Başkan Irgatoğlu: "Sağlık’ta şiddet körükleniyor"

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2019 - 14:19, Güncelleme: 13.06.2019 - 14:19
 

Başkan Irgatoğlu: "Sağlık’ta şiddet körükleniyor"

MEMUR-SEN MANİSA İL TEMSİLCİSİ VE SAĞLIK-SEN MANİSA ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA IRGATOĞLU, MERKEZEFENDİ DEVLET HASTANESİ VE ŞEHİR HASTANESİ İLE İLGİLİ SOSYAL MEDYADA YER ALAN İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI.
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi ile ilgili sosyal medyada yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi ile ilgili sosyal medyada yer alan iddialarla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, hastanelerin son teknoloji tıbbi cihazlarla donatıldığını belirterek, "Dünyada ve ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi bu hastanelerden birisinin daha merkezi konumda olarak bazı hizmetlerin burada verilmesi oldukça olağandır. Fakat çeşitli mecralarda üzülerek gördüğümüz konu, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız tarafından sanki eksik hizmet veriliyormuş gibi bir izlenim oluşturulmasıdır. Sağlık çalışanlarımız tarafından eksik hizmet verilmediği gibi aksine eksik personel sayısına rağmen çok daha fazla emek harcayarak sorunsuz bir hizmet verilmesi sağlanmaktadır" dedi. Her iki hastanede de eksik hizmet verildiği ya da hizmet verilmediği ile ilgili algı oluşturulmaya çalışıldığını savunan Irgatoğlu, "Son birkaç gün içerisinde medyada yer alan vakada ise öncelikle 112 acil servis çalışanlarımız tarafından hastaya dünya standartlarında belirtilen sürenin çok altında bir sürede hızlıca ulaşılarak gerekli müdahalenin yapıldığı, hastaneye sevkinden sonra ise bu konuda profesyonel olan Acil Tıp Uzmanları tarafından gerekli müdahalelerin yapıldığı İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasından anlaşılmaktadır. Ayrıca buradan ilimiz için büyük bir kayıp olarak değerlendirdiğimiz, vefat eden hastamızın yakınlarına da başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasına itibar edilmesi gerektiğini düşünüyor ve kamuoyuna yansıyan bu türden açıklamaların sanki eksik hizmet verilmiş gibi bir hava oluşturabileceği, dolayısıyla da vatandaş ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirebileceği göz ardı edilmemeli ve istenmeyen üzücü olayların yaşanmasına neden olabilecek durumlardan kaçınılması gerektiğini hatırlatmak düşüncesindeyiz. Bu vesileyle beklentimizin sağlıkta şiddeti körükleyebilecek açıklama, tutum ve tavırlara karşı tüm tarafların hassas davranması yönünde olduğunu ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.
MEMUR-SEN MANİSA İL TEMSİLCİSİ VE SAĞLIK-SEN MANİSA ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA IRGATOĞLU, MERKEZEFENDİ DEVLET HASTANESİ VE ŞEHİR HASTANESİ İLE İLGİLİ SOSYAL MEDYADA YER ALAN İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi ile ilgili sosyal medyada yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi ile ilgili sosyal medyada yer alan iddialarla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, hastanelerin son teknoloji tıbbi cihazlarla donatıldığını belirterek, "Dünyada ve ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi bu hastanelerden birisinin daha merkezi konumda olarak bazı hizmetlerin burada verilmesi oldukça olağandır. Fakat çeşitli mecralarda üzülerek gördüğümüz konu, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız tarafından sanki eksik hizmet veriliyormuş gibi bir izlenim oluşturulmasıdır. Sağlık çalışanlarımız tarafından eksik hizmet verilmediği gibi aksine eksik personel sayısına rağmen çok daha fazla emek harcayarak sorunsuz bir hizmet verilmesi sağlanmaktadır" dedi.

Her iki hastanede de eksik hizmet verildiği ya da hizmet verilmediği ile ilgili algı oluşturulmaya çalışıldığını savunan Irgatoğlu, "Son birkaç gün içerisinde medyada yer alan vakada ise öncelikle 112 acil servis çalışanlarımız tarafından hastaya dünya standartlarında belirtilen sürenin çok altında bir sürede hızlıca ulaşılarak gerekli müdahalenin yapıldığı, hastaneye sevkinden sonra ise bu konuda profesyonel olan Acil Tıp Uzmanları tarafından gerekli müdahalelerin yapıldığı İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasından anlaşılmaktadır. Ayrıca buradan ilimiz için büyük bir kayıp olarak değerlendirdiğimiz, vefat eden hastamızın yakınlarına da başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasına itibar edilmesi gerektiğini düşünüyor ve kamuoyuna yansıyan bu türden açıklamaların sanki eksik hizmet verilmiş gibi bir hava oluşturabileceği, dolayısıyla da vatandaş ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirebileceği göz ardı edilmemeli ve istenmeyen üzücü olayların yaşanmasına neden olabilecek durumlardan kaçınılması gerektiğini hatırlatmak düşüncesindeyiz. Bu vesileyle beklentimizin sağlıkta şiddeti körükleyebilecek açıklama, tutum ve tavırlara karşı tüm tarafların hassas davranması yönünde olduğunu ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.