En çok okuyanlar ödüllendirildi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2017 - 16:52, Güncelleme: 27.03.2017 - 16:52
 

En çok okuyanlar ödüllendirildi

Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Kütüphane Haftası kapsamında Manisa’da en çok okuyan yetişkinler ve öğrenciler ödüllendirildi.Bu yıl, ‘Yeni Enformasyon Teknolojiler ve Kütüphaneler’ temasıyla kutlanan 53’üncü Kütüphane Haftası...
Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Kütüphane Haftası kapsamında Manisa’da en çok okuyan yetişkinler ve öğrenciler ödüllendirildi.Bu yıl, ‘Yeni Enformasyon Teknolojiler ve Kütüphaneler’ temasıyla kutlanan 53’üncü Kütüphane Haftası kapsamında Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde (Kitapsaray) tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak yaptığı konuşmasında, “Baş döndürücü teknolojik gelişmeler olsa da her gün sanal alemde farklı farklı birçok bilgiyle de karşılaşsak, farklı siteler de karşımıza çıksa bizlere dokusuyla, kokusuyla, rengiyle kitaplar, farklı dünyalar açıyor ve biz kitaplarla bağımızı hiçbir zaman koparmıyoruz. Manisa’nın hem yeni kitaplara, eserlere hem de yeni kütüphaneler kazandırmak için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Gezici kütüphanemiz 2016 yılında faaliyete başladı ve şuanda 3 binin üzerinde okuyucusu var 21 noktada hizmet veriyor. Gerçekten güzel dönüşümler alıyoruz. Türkiye genelinde 15 farklı ilde gezici kütüphanemiz faaliyete geçti. Bunu mutlu bir şekilde söylüyorum ki Manisa bu iller arasında en güzel çalışmayı yapan il olma özelliğini taşıyor. Bunun yanı sıra Manisa’ya hayırseverimizin katkılarıyla Dr. İbrahim Türek Kütüphanesini kazandırdık. İnşallah önümüzdeki yıllarda da şuanda belki müjdesini vermek erken ama Manisa’ya daha yakışan, gençlerimizin, çocuklarımızın rahatlıkla gidebileceği farklı bir kütüphane daha kazandırmak için çalışıyoruz, inşallah bunun da müjdesini veririz.” dedi.Programda Spil Anaokulu öğrencileri kitap okumanın önemiyle ilgili müzikli bir gösterisi gerçekleştirirken, Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri, müzik öğretmeni Ömür Yılmaz eşliğinde mini bir konser verdi.Düzenlenen törende Sıradışı okur olan Hacer Emekçi ile düzenli ve en çok kitap okuyan yetişkinler kategorisinde Arife Dirik, Mehmet İçier, Sezin Yulaf, çocuk kategorisinde Göktuğ Soytürk, Yaren Naz Hitay, Beste Bahçıvan, Elif Çetin, Merve Erdin, Minel Eylül Apak protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.Ödül töreninin ardından İnci Tanem Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan obje sergisi ve Abdullah Tosunoğlu’nun ‘Manzaralar’ adlı resim sergisi ile yeni ve güncel yayınlardan oluşan kitap sergisinin açılışı yapıldı.
Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Kütüphane Haftası kapsamında Manisa’da en çok okuyan yetişkinler ve öğrenciler ödüllendirildi.Bu yıl, ‘Yeni Enformasyon Teknolojiler ve Kütüphaneler’ temasıyla kutlanan 53’üncü Kütüphane Haftası...

Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Kütüphane Haftası kapsamında Manisa’da en çok okuyan yetişkinler ve öğrenciler ödüllendirildi.

Bu yıl, ‘Yeni Enformasyon Teknolojiler ve Kütüphaneler’ temasıyla kutlanan 53’üncü Kütüphane Haftası kapsamında Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde (Kitapsaray) tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak yaptığı konuşmasında, “Baş döndürücü teknolojik gelişmeler olsa da her gün sanal alemde farklı farklı birçok bilgiyle de karşılaşsak, farklı siteler de karşımıza çıksa bizlere dokusuyla, kokusuyla, rengiyle kitaplar, farklı dünyalar açıyor ve biz kitaplarla bağımızı hiçbir zaman koparmıyoruz. Manisa’nın hem yeni kitaplara, eserlere hem de yeni kütüphaneler kazandırmak için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Gezici kütüphanemiz 2016 yılında faaliyete başladı ve şuanda 3 binin üzerinde okuyucusu var 21 noktada hizmet veriyor. Gerçekten güzel dönüşümler alıyoruz. Türkiye genelinde 15 farklı ilde gezici kütüphanemiz faaliyete geçti. Bunu mutlu bir şekilde söylüyorum ki Manisa bu iller arasında en güzel çalışmayı yapan il olma özelliğini taşıyor. Bunun yanı sıra Manisa’ya hayırseverimizin katkılarıyla Dr. İbrahim Türek Kütüphanesini kazandırdık. İnşallah önümüzdeki yıllarda da şuanda belki müjdesini vermek erken ama Manisa’ya daha yakışan, gençlerimizin, çocuklarımızın rahatlıkla gidebileceği farklı bir kütüphane daha kazandırmak için çalışıyoruz, inşallah bunun da müjdesini veririz.” dedi.

Programda Spil Anaokulu öğrencileri kitap okumanın önemiyle ilgili müzikli bir gösterisi gerçekleştirirken, Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri, müzik öğretmeni Ömür Yılmaz eşliğinde mini bir konser verdi.

Düzenlenen törende Sıradışı okur olan Hacer Emekçi ile düzenli ve en çok kitap okuyan yetişkinler kategorisinde Arife Dirik, Mehmet İçier, Sezin Yulaf, çocuk kategorisinde Göktuğ Soytürk, Yaren Naz Hitay, Beste Bahçıvan, Elif Çetin, Merve Erdin, Minel Eylül Apak protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından İnci Tanem Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan obje sergisi ve Abdullah Tosunoğlu’nun ‘Manzaralar’ adlı resim sergisi ile yeni ve güncel yayınlardan oluşan kitap sergisinin açılışı yapıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.