Alaşehir’de erik ve kayısı ağaçları çiçek açtı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2018 - 15:56, Güncelleme: 10.03.2018 - 15:56
 

Alaşehir’de erik ve kayısı ağaçları çiçek açtı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde meyve ağaçları çiçek açtı.Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Alaşehir ilçesinde baharın müjdecisi cemrelerin düşmesiyle tam bir bahar havası yaşanıyor. Ağaçların çiçek...
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde meyve ağaçları çiçek açtı.Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Alaşehir ilçesinde baharın müjdecisi cemrelerin düşmesiyle tam bir bahar havası yaşanıyor. Ağaçların çiçek açtığı kentte güzel bahar manzaraları ortaya çıkarken, yağışın bu yıl az düşmesi çiftçileri tedirgin ediyor. Alaşehir, son yılların en sıcak kış mevsimi yaşanırken, bahar mevsimi de önceki yıllara kıyasla etkilerini erken hissettirdi. Çiçek açan ağaçların don olayı olması durumunda çok zarar göreceğini belirten ilçe sakinlerinden Erdem Demirel, “Artık mevsimler değişmeye başladı. Üzümün başkenti ilçemizde Şubat ortasından itibaren sıcak havalara bağlı olarak asmalarda uyanmalar meydana geldi. Mart ayının başından itibaren de kayısı ve erik ağaçları çiçek açtı. İnşallah bir don olayı yaşanmaz. Şayet bir don olayı yaşanırsa hem bağlarımız hem de meyve ağaçlarımız ciddi zarar görecek. İnşallah bir soğuk olmaz ve bu çiçekler dökülmez” dedi.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde meyve ağaçları çiçek açtı.Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Alaşehir ilçesinde baharın müjdecisi cemrelerin düşmesiyle tam bir bahar havası yaşanıyor. Ağaçların çiçek...

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde meyve ağaçları çiçek açtı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Alaşehir ilçesinde baharın müjdecisi cemrelerin düşmesiyle tam bir bahar havası yaşanıyor. Ağaçların çiçek açtığı kentte güzel bahar manzaraları ortaya çıkarken, yağışın bu yıl az düşmesi çiftçileri tedirgin ediyor. Alaşehir, son yılların en sıcak kış mevsimi yaşanırken, bahar mevsimi de önceki yıllara kıyasla etkilerini erken hissettirdi. Çiçek açan ağaçların don olayı olması durumunda çok zarar göreceğini belirten ilçe sakinlerinden Erdem Demirel, “Artık mevsimler değişmeye başladı. Üzümün başkenti ilçemizde Şubat ortasından itibaren sıcak havalara bağlı olarak asmalarda uyanmalar meydana geldi. Mart ayının başından itibaren de kayısı ve erik ağaçları çiçek açtı. İnşallah bir don olayı yaşanmaz. Şayet bir don olayı yaşanırsa hem bağlarımız hem de meyve ağaçlarımız ciddi zarar görecek. İnşallah bir soğuk olmaz ve bu çiçekler dökülmez” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.