Alaşehir’de tiyatro şenliği

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2017 - 11:29, Güncelleme: 27.03.2017 - 11:29
 

Alaşehir’de tiyatro şenliği

Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Derin Sanat Tiyatrosunun ortaklaşa gerçekleştirdiği Alaşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen ’Ayı Yogi’ isimli müzikal çocuk tiyatrosu miniklerin büyük beğenisini topladı.Tiyatroya...
Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Derin Sanat Tiyatrosunun ortaklaşa gerçekleştirdiği Alaşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen ’Ayı Yogi’ isimli müzikal çocuk tiyatrosu miniklerin büyük beğenisini topladı.Tiyatroya gelen Alaşehirli öğrenci velileri ise hafta sonu böyle aktivitelerin daha sık olması gerektiğine değinerek, “Alaşehir’de çocuklarımızı hafta sonu götürebileceğimiz aktivite alanları sınırlı. Gelen tiyatro oyunu ile çocuklarımız okul stresini üzerlerinden atıp, eğlenceli anlar yaşadı. Böyle etkinlikler hem çocukları hem biz velileri mutlu ediyor. Alaşehir’de daha sık böyle etkinlikler yapılması gerekiyor” diyerek düşüncelerini paylaştı.Hafta sonunu güzel anılarla geçiren minikler ise unutulmaz eğlenceli anlar yaşadı.Başkan Karaçoban 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutladıAlaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Karaçoban yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:“ Alaşehir Belediyesi bütün sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli organizasyonlara imza atıyor, kent olma bilincimizi sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz etkinlikler, hizmetler ve sanatın gelişimiyle de taçlandırıyoruz. İnsanlığa ait her duyguyu içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro, evrensel duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma dallarından birisi olmuştur. İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tiyatro, teknolojik gelişimlere karşın, çağımızda da vazgeçilmezliğini korumayı bilmiştir. Tiyatro geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi anlamamıza yardımcı olarak sorunlarımıza ışık tutar. Bununla beraber tiyatro; insanları eğitir, eğitirken de düşündürerek muhakeme yeteneğimizin gelişmesine katkıda bulunur. İnsan öyküsünü derinlemesine yansıtan, eğitici bir sanat dalı olan ve günümüzdeki sinema ve televizyonunun da temel dayanağı olan tiyatronun geniş kitlelere tanıtılarak sevdirilmesi toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkı sağlar. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön planda ve arka planda yer alan tüm tiyatroseverlerin bu anlamlı gününü kutluyorum"
Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Derin Sanat Tiyatrosunun ortaklaşa gerçekleştirdiği Alaşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen ’Ayı Yogi’ isimli müzikal çocuk tiyatrosu miniklerin büyük beğenisini topladı.Tiyatroya...

Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Derin Sanat Tiyatrosunun ortaklaşa gerçekleştirdiği Alaşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen ’Ayı Yogi’ isimli müzikal çocuk tiyatrosu miniklerin büyük beğenisini topladı.

Tiyatroya gelen Alaşehirli öğrenci velileri ise hafta sonu böyle aktivitelerin daha sık olması gerektiğine değinerek, “Alaşehir’de çocuklarımızı hafta sonu götürebileceğimiz aktivite alanları sınırlı. Gelen tiyatro oyunu ile çocuklarımız okul stresini üzerlerinden atıp, eğlenceli anlar yaşadı. Böyle etkinlikler hem çocukları hem biz velileri mutlu ediyor. Alaşehir’de daha sık böyle etkinlikler yapılması gerekiyor” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Hafta sonunu güzel anılarla geçiren minikler ise unutulmaz eğlenceli anlar yaşadı.

Başkan Karaçoban 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Karaçoban yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“ Alaşehir Belediyesi bütün sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli organizasyonlara imza atıyor, kent olma bilincimizi sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz etkinlikler, hizmetler ve sanatın gelişimiyle de taçlandırıyoruz. İnsanlığa ait her duyguyu içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro, evrensel duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma dallarından birisi olmuştur. İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tiyatro, teknolojik gelişimlere karşın, çağımızda da vazgeçilmezliğini korumayı bilmiştir. Tiyatro geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi anlamamıza yardımcı olarak sorunlarımıza ışık tutar. Bununla beraber tiyatro; insanları eğitir, eğitirken de düşündürerek muhakeme yeteneğimizin gelişmesine katkıda bulunur. İnsan öyküsünü derinlemesine yansıtan, eğitici bir sanat dalı olan ve günümüzdeki sinema ve televizyonunun da temel dayanağı olan tiyatronun geniş kitlelere tanıtılarak sevdirilmesi toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkı sağlar. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön planda ve arka planda yer alan tüm tiyatroseverlerin bu anlamlı gününü kutluyorum"
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.