve kendim adına teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Kendisine bu görev verildiği zaman CHP’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Aday adaylığı bize mutluluk verdi. Bu süreç Kasım sonunda kesin olarak netleşir. İl örgütü, ilçe örgütleri ve genel merkezle birlikte bunun kararı pozitif anlamda alınır.” ifadelerini kullandı. FERDİ ZEYREK KİMDİR? Ferdi Zeyrek, kısaca kendisini şöyle tanıttı; “1977 Manisa doğumluyum. Babam çarşı esnaflarından tıraşçı Ahmet, annem ev hanımı. 2003 yılında sevgili eşim Nurcan Zeybek’le hayatımızı birleştirdik. 12 yaşında Nehir isminde bir kızım, 6 aylık Elif ve Zeynep isminde ikiz kızlarımız var. 3 tane kız çocuk babasıyım. Kızlar bereketli olurmuş, bereketiyle gelecekler inşallah. 2012 yılında Manisa Mimarlar Odası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladım, 4 yıl yönetim kurulu üyeliği ve son 3 yılda da Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim.”  
CHP’de Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapan ilk aday Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek oldu.
Manisa CHP il binasında yapılan aday adaylık açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka ve partililer katıldı. Basın açıklaması yapan Ferdi Zeyrek, “Mesleğim gereği gerek merkezde gerek ilçelerde birçok projede yer aldım. Bu projelerde büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yaptığı icraatlara şahit olduk. Bu süreçte ekibimle birlikte çok uzun süredir çalışıyoruz. Yapılan yanlışları ve Manisalıların neleri hak ettiklerini irdeledik. Ve bir dosyada bunları oluşturduk. Bu dosya Manisa’nın çözüm anahtarıdır ve burada çözümlere ilişkin bütün öneriler vardır.” dedi.

ZEYREK: “TURİZM KAYNAĞI YARATACAĞIZ”

Mevcut yönetim anlayışlarıyla Manisa’nın marka kent olamayacağını iddia eden Zeyrek, “Marka şehir deniyor ama 1980’li yıllara döndürülerek marka şehir olunmaz.  Marka şehir bu değildir. Marka şehir ileriyi hedeflemekle olur. Daha ileriyi göreceğiz, daha ileriye gideceğiz. Manisa tarihi bir şehir ve tarih kokuyor. Dünyanın en eski festivallerinden olan Mesirimiz var burada.  İnsanlar İspanya’ya gidiyor, kendini boğanın önüne atıyor, Münih’te Octoberfest’e gidiyor ve orada bir festival yaşıyor. Ama burada Mesir kapmaya kimse gitmiyor. Mesirin değerini kimse bilmiyor. Bu bilinci tekrar oluşturacağız. Kula Evleri’ne kimse gitmiyor. Orada bir tarih var. İnsanları buraya götüreceğiz ve bir turizm kaynağı yaratacağız” dedi.

“EŞ, DOSTU MEVKİ SAHİBİ YAPMADIM”

Ekip arkadaşlarıyla beraber seçime hazır olduklarını belirten Zeyrek, kendi ilkesini, “Hiç bir zaman kamu malına zarar vermedim. Devletimi zarara uğratmadım. İhaleye girip rüşvet almadım. Eşim, dostum diyerek kimseyi mevki sahibi yapmadım. Hakkaniyetli, adil, dürüst çalışkan oldum ve olmaya devam edeceğim” sözleriyle anlattı.

BALABAN: “ADAY ADAYLIĞI BİZE MUTLULUK VERDİ”

Aday adaylığı değerlendiren CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuran değerli arkadaşımız Ferdi Zeyrek’e partim ve kendim adına teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Kendisine bu görev verildiği zaman CHP’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Aday adaylığı bize mutluluk verdi. Bu süreç Kasım sonunda kesin olarak netleşir. İl örgütü, ilçe örgütleri ve genel merkezle birlikte bunun kararı pozitif anlamda alınır.” ifadelerini kullandı.

FERDİ ZEYREK KİMDİR?

Ferdi Zeyrek, kısaca kendisini şöyle tanıttı; “1977 Manisa doğumluyum. Babam çarşı esnaflarından tıraşçı Ahmet, annem ev hanımı. 2003 yılında sevgili eşim Nurcan Zeybek’le hayatımızı birleştirdik. 12 yaşında Nehir isminde bir kızım, 6 aylık Elif ve Zeynep isminde ikiz kızlarımız var. 3 tane kız çocuk babasıyım. Kızlar bereketli olurmuş, bereketiyle gelecekler inşallah. 2012 yılında Manisa Mimarlar Odası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladım, 4 yıl yönetim kurulu üyeliği ve son 3 yılda da Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim.”



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.