Akhisar Diş Sağlığı Merkezinde yangın tatbikatı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2016 - 10:44, Güncelleme: 23.11.2016 - 10:44
 

Akhisar Diş Sağlığı Merkezinde yangın tatbikatı

Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, herhangi bir doğal afet ve yangın durumlarında personelin hazırlıklı olabilmesi amacıyla hem eğitim hem de uygulamalı olarak tatbikat gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen tatbikata Manisa Kamu...
Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, herhangi bir doğal afet ve yangın durumlarında personelin hazırlıklı olabilmesi amacıyla hem eğitim hem de uygulamalı olarak tatbikat gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen tatbikata Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Birimi, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Ambulans birimi ve İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı katıldı.Gerçeğini aratmayan tatbikat öncesinde tüm personele Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı bahçesinde Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Kırlı tarafından Sivil Savunma ve HAP konularında eğitim verildi. Tatbikata Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Şükran Çakmak, İdari ve Mali İşler Müdürü Ümit Eraslan, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden Mehmet Gündüzoğlu ve Erhan Şivecan, 112 Acil Servis ekibinden Paramedik Burak Sungun, ATT desteği Sevim Şen ve şoför İsmail Kocakışla ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinden Nurdan Akdinç katıldı.Binada yaralı ve baygın personellerin kurtarma ekiplerince kurtarılması akabinde 112 ekiplerine haber verilerek yaralıların hastaneye nakli ile tatbikat sona erdi.Tatbikat sonrası açıklama yapan Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Şükran Çakmak, “Hastanemizin yangın vb. afet risklerine hazırlıklı olunması bakımından kurumlar arası iş birliği halinde icra ettiğimiz tatbikat ile; hasta ve personel tahliyesi, kurtarma ve söndürme eğitimlerinin yapıldığını, tüm ekip ve personelin hareket kabiliyetinin ölçülmesi, bilgi ve bilinçlerinin artırılması, hastane afet planının test edilerek noksanlıkların giderilmesi amaçlanmıştır” dedi.
Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, herhangi bir doğal afet ve yangın durumlarında personelin hazırlıklı olabilmesi amacıyla hem eğitim hem de uygulamalı olarak tatbikat gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen tatbikata Manisa Kamu...
Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, herhangi bir doğal afet ve yangın durumlarında personelin hazırlıklı olabilmesi amacıyla hem eğitim hem de uygulamalı olarak tatbikat gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen tatbikata Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Birimi, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Ambulans birimi ve İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı katıldı.
Gerçeğini aratmayan tatbikat öncesinde tüm personele Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı bahçesinde Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Kırlı tarafından Sivil Savunma ve HAP konularında eğitim verildi. Tatbikata Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Şükran Çakmak, İdari ve Mali İşler Müdürü Ümit Eraslan, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden Mehmet Gündüzoğlu ve Erhan Şivecan, 112 Acil Servis ekibinden Paramedik Burak Sungun, ATT desteği Sevim Şen ve şoför İsmail Kocakışla ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinden Nurdan Akdinç katıldı.
Binada yaralı ve baygın personellerin kurtarma ekiplerince kurtarılması akabinde 112 ekiplerine haber verilerek yaralıların hastaneye nakli ile tatbikat sona erdi.
Tatbikat sonrası açıklama yapan Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Şükran Çakmak, “Hastanemizin yangın vb. afet risklerine hazırlıklı olunması bakımından kurumlar arası iş birliği halinde icra ettiğimiz tatbikat ile; hasta ve personel tahliyesi, kurtarma ve söndürme eğitimlerinin yapıldığını, tüm ekip ve personelin hareket kabiliyetinin ölçülmesi, bilgi ve bilinçlerinin artırılması, hastane afet planının test edilerek noksanlıkların giderilmesi amaçlanmıştır” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.