Buldan Barajında kapalı sistem çalışmalarına başlandı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2017 - 16:32, Güncelleme: 28.02.2017 - 16:32
 

Buldan Barajında kapalı sistem çalışmalarına başlandı

AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ve Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, Sarıgöl ovasının sulama ihtiyacını karşılayan Buldan Barajında başlatılan kapalı sistem çalışmalarını inceledi.Devlet Su İşleri (DSİ)...
AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ve Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, Sarıgöl ovasının sulama ihtiyacını karşılayan Buldan Barajında başlatılan kapalı sistem çalışmalarını inceledi.Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından Sarıgöl ovasının sulama ihtiyacını karşılayan Buldan Barajında kapalı sisteme geçiş çalışmalarına başlandı. AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ve Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, Buldan Barajında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Duran, "Buldan Barajımızdan önceleri yaz aylarında vahşi sulama yapılmaktaydı. Bu su kaybına neden oluyordu. Kapalı sisteme geçmek için gerekli planlamalar yapıldı ve ihalesi tamamlandı. Buldan Barajımızın kapalı sistem olması için gerekli dev boruların yerleştirilmesine başlandı. 84 kilometre boru döşenecek. Damlama sistemi için 500 adette vana konulacak. Önceden çiftçilerimize vahşi sulamayla 11 bin dekarlık alana sulama imkanı sağlanmaktaydı. Kapalı sistem çalışmalarımız tamamlandığında 23 bin 370 dekarlık tarım alanına su vereceğiz. DSİ’nin bölgede en büyük yenileme yatırımı olarak bilinen, Buldan Barajının kapalı sisteme geçme maliyeti ise 26 milyon 600 bin TL tutarındadır. Çiftçilerimiz daha ekonomik sulama imkanı bulacak" dedi.Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy ise, çalışmalarla ilgili olarak ilk etapta Buldan Barajıyla Bahadırlar Mahallesi arasındaki 35 kilometrelik tarım alanlarının 2017 yılının sonuna kadar damlama sistemine geçeceğini belirterek, "Daha sonraki sezonlarda çalışma alanları genişletilecek. Kapalı sisteme geçme çalışmaları 2019 yılında tamamlanacak. Manisa AK Parti Milletvekillerime, DSİ İzmir Bölge Müdürümüz Sayın Hayati Çelenk’e teşekkür ederim" dedi.
AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ve Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, Sarıgöl ovasının sulama ihtiyacını karşılayan Buldan Barajında başlatılan kapalı sistem çalışmalarını inceledi.Devlet Su İşleri (DSİ)...

AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ve Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, Sarıgöl ovasının sulama ihtiyacını karşılayan Buldan Barajında başlatılan kapalı sistem çalışmalarını inceledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından Sarıgöl ovasının sulama ihtiyacını karşılayan Buldan Barajında kapalı sisteme geçiş çalışmalarına başlandı. AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy ve Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, Buldan Barajında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Duran, "Buldan Barajımızdan önceleri yaz aylarında vahşi sulama yapılmaktaydı. Bu su kaybına neden oluyordu. Kapalı sisteme geçmek için gerekli planlamalar yapıldı ve ihalesi tamamlandı. Buldan Barajımızın kapalı sistem olması için gerekli dev boruların yerleştirilmesine başlandı. 84 kilometre boru döşenecek. Damlama sistemi için 500 adette vana konulacak. Önceden çiftçilerimize vahşi sulamayla 11 bin dekarlık alana sulama imkanı sağlanmaktaydı. Kapalı sistem çalışmalarımız tamamlandığında 23 bin 370 dekarlık tarım alanına su vereceğiz. DSİ’nin bölgede en büyük yenileme yatırımı olarak bilinen, Buldan Barajının kapalı sisteme geçme maliyeti ise 26 milyon 600 bin TL tutarındadır. Çiftçilerimiz daha ekonomik sulama imkanı bulacak" dedi.

Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy ise, çalışmalarla ilgili olarak ilk etapta Buldan Barajıyla Bahadırlar Mahallesi arasındaki 35 kilometrelik tarım alanlarının 2017 yılının sonuna kadar damlama sistemine geçeceğini belirterek, "Daha sonraki sezonlarda çalışma alanları genişletilecek. Kapalı sisteme geçme çalışmaları 2019 yılında tamamlanacak. Manisa AK Parti Milletvekillerime, DSİ İzmir Bölge Müdürümüz Sayın Hayati Çelenk’e teşekkür ederim" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.