Çevreci tesise teknolojik ilave

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.12.2016 - 17:59, Güncelleme: 04.12.2016 - 17:59
 

Çevreci tesise teknolojik ilave

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda Uzunburun mevkiinde yapımı yüzde 94 oranında tamamlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda Uzunburun mevkiinde yapımı yüzde 94 oranında tamamlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi hakkında bilgiler verdi.İl genelinde yürüttüğü çevreci projeler ile kamuoyunda adından övgüyle bahsettiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, ileri düzey teknolojinin kullanımı ile katı atıklar ve evsel atıkların dönüşümünün sağlanacağı Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin yapım süreciyle ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım ve ilgili müdürlüklerin temsilcileri katıldı.Toplantıda söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, katı atık bertaraf tesisinin yapım süreci hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin imalatının yüzde 94 oranında tamamlandığını dile getiren Yıldırım, “İlimizde yaşanan düzensiz (vahşi) depolama alanlarından kaynaklanan katı atık sorununun çözümü ve evsel atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin engellenmesi amacıyla Yunusemre ilçesi, Uzunburun Mahallesi, Sarıçam Mevkiinde yer alan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi yapım aşaması yüzde 94 oranında tamamlanmıştır” dedi.Manisa’nın geleceğe yönelik olarak yapılan en büyük çevreci yatırımına termal bertaraf yöntemlerinden birini ilave etmeyi planladıklarını aktaran Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisindeki yatırımlara devam etmeyi amaçlıyoruz. Yapımı devam eden mevcut tesis içerisine, atıkların ön işleme tabi tutulması ve enerji üretimi amaçlı olarak termal bertaraf yöntemlerinden birinin ilave edilmesini planlanmaktayız” diye konuştu.Manisa Büyükşehir Belediyesinin termal yöntemin ilavesi adına attığı adım, toplantıya katılan kurumlar tarafından kabul gördü ve Manisa Valiliği nezdinde, karar imza altına alındı.Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de alınan kararın Manisa adına sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Başkan Ergün, “Kentimizin geleceği ve doğanın korunması adına çalışmalarını başlattığımız ve yapımı yüzde 94 oranında tamamlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama tesisi, geçmişten günümüze Manisa’nın en önemli sorunlarından birini ortadan kaldıracaktır. Bu tesisin çalışmaya başlamasıyla birlikte, elde edilecek enerji üretimi de artı değer olarak Manisa’ya kazandırılacaktır. Bu doğrultuda atılan adımların Manisa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda Uzunburun mevkiinde yapımı yüzde 94 oranında tamamlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda Uzunburun mevkiinde yapımı yüzde 94 oranında tamamlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi hakkında bilgiler verdi.
İl genelinde yürüttüğü çevreci projeler ile kamuoyunda adından övgüyle bahsettiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, ileri düzey teknolojinin kullanımı ile katı atıklar ve evsel atıkların dönüşümünün sağlanacağı Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin yapım süreciyle ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım ve ilgili müdürlüklerin temsilcileri katıldı.
Toplantıda söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, katı atık bertaraf tesisinin yapım süreci hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin imalatının yüzde 94 oranında tamamlandığını dile getiren Yıldırım, “İlimizde yaşanan düzensiz (vahşi) depolama alanlarından kaynaklanan katı atık sorununun çözümü ve evsel atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin engellenmesi amacıyla Yunusemre ilçesi, Uzunburun Mahallesi, Sarıçam Mevkiinde yer alan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi yapım aşaması yüzde 94 oranında tamamlanmıştır” dedi.
Manisa’nın geleceğe yönelik olarak yapılan en büyük çevreci yatırımına termal bertaraf yöntemlerinden birini ilave etmeyi planladıklarını aktaran Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisindeki yatırımlara devam etmeyi amaçlıyoruz. Yapımı devam eden mevcut tesis içerisine, atıkların ön işleme tabi tutulması ve enerji üretimi amaçlı olarak termal bertaraf yöntemlerinden birinin ilave edilmesini planlanmaktayız” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesinin termal yöntemin ilavesi adına attığı adım, toplantıya katılan kurumlar tarafından kabul gördü ve Manisa Valiliği nezdinde, karar imza altına alındı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de alınan kararın Manisa adına sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Başkan Ergün, “Kentimizin geleceği ve doğanın korunması adına çalışmalarını başlattığımız ve yapımı yüzde 94 oranında tamamlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama tesisi, geçmişten günümüze Manisa’nın en önemli sorunlarından birini ortadan kaldıracaktır. Bu tesisin çalışmaya başlamasıyla birlikte, elde edilecek enerji üretimi de artı değer olarak Manisa’ya kazandırılacaktır. Bu doğrultuda atılan adımların Manisa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.