Başkan Şirin: “Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur”

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2016 - 14:01, Güncelleme: 24.11.2016 - 14:01
 

Başkan Şirin: “Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İnsanlık onurunu hiçe sayan her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Şirin,...
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İnsanlık onurunu hiçe sayan her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Şirin, “Kadınlarımızın yüreğindeki sevgi ve şefkatin dünyamızı daha yaşanılabilir kılacağına dair inancımla; evde, okulda, sokakta, yaşlı, engelli her ne durumda olursa olsun ayırt etmeksizin tüm kadınlarımıza huzurlu, güvenli ve aydınlık yarınlar diliyorum” dedi.Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılından bu yana her 25 Kasım gününde olduğu gibi 2016 yılının 25 Kasımı’nda da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne dikkat çekmenin önemini vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, mesajında şunlara yer verdi:“Tüm insanlık için ülkemizi ve dünyayı daha güzel kılan kadına yönelik şiddet büyük bir insanlık suçu, hak ihlalidir. Ekonomik, sosyolojik, ailesel, her ne savunmayla olursa olsun, kadınlarımıza yönelik, fiziksel ya da psikolojik şiddetin hiçbir kabul edilir tarafı yoktur. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) ’Cennet anaların ayakları altındadır’ hadisine mazhar olan, karşılıksız sevgi ve ebedi muhabbetle varlığını sürdüren aile kurumunun temelini oluşturan kadınlarımızın günümüzde yaşadıkları sorunları görmezden gelmekten ziyade kanayan bu yaralara birlikte parmak basacağımıza inanıyorum. Bizleri dünyaya getiren annelerimize, ablalarımıza, kardeşlerimize ve elbette ki geleceğimizi oluşturacak kızlarımıza güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sunmak ellerimizdedir. Bu amaçla sevgi ve saygının en önemli unsuru olan ‘iletişimi’ sağlayarak, sorunların şiddete yönelmeden çözülebilmesi en büyük dileğim. Buradan hareketle şehrimizin, ülkemizin her neresinde yaşıyor olursa olsun Türk Milleti’nin temel yapı taşı olan kadınlarımıza huzurlu, mutlu, güvenli ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Kadınlarımızın yüreğindeki sevgi ve şefkatin dünyamızı daha yaşanılabilir kılacağına dair inancımla; evde, okulda, sokakta, yaşlı, engelli her ne durumda olursa olsun ayırt etmeksizin tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum”
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İnsanlık onurunu hiçe sayan her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Şirin,...
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İnsanlık onurunu hiçe sayan her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Şirin, “Kadınlarımızın yüreğindeki sevgi ve şefkatin dünyamızı daha yaşanılabilir kılacağına dair inancımla; evde, okulda, sokakta, yaşlı, engelli her ne durumda olursa olsun ayırt etmeksizin tüm kadınlarımıza huzurlu, güvenli ve aydınlık yarınlar diliyorum” dedi.
Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılından bu yana her 25 Kasım gününde olduğu gibi 2016 yılının 25 Kasımı’nda da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne dikkat çekmenin önemini vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, mesajında şunlara yer verdi:
“Tüm insanlık için ülkemizi ve dünyayı daha güzel kılan kadına yönelik şiddet büyük bir insanlık suçu, hak ihlalidir. Ekonomik, sosyolojik, ailesel, her ne savunmayla olursa olsun, kadınlarımıza yönelik, fiziksel ya da psikolojik şiddetin hiçbir kabul edilir tarafı yoktur. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) ’Cennet anaların ayakları altındadır’ hadisine mazhar olan, karşılıksız sevgi ve ebedi muhabbetle varlığını sürdüren aile kurumunun temelini oluşturan kadınlarımızın günümüzde yaşadıkları sorunları görmezden gelmekten ziyade kanayan bu yaralara birlikte parmak basacağımıza inanıyorum. Bizleri dünyaya getiren annelerimize, ablalarımıza, kardeşlerimize ve elbette ki geleceğimizi oluşturacak kızlarımıza güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sunmak ellerimizdedir. Bu amaçla sevgi ve saygının en önemli unsuru olan ‘iletişimi’ sağlayarak, sorunların şiddete yönelmeden çözülebilmesi en büyük dileğim. Buradan hareketle şehrimizin, ülkemizin her neresinde yaşıyor olursa olsun Türk Milleti’nin temel yapı taşı olan kadınlarımıza huzurlu, mutlu, güvenli ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Kadınlarımızın yüreğindeki sevgi ve şefkatin dünyamızı daha yaşanılabilir kılacağına dair inancımla; evde, okulda, sokakta, yaşlı, engelli her ne durumda olursa olsun ayırt etmeksizin tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.