Alaşehirli öğrencilerden "Tiyatroyla Bağlan Hayata" projesi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2019 - 09:44, Güncelleme: 15.03.2019 - 09:44
 

Alaşehirli öğrencilerden "Tiyatroyla Bağlan Hayata" projesi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde öğrencileri tarafından hazırlanan "Tiyatroyla Bağlan Hayata" projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilirken projeyle gençlerin her türlü bağımlılıklardan uzak tutulması hedefleniyor.Alaşehir...
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde öğrencileri tarafından hazırlanan "Tiyatroyla Bağlan Hayata" projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilirken projeyle gençlerin her türlü bağımlılıklardan uzak tutulması hedefleniyor.Alaşehir İMKB Meslek ve Teknik Lisesi tarafından hazırlanan "Tiyatroyla Bağlan Hayata" isimli proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Bilşim ve Teknoloji öğretmeni Eren Ceylan tarafından koordine edilen çalışmada emekli emniyet müdürü Feyzullah Arslan’ın "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı eseri tiyatro sahnesinde sergilenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen projeye, bakanlık 17 bin 500 TL hibe desteği verecek. Proje kapsamında tiyatro ilçede 5 ayrı merkezde sergilenecek. 12 öğrencinin rol alacağı tiyatro gösterisinde uyuşturucuyla mücadele, aile içindeki kavga ve iletişimsizliğin, babanın oğluna ilgisizliğinin zaman içinde ondaki kırgınlıkları nasıl arttırdığını, çocuğun yalnızlığının ona hata yaptırttığı, yarınlara geç kalamdan çocuğun hayatının nasıl değişebileceği anlatılacak.Tanıtım toplantısına katılan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisemiz tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından kabul edilen projeden en önemli kazancımız tiyatro kulübünün temelleri atılmış olacak. Projede sergilenen konu ile çocuklarımızda bağımlılık konusunda farkındalığı sağlanacak. Aileler tiyatro ile anlatılan bağımlılık konusunda, doğru yada yanlış olan değerlendirmeleri öğrenerek, çocuklarında doğru uygulama yapabilecekler. Projenin en önemli kısmı da tiyatronun tamamen amatör ruhla ve çocuklarımız tarafından yapılmasıdır. Öğrencilerimiz belki de ilk defa tiyatroda rol alacaklardır. Ben projenin başarılı olacağına inanıyorum. Proje hazırlamak eğitimcilerimiz ve öğrencilerimiz açısından çok önemli ve emek isteyen bir çalışma. Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan proje önümüzdeki yıllar için de bir öncülük yapacaktır. Çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum. dedi.Toplantı sonunda tiyatroda görev alan öğrenciler ve tiyatro çalışması kısa slayt görüntülerle tanıtıldı" dedi.Projenin tanıtım toplantısına Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye başkan vekili Muammer İbişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve sivil toplum örgütleri katıldılar.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde öğrencileri tarafından hazırlanan "Tiyatroyla Bağlan Hayata" projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilirken projeyle gençlerin her türlü bağımlılıklardan uzak tutulması hedefleniyor.Alaşehir...

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde öğrencileri tarafından hazırlanan "Tiyatroyla Bağlan Hayata" projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilirken projeyle gençlerin her türlü bağımlılıklardan uzak tutulması hedefleniyor.

Alaşehir İMKB Meslek ve Teknik Lisesi tarafından hazırlanan "Tiyatroyla Bağlan Hayata" isimli proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Bilşim ve Teknoloji öğretmeni Eren Ceylan tarafından koordine edilen çalışmada emekli emniyet müdürü Feyzullah Arslan’ın "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı eseri tiyatro sahnesinde sergilenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen projeye, bakanlık 17 bin 500 TL hibe desteği verecek. Proje kapsamında tiyatro ilçede 5 ayrı merkezde sergilenecek. 12 öğrencinin rol alacağı tiyatro gösterisinde uyuşturucuyla mücadele, aile içindeki kavga ve iletişimsizliğin, babanın oğluna ilgisizliğinin zaman içinde ondaki kırgınlıkları nasıl arttırdığını, çocuğun yalnızlığının ona hata yaptırttığı, yarınlara geç kalamdan çocuğun hayatının nasıl değişebileceği anlatılacak.

Tanıtım toplantısına katılan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisemiz tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından kabul edilen projeden en önemli kazancımız tiyatro kulübünün temelleri atılmış olacak. Projede sergilenen konu ile çocuklarımızda bağımlılık konusunda farkındalığı sağlanacak. Aileler tiyatro ile anlatılan bağımlılık konusunda, doğru yada yanlış olan değerlendirmeleri öğrenerek, çocuklarında doğru uygulama yapabilecekler. Projenin en önemli kısmı da tiyatronun tamamen amatör ruhla ve çocuklarımız tarafından yapılmasıdır. Öğrencilerimiz belki de ilk defa tiyatroda rol alacaklardır. Ben projenin başarılı olacağına inanıyorum. Proje hazırlamak eğitimcilerimiz ve öğrencilerimiz açısından çok önemli ve emek isteyen bir çalışma. Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan proje önümüzdeki yıllar için de bir öncülük yapacaktır. Çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum. dedi.

Toplantı sonunda tiyatroda görev alan öğrenciler ve tiyatro çalışması kısa slayt görüntülerle tanıtıldı" dedi.

Projenin tanıtım toplantısına Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye başkan vekili Muammer İbişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve sivil toplum örgütleri katıldılar.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.