Doğalgaz ile birlikte Salihli OSB yatırımcının gözdesi oldu

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.02.2018 - 12:22, Güncelleme: 01.02.2018 - 12:22
 

Doğalgaz ile birlikte Salihli OSB yatırımcının gözdesi oldu

Manisa’nın Salihli ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte yatırımcıların gözdesi haline gelen Salihli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için en son yer tahsis talebi Türkiye’nin en büyük dondurulmuş sebze ihracatçısından...
Manisa’nın Salihli ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte yatırımcıların gözdesi haline gelen Salihli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için en son yer tahsis talebi Türkiye’nin en büyük dondurulmuş sebze ihracatçısından geldi. Belediye Başkanı ve aynı zamanda Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, “Doğalgaz ile birlikte Salihli OSB yatırımcıların gözdesi oldu ve bugüne kadar 20 firmaya yer tahsisi yaptık” dedi.Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen törende, Salihli OSB 2. Etap sanayi parselleri için başvuru talebinde bulunan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Meral ile Belediye Başkanı Zeki Kayda arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. Salihli bölgesinden yıllık 2 bin ton sebze alımı yaptıklarını ve doğalgazın da ilçeye gelmesinden dolayı Salihli OSB’yi tercih ettiklerini açıklayan genç işadamı Meral, “Türkiye’nin en büyük dondurulmuş sebze ihracatçısıyız ve ABD, Avustralya ve Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz. Salihli OSB 2. Etaptan 45 bin 500 metrekare yer aldık. Burada kuracağımız 25 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda 200 kişilik istihdamla dondurulmuş sebze ve meyve üretimi yapılacak. Bu yatırımı gerçekleştirmemizde bize destek olan Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya teşekkür ediyorum” dedi.Salihli OSB’nin günden güne gelişerek büyüdüğünü ve yatırımcılar tarafından tercih edildiğini vurgulayan Başkan Kayda, “Doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte Salihli OSB’ye yoğun bir talep var. Ülke ekonomisine yön veren büyük firmalara yer tahsisleri yapıyoruz. Yeni kurulacak fabrikalar sayesinde yüzlerce kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Tüm yatırımcıları güzel ilçemize davet ediyorum. Salihli’ye ve firmamıza hayırlı olsun” dedi.İmza törenine, Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu ve OSB İdari İşler Sorumlusu Özkan Özboyacı da eşlik etti.
Manisa’nın Salihli ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte yatırımcıların gözdesi haline gelen Salihli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için en son yer tahsis talebi Türkiye’nin en büyük dondurulmuş sebze ihracatçısından...

Manisa’nın Salihli ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte yatırımcıların gözdesi haline gelen Salihli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için en son yer tahsis talebi Türkiye’nin en büyük dondurulmuş sebze ihracatçısından geldi. Belediye Başkanı ve aynı zamanda Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, “Doğalgaz ile birlikte Salihli OSB yatırımcıların gözdesi oldu ve bugüne kadar 20 firmaya yer tahsisi yaptık” dedi.

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen törende, Salihli OSB 2. Etap sanayi parselleri için başvuru talebinde bulunan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Meral ile Belediye Başkanı Zeki Kayda arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. Salihli bölgesinden yıllık 2 bin ton sebze alımı yaptıklarını ve doğalgazın da ilçeye gelmesinden dolayı Salihli OSB’yi tercih ettiklerini açıklayan genç işadamı Meral, “Türkiye’nin en büyük dondurulmuş sebze ihracatçısıyız ve ABD, Avustralya ve Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz. Salihli OSB 2. Etaptan 45 bin 500 metrekare yer aldık. Burada kuracağımız 25 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda 200 kişilik istihdamla dondurulmuş sebze ve meyve üretimi yapılacak. Bu yatırımı gerçekleştirmemizde bize destek olan Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Salihli OSB’nin günden güne gelişerek büyüdüğünü ve yatırımcılar tarafından tercih edildiğini vurgulayan Başkan Kayda, “Doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte Salihli OSB’ye yoğun bir talep var. Ülke ekonomisine yön veren büyük firmalara yer tahsisleri yapıyoruz. Yeni kurulacak fabrikalar sayesinde yüzlerce kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Tüm yatırımcıları güzel ilçemize davet ediyorum. Salihli’ye ve firmamıza hayırlı olsun” dedi.

İmza törenine, Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu ve OSB İdari İşler Sorumlusu Özkan Özboyacı da eşlik etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.