Akhisarlı eğitimcilere atık pil eğitimi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2016 - 14:26, Güncelleme: 25.11.2016 - 14:26
 

Akhisarlı eğitimcilere atık pil eğitimi

Çevre açısından son derece zararlı bileşenler içerdiği belirtilen atık piller konusunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile işbirliği yapan Akhisar Belediyesi, eğitimle bilinçlendirme çalışmalarına devam...
Çevre açısından son derece zararlı bileşenler içerdiği belirtilen atık piller konusunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile işbirliği yapan Akhisar Belediyesi, eğitimle bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde Akhisar’da bulunan okullarda öğrencilere yönelik verilecek atık pil seminerleri öncesinde TAP ve Akhisar Belediyesi Akhisarlı öğretmenlere atık pil semineri düzenledi.Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminere Akhisar’da bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden gelen öğretmen ve müdür yardımcıları katıldı. Yaklaşık 1 saat süren seminerde Akhisarlı eğitimcilere atık pil toplama, öğrencilere yönelik motivasyon çalışmaları, atık pillerin çevreye verdiği zararlar, pil toplama organizasyonları hakkında bilgi verildi.Akhisar’da değişen çöp toplama sisteminden bahseden Akhisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Adnan Selvi yeni sistemin getirdiği trafik akışındaki toparlanmadan da bahsederek, “Gelişigüzel, bilinçsizce çöpe atılan bir pil tonlarca toprağı zehirliyor ve bu kirlilik maalesef toprakta yıllarca devam ediyor. Dolayısıyla atık pillerin doğru kişiler ve yetkilendirilmiş kurumlarca toplanması ve en doğru şekilde bertaraf edilmesi son derece önemli. Akhisar’da TAP ile birlikte çeşitli etkinlikler yaparak atık piller konusunda başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz." dedi.Türkiye’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen tek dernek olan TAP ve Akhisar Belediyesi, önceki yıllarda da çeşitli organizasyonlara birlikte imza atmıştı. Akhisarlı öğrencilerin atık pil toplama konusunda bilinçli olduğunu belirten TAP Ege Bölge Temsilcisi Çevre Mühendisi Hatice Çoltu, seminerlerle birlikte bu bilinci daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Çevre açısından son derece zararlı bileşenler içerdiği belirtilen atık piller konusunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile işbirliği yapan Akhisar Belediyesi, eğitimle bilinçlendirme çalışmalarına devam...
Çevre açısından son derece zararlı bileşenler içerdiği belirtilen atık piller konusunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile işbirliği yapan Akhisar Belediyesi, eğitimle bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde Akhisar’da bulunan okullarda öğrencilere yönelik verilecek atık pil seminerleri öncesinde TAP ve Akhisar Belediyesi Akhisarlı öğretmenlere atık pil semineri düzenledi.
Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminere Akhisar’da bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden gelen öğretmen ve müdür yardımcıları katıldı. Yaklaşık 1 saat süren seminerde Akhisarlı eğitimcilere atık pil toplama, öğrencilere yönelik motivasyon çalışmaları, atık pillerin çevreye verdiği zararlar, pil toplama organizasyonları hakkında bilgi verildi.
Akhisar’da değişen çöp toplama sisteminden bahseden Akhisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Adnan Selvi yeni sistemin getirdiği trafik akışındaki toparlanmadan da bahsederek, “Gelişigüzel, bilinçsizce çöpe atılan bir pil tonlarca toprağı zehirliyor ve bu kirlilik maalesef toprakta yıllarca devam ediyor. Dolayısıyla atık pillerin doğru kişiler ve yetkilendirilmiş kurumlarca toplanması ve en doğru şekilde bertaraf edilmesi son derece önemli. Akhisar’da TAP ile birlikte çeşitli etkinlikler yaparak atık piller konusunda başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz." dedi.
Türkiye’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen tek dernek olan TAP ve Akhisar Belediyesi, önceki yıllarda da çeşitli organizasyonlara birlikte imza atmıştı. Akhisarlı öğrencilerin atık pil toplama konusunda bilinçli olduğunu belirten TAP Ege Bölge Temsilcisi Çevre Mühendisi Hatice Çoltu, seminerlerle birlikte bu bilinci daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.