Başkan Hızlı, Bakan Kurum’un Manisa ziyaretini değerlendirdi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2020 - 16:58, Güncelleme: 10.06.2020 - 16:58
 

Başkan Hızlı, Bakan Kurum’un Manisa ziyaretini değerlendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Manisa’ya yaptığı ziyaretlerde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum’un açıklamalarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, "Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un ziyareti Manisamız açısından çok güzeldi. Manisamızda TOKİ ve Kentsel Dönüşüm anlamında birbirinden değerli çalışmalar hayata geçirilecek" dedi.
Bir dizi ziyaretler için Manisa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir takım önemli müjdelerde bulunmuştu. Bakan Kurum’un ziyaretinin Manisa açısından oldukça faydalı olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı da, Manisa’da meydana gelen depremler sonrası yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Hızlı, “AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur ve Manisa Milletvekillerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u Manisa’ya davet etmişti. Bakanımız Manisa’ya hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. Sayın Bakanımızın geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Manisa’ya bir ziyareti olmuştu. Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde depremden hasar gören mahallelerde incelemelerde bulunan bakanımızın talimatları ile acil yıkılması gereken 193 binamızın yıkımını tamamlandı. Ağır hasarlı 672, yıkık 49 binamızın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kırkağaç’ta bulunan 72 afetzede vatandaşlarımızın konut talebi oldu. Bu taleplerle ilgili çalışmalar sürüyor. Manisa Kırkağaç ve Akhisar’da TOKİ başkanlığımızla 100’er konut yapma sözümüz var. Söz verdiğimiz konutları 100 bin sosyal konut projemiz kapsamında yapıyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine deprem dolayısıyla 7 milyon lira hibe desteği verildi.” dedi. Başkan Hızlı, Bakan Kurum’un Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki kentsel dönüşüm alanlarındaki çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, Manisa’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar kira yardımı ve hizmet alımları olmak üzere yaklaşık 74 milyon liralık destek sağlandığını ve bu desteklerin devam edeceğini belirtti. TOKİ’nin Manisa merkezde ve ilçelerindeki çalışmalarının da önemli olduğunu kaydeden Başkan Hızlı, Bakan Kurum tarafından müjdesinin verildiği Millet Bahçelerinin de Manisalılara hayırlı olmasını temenni etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Manisa’ya yaptığı ziyaretlerde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum’un açıklamalarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, "Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un ziyareti Manisamız açısından çok güzeldi. Manisamızda TOKİ ve Kentsel Dönüşüm anlamında birbirinden değerli çalışmalar hayata geçirilecek" dedi.

Bir dizi ziyaretler için Manisa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir takım önemli müjdelerde bulunmuştu. Bakan Kurum’un ziyaretinin Manisa açısından oldukça faydalı olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı da, Manisa’da meydana gelen depremler sonrası yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Hızlı, “AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur ve Manisa Milletvekillerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u Manisa’ya davet etmişti. Bakanımız Manisa’ya hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. Sayın Bakanımızın geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Manisa’ya bir ziyareti olmuştu. Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde depremden hasar gören mahallelerde incelemelerde bulunan bakanımızın talimatları ile acil yıkılması gereken 193 binamızın yıkımını tamamlandı. Ağır hasarlı 672, yıkık 49 binamızın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kırkağaç’ta bulunan 72 afetzede vatandaşlarımızın konut talebi oldu. Bu taleplerle ilgili çalışmalar sürüyor. Manisa Kırkağaç ve Akhisar’da TOKİ başkanlığımızla 100’er konut yapma sözümüz var. Söz verdiğimiz konutları 100 bin sosyal konut projemiz kapsamında yapıyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine deprem dolayısıyla 7 milyon lira hibe desteği verildi.” dedi.

Başkan Hızlı, Bakan Kurum’un Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki kentsel dönüşüm alanlarındaki çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, Manisa’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar kira yardımı ve hizmet alımları olmak üzere yaklaşık 74 milyon liralık destek sağlandığını ve bu desteklerin devam edeceğini belirtti.

TOKİ’nin Manisa merkezde ve ilçelerindeki çalışmalarının da önemli olduğunu kaydeden Başkan Hızlı, Bakan Kurum tarafından müjdesinin verildiği Millet Bahçelerinin de Manisalılara hayırlı olmasını temenni etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.