Başkanlar ve STK’lar şair Mehmet Akif’i andı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2017 - 16:23, Güncelleme: 12.03.2017 - 16:23
 

Başkanlar ve STK’lar şair Mehmet Akif’i andı

Manisa’da belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı...
Manisa’da belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İstiklal Marşının kabul edilmesinin 96.yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “İstiklal Marşı, büyük zorluklar içersinde olan bir milletin, bağımsızlığının sembolü ve onurlu kurtuluş mücadelesinin, yeniden doğuşunun destanıdır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olan ve milletimizin yeniden doğuşunu en veciz, en özlü, en güzel dizelerle tarif eden edebi bir eser, tarihi bir anıttır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşına bizzat katılarak yazdığı İstiklal Marşı’nda, milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 96. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, bütün hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "1921 yılında emperyalist ülkelerin oyunlarından ve bozgunlarından kurtulmuş bu necip millet adına yazılmış ölümsüz bir eser Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kabul edildi. Usta şair ve gönül adamı Mehmet Akif Ersoy’dan başka hiç kimse milletimizin bağımsızlığa olan inancını ve bu uğurda hayatını vermekten geri durmayacağını net bir şekilde anlatamazdı. Başka hiçbir metin Türk milletinin kahramanlığını tarihler boyu aktaramazdı. Yokluk ve zorluk içerisinde verilen o mukaddes mücadelenin ulusumuzla özdeşleşmesi için TBMM tarafından seçilerek milli marş olarak kabul edilen o eşsiz metnin yazarı Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi."İstiklal Marşı emperyalistlere verilen bir muhtıradır"Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Öner yayınladığı mesajında, “Özgür ve onurlu yaşamayı en önemli varoluş nedeni olarak gören milletimiz, emperyalist işgalcilere karşı verdiği destansı direnişin manifestosunu bütün dünyaya İstiklal Marşı ile ilan etmiştir. Bu marş öncelikle milletindir. Genci yaşlısı, kadını erkeği ile Anadolu direnişinde yer alan herkesin, uğrunda ölümü göze aldıkları varoluş ruhunu ve felsefesini ihtiva ve ifade etmektedir. Her ne kadar bu marşı vatan ve iman şairi Mehmet Akif Ersoy yazdıysa da, taşıdığı derin anlam ve ideallerle bütün millete aittir ve hep ait olacaktır" dedi.
Manisa’da belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı...

Manisa’da belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İstiklal Marşının kabul edilmesinin 96.yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “İstiklal Marşı, büyük zorluklar içersinde olan bir milletin, bağımsızlığının sembolü ve onurlu kurtuluş mücadelesinin, yeniden doğuşunun destanıdır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olan ve milletimizin yeniden doğuşunu en veciz, en özlü, en güzel dizelerle tarif eden edebi bir eser, tarihi bir anıttır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşına bizzat katılarak yazdığı İstiklal Marşı’nda, milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 96. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, bütün hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "1921 yılında emperyalist ülkelerin oyunlarından ve bozgunlarından kurtulmuş bu necip millet adına yazılmış ölümsüz bir eser Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kabul edildi. Usta şair ve gönül adamı Mehmet Akif Ersoy’dan başka hiç kimse milletimizin bağımsızlığa olan inancını ve bu uğurda hayatını vermekten geri durmayacağını net bir şekilde anlatamazdı. Başka hiçbir metin Türk milletinin kahramanlığını tarihler boyu aktaramazdı. Yokluk ve zorluk içerisinde verilen o mukaddes mücadelenin ulusumuzla özdeşleşmesi için TBMM tarafından seçilerek milli marş olarak kabul edilen o eşsiz metnin yazarı Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

"İstiklal Marşı emperyalistlere verilen bir muhtıradır"

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Öner yayınladığı mesajında, “Özgür ve onurlu yaşamayı en önemli varoluş nedeni olarak gören milletimiz, emperyalist işgalcilere karşı verdiği destansı direnişin manifestosunu bütün dünyaya İstiklal Marşı ile ilan etmiştir. Bu marş öncelikle milletindir. Genci yaşlısı, kadını erkeği ile Anadolu direnişinde yer alan herkesin, uğrunda ölümü göze aldıkları varoluş ruhunu ve felsefesini ihtiva ve ifade etmektedir. Her ne kadar bu marşı vatan ve iman şairi Mehmet Akif Ersoy yazdıysa da, taşıdığı derin anlam ve ideallerle bütün millete aittir ve hep ait olacaktır" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.