Alaşehir’e 25 milyonluk yeni atıksu arıtma tesisi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2018 - 17:36, Güncelleme: 21.03.2018 - 17:36
 

Alaşehir’e 25 milyonluk yeni atıksu arıtma tesisi

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 25 milyon TL yatım bedeli ile Alaşehir merkeze inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisinin yer teslimi sonrasında tesiste incelemelerde bulundu.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu...
MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 25 milyon TL yatım bedeli ile Alaşehir merkeze inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisinin yer teslimi sonrasında tesiste incelemelerde bulundu.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisi hamlesi ile Gediz ve Bakırçay havzalarını koruma altına alıyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Alaşehir merkezde ekonomik ömrünü tamamlamış olan atıksu arıtma tesisinin yerine, sistemin çalışması durdurulmadan yenisi yapılacak. 25 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilecek tesisin yer teslimi yüklenici firmaya yapıldı. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, yer teslimi sonrasında tesisi ziyaret etti. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ve Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak ile birlikte tesiste incelemelerde bulunan Genel Müdür Coşkun, yapılacak çalışmalarla ilgili tesis sorumlusundan bilgi aldı.İlk kademede 2025 yılına kadar hizmet verecek olan tesis, 100 bin eşdeğer nüfusa hitap edecek şekilde inşa edilecek. Tesis sayesinde atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için önemli bir adım daha atılmış olacak. Ayrıca, tesise çamur kurutma serası da inşa edilerek atık çamurların bertarafı da sağlanacak.MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa’ya çevreci tesisler kazandırma noktasında önemli bir yatırımı daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Manisamızın geleceğini düşünerek attığımız adımlar sayesinde çevre kirliliği sorunlarına teker teker çözüm üretiyoruz. İlimiz için sürekli yeni projeler geliştiren idaremiz, Alaşehir merkeze yeni bir atıksu arıtma tesisi kazandırmak için önemli bir dönemeci daha geride bıraktı. 25 milyon TL yatırım bedeli ile Alaşehir ilçe merkezine modern bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız. Yapılacak yatırımın hem Alaşehir’e hem de Manisamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Manisa merkezde inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesisini de bu yıl içerisinde faaliyete alacağız. İlimiz genelinde başarıyla işlettiğimiz 16 çevre dostu tesisimiz de dahil, atıksu arıtma alanında 179 milyon TL gibi bir yatırım gerçekleştirdik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda bereketli Gediz ve Kuzey Ege Havzası’nı gelecek nesillere kirlilikten arındırılmış bir şekilde teslim etmek en büyük hedefimizdir” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 25 milyon TL yatım bedeli ile Alaşehir merkeze inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisinin yer teslimi sonrasında tesiste incelemelerde bulundu.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu...

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 25 milyon TL yatım bedeli ile Alaşehir merkeze inşa edilecek olan atıksu arıtma tesisinin yer teslimi sonrasında tesiste incelemelerde bulundu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisi hamlesi ile Gediz ve Bakırçay havzalarını koruma altına alıyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Alaşehir merkezde ekonomik ömrünü tamamlamış olan atıksu arıtma tesisinin yerine, sistemin çalışması durdurulmadan yenisi yapılacak. 25 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilecek tesisin yer teslimi yüklenici firmaya yapıldı. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, yer teslimi sonrasında tesisi ziyaret etti. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ve Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak ile birlikte tesiste incelemelerde bulunan Genel Müdür Coşkun, yapılacak çalışmalarla ilgili tesis sorumlusundan bilgi aldı.

İlk kademede 2025 yılına kadar hizmet verecek olan tesis, 100 bin eşdeğer nüfusa hitap edecek şekilde inşa edilecek. Tesis sayesinde atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için önemli bir adım daha atılmış olacak. Ayrıca, tesise çamur kurutma serası da inşa edilerek atık çamurların bertarafı da sağlanacak.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa’ya çevreci tesisler kazandırma noktasında önemli bir yatırımı daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Manisamızın geleceğini düşünerek attığımız adımlar sayesinde çevre kirliliği sorunlarına teker teker çözüm üretiyoruz. İlimiz için sürekli yeni projeler geliştiren idaremiz, Alaşehir merkeze yeni bir atıksu arıtma tesisi kazandırmak için önemli bir dönemeci daha geride bıraktı. 25 milyon TL yatırım bedeli ile Alaşehir ilçe merkezine modern bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız. Yapılacak yatırımın hem Alaşehir’e hem de Manisamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Manisa merkezde inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesisini de bu yıl içerisinde faaliyete alacağız. İlimiz genelinde başarıyla işlettiğimiz 16 çevre dostu tesisimiz de dahil, atıksu arıtma alanında 179 milyon TL gibi bir yatırım gerçekleştirdik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda bereketli Gediz ve Kuzey Ege Havzası’nı gelecek nesillere kirlilikten arındırılmış bir şekilde teslim etmek en büyük hedefimizdir” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.