Hastalıklardan kendi ürettikleri şifalı bitkilerle korunuyorlar

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2019 - 12:41, Güncelleme: 25.12.2019 - 12:41
 

Hastalıklardan kendi ürettikleri şifalı bitkilerle korunuyorlar

Manisa’da, ‘hayat Oyunu Projesi’ Kapsamında Kurulan Hobi Bahçesinde Uygulamalı Tarımı Öğrenen Minik Öğrenciler, Hasat Ettiği Tıbbı Aromatik Bitkileri Kış Aylarında Bağışıklıklarını Güçlendirmek Ve Hastalıklarından Korunmak İçin İçiyor.
Manisa’da, ‘Hayat Oyunu Projesi’ kapsamında kurulan hobi bahçesinde uygulamalı tarımı öğrenen minik öğrenciler, hasat ettikleri tıbbı aromatik bitkileri kış aylarında bağışıklıklarını güçlendirmek ve hastalıklarından korunmak için içiyor. Manisa’nın Yunusemre ilçesi Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğrencileri ‘Hayat Oyunu Projesi’ kapsamında oluşturulan hobi bahçesinde daha önce dikimini yaptıkları tıbbı aromatik bitkilerin hasadını gerçekleştirdi. Kekik, biberiye, mercan köşk, adaçayı gibi ürünlerin hasadını gerçekleştiren ana sınıfı öğrencileri, hasadını gerçekleştirdikleri ürünleri öğretmenleri eşliğinde çaya çevirdi. Öğrenciler, hazırlanan çayları içerek, kış boyunca bağışıklıklarını güçlü tutup hastalıklarından korunmaya çalışacak. Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evre Seda Satan, “Ürünleri seçerken maksimum derecede ürüne dönüştürebileceğim bitkileri seçmeye gayret gösterdim. Yaptığım araştırmalar sonucunda lavanta, lavantin, adaçayı, kekik, mercan köşk, biberiye bitkilerini dikmeye karar verdik. Tabi ki bunları ilaç yerine kullanmıyoruz. Ama bu bitkilerdeki asıl amaç hasta olmadan önce metabolizmayı güçlendirmek, vitamin ve mineral yönünden çocuğa bir takviye yapmak, hasta olmadan önce hastalığı öğretmek amacıyla tavsiye ediyoruz. Bu soğuk günlerde biz hastalıklardan bu şekilde öğrencilerimizi koruyoruz. Diğer okullara da tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Manisa’da, ‘hayat Oyunu Projesi’ Kapsamında Kurulan Hobi Bahçesinde Uygulamalı Tarımı Öğrenen Minik Öğrenciler, Hasat Ettiği Tıbbı Aromatik Bitkileri Kış Aylarında Bağışıklıklarını Güçlendirmek Ve Hastalıklarından Korunmak İçin İçiyor.

Manisa’da, ‘Hayat Oyunu Projesi’ kapsamında kurulan hobi bahçesinde uygulamalı tarımı öğrenen minik öğrenciler, hasat ettikleri tıbbı aromatik bitkileri kış aylarında bağışıklıklarını güçlendirmek ve hastalıklarından korunmak için içiyor.

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğrencileri ‘Hayat Oyunu Projesi’ kapsamında oluşturulan hobi bahçesinde daha önce dikimini yaptıkları tıbbı aromatik bitkilerin hasadını gerçekleştirdi. Kekik, biberiye, mercan köşk, adaçayı gibi ürünlerin hasadını gerçekleştiren ana sınıfı öğrencileri, hasadını gerçekleştirdikleri ürünleri öğretmenleri eşliğinde çaya çevirdi. Öğrenciler, hazırlanan çayları içerek, kış boyunca bağışıklıklarını güçlü tutup hastalıklarından korunmaya çalışacak.

Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evre Seda Satan, “Ürünleri seçerken maksimum derecede ürüne dönüştürebileceğim bitkileri seçmeye gayret gösterdim. Yaptığım araştırmalar sonucunda lavanta, lavantin, adaçayı, kekik, mercan köşk, biberiye bitkilerini dikmeye karar verdik. Tabi ki bunları ilaç yerine kullanmıyoruz. Ama bu bitkilerdeki asıl amaç hasta olmadan önce metabolizmayı güçlendirmek, vitamin ve mineral yönünden çocuğa bir takviye yapmak, hasta olmadan önce hastalığı öğretmek amacıyla tavsiye ediyoruz. Bu soğuk günlerde biz hastalıklardan bu şekilde öğrencilerimizi koruyoruz. Diğer okullara da tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.