Borsa Kahvesi kütüphaneye dönüştü

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2016 - 14:39, Güncelleme: 11.11.2016 - 14:39
 

Borsa Kahvesi kütüphaneye dönüştü

Manisa’da 1700’lü yıllarda yapılan tarihi Borsa Kahvesi artık halk kütüphanesi olarak hizmet verecek.İş adamı hayırsever Dr. İbrahim Türek’in destekleriyle yapılan Dr. İbrahim Türek Halk Kütüphanesi açıldı. 300 bin liraya mal olan...
Manisa’da 1700’lü yıllarda yapılan tarihi Borsa Kahvesi artık halk kütüphanesi olarak hizmet verecek.İş adamı hayırsever Dr. İbrahim Türek’in destekleriyle yapılan Dr. İbrahim Türek Halk Kütüphanesi açıldı. 300 bin liraya mal olan kütüphanede 20’si çocuk olmak üzere 60 kişilik masa bulunuyor. Açılışa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, hayırsever Dr. İbrahim Türek, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar katıldı.Açılışa katılan Dr. İbrahim Türek, 2013 yılında Manisa’da kütüphane açığının olduğunu internette yer alan bir haber sayesinde öğrendiğini kaydetti. 56 yıldır ABD’de ruh sağlığı üzerine çalışmalar yaptığını ifade eden Türek, Manisa’da yaşananları her gün takip ettiğini belirtti. Manisa’daki kütüphane önünde insanların beklediğini görünce kütüphane fikrinin geliştiğini söyleyen Türek, “Manisa’da kütüphane için uygun yer aradık. En uygun yer olarak Borsa Kahvesi karşımıza çıktı. Ondan sonra kütüphane yapmaya karar verdik. Manisa’mız için böyle bir eseri kazandırdığımız için çok mutluyum” dedi.Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise, Osmanlı mimarisinin günümüze yansıtılan en önemli değerlerinden biri olan bu tarihi yapının kütüphane olarak hizmet verecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.Açılışta konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik okumanın önemini vurgulayarak “İlk emri oku olan bir kitaba sahip olan bir dinin mensupları olarak ne hazindir ki emri yerine getirememenin acı ve ızdırabını yaşıyoruz” dedi.AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ise 300 yıldır Batı’nın ilmi ve bilim yerine yaşamını, şeklini taklit ettiklerini söyledi. Özdağ, “Biz kitap medeniyetinin çocuklarıyız. Biz yeniden kitap okumak istiyoruz. Bilgili olanlar dünyanın efendisi olur. çocuklarımız her akşam kitap okusun. Futbolcuları, popçuları tanımak yerine bilim adamlarını tanımalıyız. Türek ailesine Manisa’ya yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kütüphaneler çoğalsın, çocuklar bol kitap okusunlar” diye konuştu.Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Manisa’ya yeeni bir kütüphane kazandıran Dr. İbrahim Türek’e teşekkür belgesi takdim etti. Konuşmaların ardından hep birlikte kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Vali Güvençer ve protokol üyeleri minik öğrencilere kitap hediye etti.
Manisa’da 1700’lü yıllarda yapılan tarihi Borsa Kahvesi artık halk kütüphanesi olarak hizmet verecek.İş adamı hayırsever Dr. İbrahim Türek’in destekleriyle yapılan Dr. İbrahim Türek Halk Kütüphanesi açıldı. 300 bin liraya mal olan...
Manisa’da 1700’lü yıllarda yapılan tarihi Borsa Kahvesi artık halk kütüphanesi olarak hizmet verecek.
İş adamı hayırsever Dr. İbrahim Türek’in destekleriyle yapılan Dr. İbrahim Türek Halk Kütüphanesi açıldı. 300 bin liraya mal olan kütüphanede 20’si çocuk olmak üzere 60 kişilik masa bulunuyor. Açılışa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, hayırsever Dr. İbrahim Türek, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar katıldı.
Açılışa katılan Dr. İbrahim Türek, 2013 yılında Manisa’da kütüphane açığının olduğunu internette yer alan bir haber sayesinde öğrendiğini kaydetti. 56 yıldır ABD’de ruh sağlığı üzerine çalışmalar yaptığını ifade eden Türek, Manisa’da yaşananları her gün takip ettiğini belirtti. Manisa’daki kütüphane önünde insanların beklediğini görünce kütüphane fikrinin geliştiğini söyleyen Türek, “Manisa’da kütüphane için uygun yer aradık. En uygun yer olarak Borsa Kahvesi karşımıza çıktı. Ondan sonra kütüphane yapmaya karar verdik. Manisa’mız için böyle bir eseri kazandırdığımız için çok mutluyum” dedi.
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise, Osmanlı mimarisinin günümüze yansıtılan en önemli değerlerinden biri olan bu tarihi yapının kütüphane olarak hizmet verecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Açılışta konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik okumanın önemini vurgulayarak “İlk emri oku olan bir kitaba sahip olan bir dinin mensupları olarak ne hazindir ki emri yerine getirememenin acı ve ızdırabını yaşıyoruz” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ise 300 yıldır Batı’nın ilmi ve bilim yerine yaşamını, şeklini taklit ettiklerini söyledi. Özdağ, “Biz kitap medeniyetinin çocuklarıyız. Biz yeniden kitap okumak istiyoruz. Bilgili olanlar dünyanın efendisi olur. çocuklarımız her akşam kitap okusun. Futbolcuları, popçuları tanımak yerine bilim adamlarını tanımalıyız. Türek ailesine Manisa’ya yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kütüphaneler çoğalsın, çocuklar bol kitap okusunlar” diye konuştu.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Manisa’ya yeeni bir kütüphane kazandıran Dr. İbrahim Türek’e teşekkür belgesi takdim etti. Konuşmaların ardından hep birlikte kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Vali Güvençer ve protokol üyeleri minik öğrencilere kitap hediye etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.