ZİRAAT BANKASI HATIRLATIYOR, SON 2 GÜN!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.04.2018 - 13:11, Güncelleme: 19.04.2018 - 13:11
 

ZİRAAT BANKASI HATIRLATIYOR, SON 2 GÜN!

26 Mart 2018 tarihinden itibarenHazine Müsteşarlığınca başlatılan ‘Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası’ ihracı 20 Nisan’a kadar devam ediyor. Son 2 Gün!
​4 haftalık ihraç programı çerçevesinde 81 ilde, 229 ilçede ve aracı tek banka olan Ziraat Bankası’nın 321 şubesinde devam eden talep toplama sürecinin son haftasına girildi.Konuyla ilgili olarak Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Yöneticisi Hüseyin Tamer Karaman yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi; “Sadece bireysel yatırımcılara yönelik bu ürün, iki farklı seçenek sunuyor. Faizli bir getiri elde etmek isteyen yatırımcılar için ‘Altın Tahvili’, faizli bir getiri elde etmek istemeyen yatırımcılar için ise kira gelirine endeksli ‘Altına Dayalı Kira Sertifikası’. İki ürünün de vadesi 2 yıldır ve 6 ayda bir TL cinsinden kupon ödemesi/kira getirisi (6 aylık net %1,20, yıllık net %2,40) bulunmaktadır. 3 AYDAN SONRAKİ GERİ ALIMLARDA HERHANGİ BİR KESİNTİ OLMAYACAK Vatandaşa sağlayacağı avantajlara bakarsak; Birincisi, devlet güvencesinde getirisinin olması ve çalınma/kaybolma riskinin olmamasıdır. İkincisi, gelir vergisi (stopaj) kesintisi yapılmayacaktır. Üçüncüsü vade tarihinde istenirse fiziki altın şeklinde geri ödeme seçeneği bulunacaktır. Ayrıca her zaman geri alım hakkı mevcut olup, 3 aydan sonraki geri alımlarda herhangi bir kesinti olmayacaktır. İlk 3 ayda yapılacak (90. gün dahil) geri alımlar Müsteşarlığın açıkladığı çerçevede %1,5 iskontolu fiyatla alınacaktır. PEKİ, HANGİ ALTINLAR KABUL EDİLECEK? 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Bunlar çeyrek, yarım, birlik, 2 buçukluk, beşlik ziynet ve sikke altınlar, bilezik ve kolyeler ile külçeler. Reşat altın, üzerinde değerli değersiz taş bulunan bilezik ve kolye gibi altınlar kabul edilmeyecek. Eski ve yeni tarihli altınlar arasında değer farkı olmayacaktır. En çok merak edilen hesap işletim vb. bankacılık işlem komisyon ya da hizmet bedeli alınıp alınmayacağı konusuna gelince ürün tamamen bankacılık sisteminden ayrı olarak devlet güvencesindedir ve açık hesaplara herhangi bir komisyon alınmayacaktır. YATIRIMCILAR HİÇBİR KAYBA UĞRAMAYACAK Talep toplama süresi içinde bankaya getirilen altın miktarının alt ve üst sınırı yoktur. Teslim edilen altın karşılığında hesap cüzdanı verilecek ve yatırımcılar hiçbir kayba uğramayacaktır. Fiziki altın sadece vade sonunda teslim edilebilecek, ara dönemde talep edilir ise TL olarak ödemesi yapılacaktır. Dönem sonunda fiziki teslimat istemeyen yatırımcıların hesaplarına ise gram altın olarak yatırılacaktır.   BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Merkez Bankası rezervlerin güçlendirilmesi, hazinenin borçlanma araçlarını çeşitlendirmesi ve ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak adına devreye alınan yeni finansman aracı vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyor. Bu ilginin artarak devam etmesi bekleniyor. Altın tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası ile ilgili detaylı bilgiler www.hazine.gov.tr ve www.ziraat.com.tr internet sayfalarında yer almaktadır.” Manisa il ve ilçeleri için talep toplama tarihleri: 16-20 Nisan: Ziraat Bankası Manisa Şubesi (5 gün süre) 19-20 Nisan: Ziraat Bankası Alaşehir/Manisa Şubesi (2 gün süre)  
26 Mart 2018 tarihinden itibarenHazine Müsteşarlığınca başlatılan ‘Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası’ ihracı 20 Nisan’a kadar devam ediyor. Son 2 Gün!

​4 haftalık ihraç programı çerçevesinde 81 ilde, 229 ilçede ve aracı tek banka olan Ziraat Bankası’nın 321 şubesinde devam eden talep toplama sürecinin son haftasına girildi.Konuyla ilgili olarak Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Yöneticisi Hüseyin Tamer Karaman yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi; “Sadece bireysel yatırımcılara yönelik bu ürün, iki farklı seçenek sunuyor. Faizli bir getiri elde etmek isteyen yatırımcılar için ‘Altın Tahvili’, faizli bir getiri elde etmek istemeyen yatırımcılar için ise kira gelirine endeksli ‘Altına Dayalı Kira Sertifikası’. İki ürünün de vadesi 2 yıldır ve 6 ayda bir TL cinsinden kupon ödemesi/kira getirisi (6 aylık net %1,20, yıllık net %2,40) bulunmaktadır.

3 AYDAN SONRAKİ GERİ ALIMLARDA HERHANGİ BİR KESİNTİ OLMAYACAK
Vatandaşa sağlayacağı avantajlara bakarsak; Birincisi, devlet güvencesinde getirisinin olması ve çalınma/kaybolma riskinin olmamasıdır. İkincisi, gelir vergisi (stopaj) kesintisi yapılmayacaktır. Üçüncüsü vade tarihinde istenirse fiziki altın şeklinde geri ödeme seçeneği bulunacaktır. Ayrıca her zaman geri alım hakkı mevcut olup, 3 aydan sonraki geri alımlarda herhangi bir kesinti olmayacaktır. İlk 3 ayda yapılacak (90. gün dahil) geri alımlar Müsteşarlığın açıkladığı çerçevede %1,5 iskontolu fiyatla alınacaktır.

PEKİ, HANGİ ALTINLAR KABUL EDİLECEK?
22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Bunlar çeyrek, yarım, birlik, 2 buçukluk, beşlik ziynet ve sikke altınlar, bilezik ve kolyeler ile külçeler. Reşat altın, üzerinde değerli değersiz taş bulunan bilezik ve kolye gibi altınlar kabul edilmeyecek. Eski ve yeni tarihli altınlar arasında değer farkı olmayacaktır. En çok merak edilen hesap işletim vb. bankacılık işlem komisyon ya da hizmet bedeli alınıp alınmayacağı konusuna gelince ürün tamamen bankacılık sisteminden ayrı olarak devlet güvencesindedir ve açık hesaplara herhangi bir komisyon alınmayacaktır.

YATIRIMCILAR HİÇBİR KAYBA UĞRAMAYACAK
Talep toplama süresi içinde bankaya getirilen altın miktarının alt ve üst sınırı yoktur. Teslim edilen altın karşılığında hesap cüzdanı verilecek ve yatırımcılar hiçbir kayba uğramayacaktır. Fiziki altın sadece vade sonunda teslim edilebilecek, ara dönemde talep edilir ise TL olarak ödemesi yapılacaktır. Dönem sonunda fiziki teslimat istemeyen yatırımcıların hesaplarına ise gram altın olarak yatırılacaktır.

 
BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Merkez Bankası rezervlerin güçlendirilmesi, hazinenin borçlanma araçlarını çeşitlendirmesi ve ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak adına devreye alınan yeni finansman aracı vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyor. Bu ilginin artarak devam etmesi bekleniyor. Altın tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası ile ilgili detaylı bilgiler www.hazine.gov.tr ve www.ziraat.com.tr internet sayfalarında yer almaktadır.”

Manisa il ve ilçeleri için talep toplama tarihleri:
16-20 Nisan: Ziraat Bankası Manisa Şubesi (5 gün süre)
19-20 Nisan: Ziraat Bankası Alaşehir/Manisa Şubesi (2 gün süre)

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.