Eğitim-Bir-Sen’den okullara ziyaret

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2016 - 17:16, Güncelleme: 10.11.2016 - 17:16
 

Eğitim-Bir-Sen’den okullara ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Yönetim Kurulu ve İlçe Temsilcileri ile birlikte yeni göreve başlayan okul müdürleri ve müdür yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Ziyaret kapsamında Eğitim-Bir-Sen, ilk önce...
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Yönetim Kurulu ve İlçe Temsilcileri ile birlikte yeni göreve başlayan okul müdürleri ve müdür yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Ziyaret kapsamında Eğitim-Bir-Sen, ilk önce Yunusemre ilçesinde Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 23 Nisan İlkokulu, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ve Hafsa Sultan İlkokulu, Şehzadeler İlçesinde ise Manisa Lisesi, Merkez İmam Hatip Ortaokulu, Şehitler Ortaokulu ve Murat Germen Ortaokulu’nu ziyaret ederek okul idarecileri, sendika üyeleri ve eğitim çalışanları ile bir araya geldi.Okul ziyaretleri dolayısıyla açıklamalarda bulunan Öner, “Okullarda sorunlar tespit edilmeden çözüm, teşhis olmadan tedavi olmaz. Bu anlayışla birçok faaliyet gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Sendika olarak kurulduğumuzdan beri hep çözümün tarafında olduk. Öneriler sunarak, bilimsel çalışmalar yaparak sorunların çözümüne katkıda bulunduk ve bu yöndeki çabalarımız, mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.” dedi.“Öğretmen ataması kadrolu yapılmalıdır”Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının sıkıntıları beraberinde getireceğini vurgulayan Öner, “Geçmişte denenmiş, sonuçları görülmüş ve sürdürülebilirliği olmadığı için vazgeçilmiş sözleşmeli öğretmenlik istihdamının tekrar hayata geçirilmesi büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Standardı tartışmalı çoklu komisyonlarca yapılan böyle bir istihdamın öğretmen olanların sevincinin değil, olamayan çoğunluğun haykırışının daha çok ses getireceği, adaletin tesisinin zor olacağı bu uygulamaya karşı durmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı, maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her halükarda tartışmaya açık olacak olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasından da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımından da vazgeçmelidir. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkanlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde kadrolu atama şeklinde yapılmalıdır.” diye konuştu.Beşinci sınıfların yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıflarına dönüştürülmesi5. sınıfların yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıflarına dönüştürülmesinin şu an uygulanabilir bir proje olmadığını ifade eden Öner, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın elindeki öğretmen sayısı öncelikle bunun için yeterli değildir. 5. sınıflarda İngilizce dersini 1 saat artırdığınız zaman 16 bin civarında yeni öğretmene ihtiyacınız var. 5. sınıfları İngilizce ağırlıklı sınıflar haline getirdiğinizde 46 bin 500 öğretmen bulmanız gerekiyor. Yapılan son KPSS Yabancı Dil Sınavı’na 17 bin 500 öğretmen girmişti, bunun bin 500’ü atandı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu anda faydalanabileceği 16 bin öğretmen var. Bakanlığın burada yapabileceği tek şey var. Buna uygun olan okullarda, proje okullarda bunu uygulayabilir. Daha sonra da sonuçlarını test ederek, verimlilik boyutunu dikkate alarak, diğer okullara uygulanabilirliğine bakabilir.” şeklinde konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Yönetim Kurulu ve İlçe Temsilcileri ile birlikte yeni göreve başlayan okul müdürleri ve müdür yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Ziyaret kapsamında Eğitim-Bir-Sen, ilk önce...
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Yönetim Kurulu ve İlçe Temsilcileri ile birlikte yeni göreve başlayan okul müdürleri ve müdür yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaret kapsamında Eğitim-Bir-Sen, ilk önce Yunusemre ilçesinde Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 23 Nisan İlkokulu, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ve Hafsa Sultan İlkokulu, Şehzadeler İlçesinde ise Manisa Lisesi, Merkez İmam Hatip Ortaokulu, Şehitler Ortaokulu ve Murat Germen Ortaokulu’nu ziyaret ederek okul idarecileri, sendika üyeleri ve eğitim çalışanları ile bir araya geldi.
Okul ziyaretleri dolayısıyla açıklamalarda bulunan Öner, “Okullarda sorunlar tespit edilmeden çözüm, teşhis olmadan tedavi olmaz. Bu anlayışla birçok faaliyet gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Sendika olarak kurulduğumuzdan beri hep çözümün tarafında olduk. Öneriler sunarak, bilimsel çalışmalar yaparak sorunların çözümüne katkıda bulunduk ve bu yöndeki çabalarımız, mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.” dedi.
“Öğretmen ataması kadrolu yapılmalıdır”
Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının sıkıntıları beraberinde getireceğini vurgulayan Öner, “Geçmişte denenmiş, sonuçları görülmüş ve sürdürülebilirliği olmadığı için vazgeçilmiş sözleşmeli öğretmenlik istihdamının tekrar hayata geçirilmesi büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Standardı tartışmalı çoklu komisyonlarca yapılan böyle bir istihdamın öğretmen olanların sevincinin değil, olamayan çoğunluğun haykırışının daha çok ses getireceği, adaletin tesisinin zor olacağı bu uygulamaya karşı durmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı, maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her halükarda tartışmaya açık olacak olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasından da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımından da vazgeçmelidir. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkanlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde kadrolu atama şeklinde yapılmalıdır.” diye konuştu.
Beşinci sınıfların yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıflarına dönüştürülmesi
5. sınıfların yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıflarına dönüştürülmesinin şu an uygulanabilir bir proje olmadığını ifade eden Öner, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın elindeki öğretmen sayısı öncelikle bunun için yeterli değildir. 5. sınıflarda İngilizce dersini 1 saat artırdığınız zaman 16 bin civarında yeni öğretmene ihtiyacınız var. 5. sınıfları İngilizce ağırlıklı sınıflar haline getirdiğinizde 46 bin 500 öğretmen bulmanız gerekiyor. Yapılan son KPSS Yabancı Dil Sınavı’na 17 bin 500 öğretmen girmişti, bunun bin 500’ü atandı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu anda faydalanabileceği 16 bin öğretmen var. Bakanlığın burada yapabileceği tek şey var. Buna uygun olan okullarda, proje okullarda bunu uygulayabilir. Daha sonra da sonuçlarını test ederek, verimlilik boyutunu dikkate alarak, diğer okullara uygulanabilirliğine bakabilir.” şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.