Fotoğrafçılar öğrencilerle buluştu

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2017 - 13:15, Güncelleme: 27.03.2017 - 13:15
 

Fotoğrafçılar öğrencilerle buluştu

Manisa Fotoğraf Dostları grubu, Yunusemre ilçesine bağlı Pelitalan Mahallesinin sosyal ve kültürel değerlerini yaşatmak adına bir fotoğraf gezisi düzenledi. Pelitalanlı İş Adamı Hakkı Bayraktar’ın katkılarıyla gezide çekilen fotoğraflardan...
Manisa Fotoğraf Dostları grubu, Yunusemre ilçesine bağlı Pelitalan Mahallesinin sosyal ve kültürel değerlerini yaşatmak adına bir fotoğraf gezisi düzenledi. Pelitalanlı İş Adamı Hakkı Bayraktar’ın katkılarıyla gezide çekilen fotoğraflardan bir sergi oluşturularak sanatseverlerle buluşacak.Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Fotoğrafçılık kursiyerleri tarafından kurulan Manisa Fotoğraf Dostları grubu, fotoğraf gezilerine devam ediyor. Fotoğraf ve Grafik-Tasarım Eğitmeni Nazmi Çaykara öncülüğünde yola çıkan grubun bu haftaki durağı Yunusemre ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Pelitalan Mahallesi oldu. Pelitalan İlköğretim Kurumları Okul Aile Birliği ve Manisa Fotoğraf Dostları işbirliği içinde gerçekleştirilen çalışmanın amacı sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla Pelitalan mahallesini tanıtmak. Köyde yaşayan tüm insanların çekimler sırasında gösterdikleri hoşgörü ve çocukların özverisi sosyal katılım ve çeşitlilik sağlarken, fotoğrafçılar ayrıca mahallede yaşayan yaşlıları da ziyaret etti.Önemli bir kaynak oluşturacakÇekilen fotoğrafların tarihe aktarılması yönünden kültürel bir anlam kazandırdığını dile getiren Pelitalan İlköğretim Kurumları Müdürü Şevki Öztürk, “2017 yılının ilkbaharına hazırlanan Pelitalan mahallemiz, daha sonraki on, elli ve yüzyıllara Fotoğraf Dostları sayesinde unutulmaz kareler bıraktı. Pelitalan’ın sosyal ve kültürel tarihini yazacak olanlar için bu çalışma önemli bir kaynak oluşturacaktır. Çünkü binlerce kare arşivdeki yerini almıştır. Tek başına yaşayan yaşlı ninenin hüznü, kapı aralığından dünyaya bakan çocuğun umudu ile fırına ekmek atmaya çalışan kadının emeği fotoğraf makinelerinin objektiflerine yansıdı. Yılların izlerinin yüzlerine yansıdığı gözlenen yaşlıların ifadeleri çok şey anlatıyordu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.1 Nisan’da fotoğraf sergisi açılacakPelitalan’ın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtmak adına, Manisa Fotoğraf Dostları grubundan her fotoğrafçının bir eserinden oluşacak olan bir fotoğraf sergisi açılacak. Pelitalanlı İş Adamı Hakkı Bayraktar’ın katkılarıyla 1 Nisan Cumartesi günü açılacak olan “Pelitalan Fotoğrafları Sergisi” Forum Magnesia’da sanatseverlerle buluşacak.
Manisa Fotoğraf Dostları grubu, Yunusemre ilçesine bağlı Pelitalan Mahallesinin sosyal ve kültürel değerlerini yaşatmak adına bir fotoğraf gezisi düzenledi. Pelitalanlı İş Adamı Hakkı Bayraktar’ın katkılarıyla gezide çekilen fotoğraflardan...

Manisa Fotoğraf Dostları grubu, Yunusemre ilçesine bağlı Pelitalan Mahallesinin sosyal ve kültürel değerlerini yaşatmak adına bir fotoğraf gezisi düzenledi. Pelitalanlı İş Adamı Hakkı Bayraktar’ın katkılarıyla gezide çekilen fotoğraflardan bir sergi oluşturularak sanatseverlerle buluşacak.

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Fotoğrafçılık kursiyerleri tarafından kurulan Manisa Fotoğraf Dostları grubu, fotoğraf gezilerine devam ediyor. Fotoğraf ve Grafik-Tasarım Eğitmeni Nazmi Çaykara öncülüğünde yola çıkan grubun bu haftaki durağı Yunusemre ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Pelitalan Mahallesi oldu. Pelitalan İlköğretim Kurumları Okul Aile Birliği ve Manisa Fotoğraf Dostları işbirliği içinde gerçekleştirilen çalışmanın amacı sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla Pelitalan mahallesini tanıtmak. Köyde yaşayan tüm insanların çekimler sırasında gösterdikleri hoşgörü ve çocukların özverisi sosyal katılım ve çeşitlilik sağlarken, fotoğrafçılar ayrıca mahallede yaşayan yaşlıları da ziyaret etti.

Önemli bir kaynak oluşturacak

Çekilen fotoğrafların tarihe aktarılması yönünden kültürel bir anlam kazandırdığını dile getiren Pelitalan İlköğretim Kurumları Müdürü Şevki Öztürk, “2017 yılının ilkbaharına hazırlanan Pelitalan mahallemiz, daha sonraki on, elli ve yüzyıllara Fotoğraf Dostları sayesinde unutulmaz kareler bıraktı. Pelitalan’ın sosyal ve kültürel tarihini yazacak olanlar için bu çalışma önemli bir kaynak oluşturacaktır. Çünkü binlerce kare arşivdeki yerini almıştır. Tek başına yaşayan yaşlı ninenin hüznü, kapı aralığından dünyaya bakan çocuğun umudu ile fırına ekmek atmaya çalışan kadının emeği fotoğraf makinelerinin objektiflerine yansıdı. Yılların izlerinin yüzlerine yansıdığı gözlenen yaşlıların ifadeleri çok şey anlatıyordu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

1 Nisan’da fotoğraf sergisi açılacak

Pelitalan’ın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtmak adına, Manisa Fotoğraf Dostları grubundan her fotoğrafçının bir eserinden oluşacak olan bir fotoğraf sergisi açılacak. Pelitalanlı İş Adamı Hakkı Bayraktar’ın katkılarıyla 1 Nisan Cumartesi günü açılacak olan “Pelitalan Fotoğrafları Sergisi” Forum Magnesia’da sanatseverlerle buluşacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.