Hastanede deprem tatbikatı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2016 - 11:59, Güncelleme: 16.11.2016 - 11:59
 

Hastanede deprem tatbikatı

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde afetlere karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen Hastane afet planı tatbikatında hazırlanan senaryo gerçeğini aratmadı.Deprem tatbikatında, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire...
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde afetlere karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen Hastane afet planı tatbikatında hazırlanan senaryo gerçeğini aratmadı.Deprem tatbikatında, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) , Manisa İl Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğüne (AFAD) ait kurtarma ekipleri, hastane afet ve acil durum yönetimi sorumluları , hastane acil durum ekipleri, Akşemseddin Ortaokulu öğrencileri, Merkezefendi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri ile tüm hastane personeli yer aldı.Tatbikatta Manisa’da şiddetli bir depremin meydana gelmesinden sonra hastane düzeyinde oluşabilecek sorunlar ve bunlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusundaki yaklaşımlar uygulamalı olarak gerçekleştirildi.Başarıyla tamamlanan tatbikat hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınlarından tam not aldı."Afetlere hazır olmalıyız"Tatbikat sonrası Manisa Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı ve Manisa Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Hastanesi Yönetici Vekili Op. Dr. Abdülkadir Oran tatbikat ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:“Deprem ülkemizde en sık karşılaşılan afetlerdendir. Hastanenin işlevinin öneminin çok arttığı böyle afet anlarında, hızlı ve güvenli çalışma becerisinin kaybı ciddi yaşamsal kayıplara yol açabilecek önemde bir sorundur. O yüzden hastanelerin kendilerini böyle acil durumlara önceden titizlikle hazırlamaları gerekmektedir. Bu yıl dördüncüsünü uyguladığımız hastane afet planı tatbikatımızın amacı; Manisa’da meydana gelebilecek deprem durumunda Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanemiz dahilinde, oluşan talebin en kısa zamanda ve en verimli şekilde karşılanabilmesi için gerekli olan personel, araç-gereç, yatak, tıbbi malzeme stoku gibi konuları planlamak, bu süreci en iyi şekilde yönetme bakımından hazırlıklı olmak, planın uygulanması için genel esasları ve prensipleri belirlemektir. Bu tatbikatla olası afet durumunda yapılması ve yapılmaması gereken noktaları uygulamalı olarak gördük. Hastanelerin ve çalışanların bu tür olaylara hazırlıklı olması zararları şüphesiz ki azaltacaktır. Tatbikata katılan UMKE, İtfaiye, AFAD ekipleri ve hastane çalışanlarıma teşekkür ediyorum.”
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde afetlere karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen Hastane afet planı tatbikatında hazırlanan senaryo gerçeğini aratmadı.Deprem tatbikatında, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire...
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde afetlere karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen Hastane afet planı tatbikatında hazırlanan senaryo gerçeğini aratmadı.
Deprem tatbikatında, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) , Manisa İl Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğüne (AFAD) ait kurtarma ekipleri, hastane afet ve acil durum yönetimi sorumluları , hastane acil durum ekipleri, Akşemseddin Ortaokulu öğrencileri, Merkezefendi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri ile tüm hastane personeli yer aldı.
Tatbikatta Manisa’da şiddetli bir depremin meydana gelmesinden sonra hastane düzeyinde oluşabilecek sorunlar ve bunlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusundaki yaklaşımlar uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Başarıyla tamamlanan tatbikat hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınlarından tam not aldı.
"Afetlere hazır olmalıyız"
Tatbikat sonrası Manisa Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı ve Manisa Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Hastanesi Yönetici Vekili Op. Dr. Abdülkadir Oran tatbikat ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Deprem ülkemizde en sık karşılaşılan afetlerdendir. Hastanenin işlevinin öneminin çok arttığı böyle afet anlarında, hızlı ve güvenli çalışma becerisinin kaybı ciddi yaşamsal kayıplara yol açabilecek önemde bir sorundur. O yüzden hastanelerin kendilerini böyle acil durumlara önceden titizlikle hazırlamaları gerekmektedir. Bu yıl dördüncüsünü uyguladığımız hastane afet planı tatbikatımızın amacı; Manisa’da meydana gelebilecek deprem durumunda Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanemiz dahilinde, oluşan talebin en kısa zamanda ve en verimli şekilde karşılanabilmesi için gerekli olan personel, araç-gereç, yatak, tıbbi malzeme stoku gibi konuları planlamak, bu süreci en iyi şekilde yönetme bakımından hazırlıklı olmak, planın uygulanması için genel esasları ve prensipleri belirlemektir. Bu tatbikatla olası afet durumunda yapılması ve yapılmaması gereken noktaları uygulamalı olarak gördük. Hastanelerin ve çalışanların bu tür olaylara hazırlıklı olması zararları şüphesiz ki azaltacaktır. Tatbikata katılan UMKE, İtfaiye, AFAD ekipleri ve hastane çalışanlarıma teşekkür ediyorum.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.