Doludan etkilenen tarım arazileri incelendi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.09.2018 - 14:12, Güncelleme: 04.09.2018 - 14:12
 

Doludan etkilenen tarım arazileri incelendi

Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, 28 Ağustos tarihinde Manisa’nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı sonrası tarım arazilerinde meydana gelen zararı yerine inceledi.28 Ağustos...
Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, 28 Ağustos tarihinde Manisa’nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı sonrası tarım arazilerinde meydana gelen zararı yerine inceledi.28 Ağustos 2018 tarihinde Manisa’nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, zeytin alanlarında zarara yol açmış ve tarım ürünlerinin zarar görmesine neden olmuştu. Aksam saatlerinde başlayan dolu yağışının oldukça etkili olduğu, yağışla birlikte zeytin ağaçlarının dallarının kırıldığı, zeytinlerin yerlere döküldüğü üreticiler tarafından ifade edilmişti. Afet sonrasında zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Saruhanlı ve Akhisar ilçelerine giden Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek onların sorunlarını dinledi ve ’geçmiş olsun’ dileklerini iletti. İlk olarak Saruhanlı ilçesinde incelemelerine başlayan Öztürk, burada Saruhanlı Kaymakamı İsmail Alsancak, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Ali Tunçel, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Gürsel Aydın eşliğinde zarar gören zeytin alanlarında yürütülen zarar belirleme çalışmalarına katıldı. Aydınlar, Hatıplar ve Şatırlar mahallelerindeki üreticilerle görüşen heyet, üreticilerden bilgiler alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Sonrasında Akhisar’ın Arabacıbozköy, Büknüş ve Sabancılar mahallelerine geçen İl Müdür Vekili Metin Öztürk’e buradaki incelemelerinde Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç eşlik etti.İlçe müdürlüklerinde oluşturulan ekiplerce, doludan zarar gören tarım arazilerinde zarar belirleme çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Metin Öztürk, “Dolu yağışı özellikle zeytin alanlarımızda zarara neden olmuştur. Mahallelerimizde zarar belirleme çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Kesin zararın belirlenebilmesi, tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacaktır. Hasar gören zeytin ağaçlarına bordo bulamacı atılması dal kanseri hastalığının önlenmesi açısından önem arz etmektedir. Üreticilerimizi mağdur etmemek amacıyla il müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Ancak, her yıl dolu yada don gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalabilmekteyiz. Bunlardan kaçınmak mümkün değil. Ama tedbir almak mümkün. Tarım sigortası ile tüm üreticilerimiz ürünlerini sigorta yaptırmalı, hem ürünlerini hem de kazançlarını güvence altına almalılar” dedi.
Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, 28 Ağustos tarihinde Manisa’nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı sonrası tarım arazilerinde meydana gelen zararı yerine inceledi.28 Ağustos...

Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, 28 Ağustos tarihinde Manisa’nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı sonrası tarım arazilerinde meydana gelen zararı yerine inceledi.

28 Ağustos 2018 tarihinde Manisa’nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, zeytin alanlarında zarara yol açmış ve tarım ürünlerinin zarar görmesine neden olmuştu. Aksam saatlerinde başlayan dolu yağışının oldukça etkili olduğu, yağışla birlikte zeytin ağaçlarının dallarının kırıldığı, zeytinlerin yerlere döküldüğü üreticiler tarafından ifade edilmişti. Afet sonrasında zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Saruhanlı ve Akhisar ilçelerine giden Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek onların sorunlarını dinledi ve ’geçmiş olsun’ dileklerini iletti. İlk olarak Saruhanlı ilçesinde incelemelerine başlayan Öztürk, burada Saruhanlı Kaymakamı İsmail Alsancak, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Ali Tunçel, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Gürsel Aydın eşliğinde zarar gören zeytin alanlarında yürütülen zarar belirleme çalışmalarına katıldı. Aydınlar, Hatıplar ve Şatırlar mahallelerindeki üreticilerle görüşen heyet, üreticilerden bilgiler alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Sonrasında Akhisar’ın Arabacıbozköy, Büknüş ve Sabancılar mahallelerine geçen İl Müdür Vekili Metin Öztürk’e buradaki incelemelerinde Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç eşlik etti.

İlçe müdürlüklerinde oluşturulan ekiplerce, doludan zarar gören tarım arazilerinde zarar belirleme çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Metin Öztürk, “Dolu yağışı özellikle zeytin alanlarımızda zarara neden olmuştur. Mahallelerimizde zarar belirleme çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Kesin zararın belirlenebilmesi, tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacaktır. Hasar gören zeytin ağaçlarına bordo bulamacı atılması dal kanseri hastalığının önlenmesi açısından önem arz etmektedir. Üreticilerimizi mağdur etmemek amacıyla il müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Ancak, her yıl dolu yada don gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalabilmekteyiz. Bunlardan kaçınmak mümkün değil. Ama tedbir almak mümkün. Tarım sigortası ile tüm üreticilerimiz ürünlerini sigorta yaptırmalı, hem ürünlerini hem de kazançlarını güvence altına almalılar” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.