İşçilik isteyen kurslar büyük ilgi görüyor

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2018 - 17:11, Güncelleme: 19.03.2018 - 17:11
 

İşçilik isteyen kurslar büyük ilgi görüyor

Yeni Han’da bulunan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Gümüş Atölyesinde açılacak olan yeni dönem kurslar vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Telkari, Kakmacılık, Mine ve Kuyumculuk gibi işçilik isteyen kursların sınırlı kontenjanları...
Yeni Han’da bulunan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Gümüş Atölyesinde açılacak olan yeni dönem kurslar vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Telkari, Kakmacılık, Mine ve Kuyumculuk gibi işçilik isteyen kursların sınırlı kontenjanları olduğunu hatırlatan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, kurslara katılmak isteyen vatandaşları kontenjanlar dolmadan kuruma başvurmalarını istedi.Şehzadeler HEM bünyesindeki Yeni Han Gümüş Atölyesinde devam eden kursların bitmesinin ardından yeni kursların açılacağı öğrenildi. Kakmacılık Kursu’nun 112 saat, Mine Kursunun 88 saat, Telkari Kursunun 120 saat ve Kuyumculuk Kursunun 712 saat olduğu belirtilen açıklamada yeni dönem kursların en fazla 20 kişilik gruplardan oluşacağı öğrenildi.Farklı alanlarda verdiği kurslarla kurulduğu günden bugüne binlerce vatandaşa iş imkanı sunan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ince işçilik isteyen ve yurtdışından da büyük talep alan Telkari, Mine, Kakmacılık ve Kuyumculuk kurslarının yeni dönem kurslarının merkezin, Yeni Han’da bulunan Gümüş Atölyesinde başlayacağını açıkladı.Kurslar hakkında açıklama yapan Kanca, “Yeni Han’daki atölyemizde Sabriye ve Nilgün öğretmenimizle çok güzel çalışmalara imza atmaktayız. Telkari, Kakmacılık, Mine, Kuyumculuk kurslarımıza yeni dönem için sınırlı kontenjanlarımız var ve bu kontenjanlar dolmadan vatandaşlarımızı ön kayıt olmaya davet ediyoruz. Her kursumuzun kurs saati farklı olduğu için bitiş dönemleri de farklı oluyor. Kakmacılık Kursumuz Perşembe günü başlayacak ve 7 Haziran tarihinde sona erecek. Kursun bitmesiyle birlikte yeni dönem kursumuz başlayacak. Bu süre zarfında sınırlı kontenjanda yer almak isteyen vatandaşlarımızı merkezimize ön kayıt olmaya davet ediyoruz” dedi.Açılan kursların teknik bilgileri hakkında da bilgi veren Kanca şunları söyledi: “Telkari sanatının bin ayar gümüşün has tellerle işleme sanatıdır. Tellere malafalar yardımıyla şekil verilerek işleme sanatı olan Telkari, damla, mekik, sim, vav, filigra, es ve yuvarlak dolgu çeşitleriyle içlerinde şekillendirme tekniğidir. Minecilik ise 925 ayar gümüşü plaka ve tellerle şekillendirip mine boyalarla boyayıp, boyandıktan sonra fırınlanarak ürünü ve boylarını sabitleme tekniğidir. Kakmacılık gümüş telle plakalarda kapatma işlemleriyle yapılan desen ve şekil verilerek yapılan teknik olup ahşap üzerine oyarak ve gömerek gümüş tellerle yapılan tekniktir. Kuyumculuk plakaları kıl testere yardımıyla kesme delme oyma tekniğidir. Kalın bileklik kilit erkek yüzüklerin gibi birçok takıda kullanılır bu teknikler.”Yurtiçi ve yurtdışından taleplerBugüne kadar sadece bu kurslarda 150 öğrenciyle çalıştıklarını kaydeden Kanca, “Bu modüller altında birçok kez yurt içi yurt dışı sipariş yapan öğrencilerimiz oldu. Bu mesleği kendilerine iş kazancı yapan öğrencilerimiz bulunmakta. İzmir’den Ankara’dan İspanya’dan Almanya’dan Paris’ten siparişler alınarak kursiyerlerimiz gelir elde etmiştir” diye konuştu.
Yeni Han’da bulunan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Gümüş Atölyesinde açılacak olan yeni dönem kurslar vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Telkari, Kakmacılık, Mine ve Kuyumculuk gibi işçilik isteyen kursların sınırlı kontenjanları...

Yeni Han’da bulunan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Gümüş Atölyesinde açılacak olan yeni dönem kurslar vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Telkari, Kakmacılık, Mine ve Kuyumculuk gibi işçilik isteyen kursların sınırlı kontenjanları olduğunu hatırlatan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, kurslara katılmak isteyen vatandaşları kontenjanlar dolmadan kuruma başvurmalarını istedi.

Şehzadeler HEM bünyesindeki Yeni Han Gümüş Atölyesinde devam eden kursların bitmesinin ardından yeni kursların açılacağı öğrenildi. Kakmacılık Kursu’nun 112 saat, Mine Kursunun 88 saat, Telkari Kursunun 120 saat ve Kuyumculuk Kursunun 712 saat olduğu belirtilen açıklamada yeni dönem kursların en fazla 20 kişilik gruplardan oluşacağı öğrenildi.

Farklı alanlarda verdiği kurslarla kurulduğu günden bugüne binlerce vatandaşa iş imkanı sunan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ince işçilik isteyen ve yurtdışından da büyük talep alan Telkari, Mine, Kakmacılık ve Kuyumculuk kurslarının yeni dönem kurslarının merkezin, Yeni Han’da bulunan Gümüş Atölyesinde başlayacağını açıkladı.

Kurslar hakkında açıklama yapan Kanca, “Yeni Han’daki atölyemizde Sabriye ve Nilgün öğretmenimizle çok güzel çalışmalara imza atmaktayız. Telkari, Kakmacılık, Mine, Kuyumculuk kurslarımıza yeni dönem için sınırlı kontenjanlarımız var ve bu kontenjanlar dolmadan vatandaşlarımızı ön kayıt olmaya davet ediyoruz. Her kursumuzun kurs saati farklı olduğu için bitiş dönemleri de farklı oluyor. Kakmacılık Kursumuz Perşembe günü başlayacak ve 7 Haziran tarihinde sona erecek. Kursun bitmesiyle birlikte yeni dönem kursumuz başlayacak. Bu süre zarfında sınırlı kontenjanda yer almak isteyen vatandaşlarımızı merkezimize ön kayıt olmaya davet ediyoruz” dedi.

Açılan kursların teknik bilgileri hakkında da bilgi veren Kanca şunları söyledi: “Telkari sanatının bin ayar gümüşün has tellerle işleme sanatıdır. Tellere malafalar yardımıyla şekil verilerek işleme sanatı olan Telkari, damla, mekik, sim, vav, filigra, es ve yuvarlak dolgu çeşitleriyle içlerinde şekillendirme tekniğidir. Minecilik ise 925 ayar gümüşü plaka ve tellerle şekillendirip mine boyalarla boyayıp, boyandıktan sonra fırınlanarak ürünü ve boylarını sabitleme tekniğidir. Kakmacılık gümüş telle plakalarda kapatma işlemleriyle yapılan desen ve şekil verilerek yapılan teknik olup ahşap üzerine oyarak ve gömerek gümüş tellerle yapılan tekniktir. Kuyumculuk plakaları kıl testere yardımıyla kesme delme oyma tekniğidir. Kalın bileklik kilit erkek yüzüklerin gibi birçok takıda kullanılır bu teknikler.”

Yurtiçi ve yurtdışından talepler

Bugüne kadar sadece bu kurslarda 150 öğrenciyle çalıştıklarını kaydeden Kanca, “Bu modüller altında birçok kez yurt içi yurt dışı sipariş yapan öğrencilerimiz oldu. Bu mesleği kendilerine iş kazancı yapan öğrencilerimiz bulunmakta. İzmir’den Ankara’dan İspanya’dan Almanya’dan Paris’ten siparişler alınarak kursiyerlerimiz gelir elde etmiştir” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.