Köprüde bekleme dönemi sona erdi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2017 - 12:19, Güncelleme: 26.07.2017 - 12:19
 

Köprüde bekleme dönemi sona erdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi Çıkrıkçı Mahallesinde 1976 yılından beri hizmet veren köprüyü yeniledi. Trafik güvenliği açısından problem oluşturan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Çıkrıkçı Köprüsünde, karşıdan...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi Çıkrıkçı Mahallesinde 1976 yılından beri hizmet veren köprüyü yeniledi. Trafik güvenliği açısından problem oluşturan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Çıkrıkçı Köprüsünde, karşıdan gelen aracı bekleme dönemi sona erdi.Trafikte güvenliğin sağlanması, can ve mal kaybının yaşanmaması için çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Çıkrıkçı’daki dur geç köprüsü ortadan kaldırdı. Ekiplerin hummalı çalışmaları ile Turgutlu’da Çıkrıkçı ile Sivrice, Baktırlı, Horzum, Bahçecik, Ödemiş ve Kelebek Barajı güzergahına gidecek olan vatandaşların yoğun olarak kullandığı köprü yeniden imal edildi. Eskiden yalnızca bir aracın geçebildiği köprünün uzunluğu 45 metre ve genişliği 10 metreye çıkarıldı ve yayaların kullanabilmesi için projeye yaya geçidi de dahil edildi. Çevre mahallelere eğitim, sağlık gibi hizmetleri veren pilot bölge konumundaki Çıkrıkçı’ya ulaşımın daha sağlıklı şekilde gerçekleşecek olması, bölgedeki vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak. Trafiğe açılan köprü sayesinde karşıdan gelen aracı bekleme dönemi de tarih oldu.Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Çıkrıkçı Köprüsünün işlevini kaybetmesi nedeniyle yenileme kararı aldıklarını belirtti. Genç, “Nüfusun artış hızı ve araç sayısının günden güne fazlalaşması nedeniyle Çıkrıkçı Köprüsü, vatandaşlarımız için kullanılamaz hale gelmişti. Bizde vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için köprüyü yenileme kapsamına aldık. Tek aracın geçtiği diğer araçların beklediği köprüden, artık farklı yöne giden araçlar rahatlıkla geçebiliyor. Yayalarımız da köprüyü güvenle kullanabiliyor. Bölge halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi Çıkrıkçı Mahallesinde 1976 yılından beri hizmet veren köprüyü yeniledi. Trafik güvenliği açısından problem oluşturan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Çıkrıkçı Köprüsünde, karşıdan...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi Çıkrıkçı Mahallesinde 1976 yılından beri hizmet veren köprüyü yeniledi. Trafik güvenliği açısından problem oluşturan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Çıkrıkçı Köprüsünde, karşıdan gelen aracı bekleme dönemi sona erdi.

Trafikte güvenliğin sağlanması, can ve mal kaybının yaşanmaması için çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Çıkrıkçı’daki dur geç köprüsü ortadan kaldırdı. Ekiplerin hummalı çalışmaları ile Turgutlu’da Çıkrıkçı ile Sivrice, Baktırlı, Horzum, Bahçecik, Ödemiş ve Kelebek Barajı güzergahına gidecek olan vatandaşların yoğun olarak kullandığı köprü yeniden imal edildi. Eskiden yalnızca bir aracın geçebildiği köprünün uzunluğu 45 metre ve genişliği 10 metreye çıkarıldı ve yayaların kullanabilmesi için projeye yaya geçidi de dahil edildi. Çevre mahallelere eğitim, sağlık gibi hizmetleri veren pilot bölge konumundaki Çıkrıkçı’ya ulaşımın daha sağlıklı şekilde gerçekleşecek olması, bölgedeki vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak. Trafiğe açılan köprü sayesinde karşıdan gelen aracı bekleme dönemi de tarih oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Çıkrıkçı Köprüsünün işlevini kaybetmesi nedeniyle yenileme kararı aldıklarını belirtti. Genç, “Nüfusun artış hızı ve araç sayısının günden güne fazlalaşması nedeniyle Çıkrıkçı Köprüsü, vatandaşlarımız için kullanılamaz hale gelmişti. Bizde vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için köprüyü yenileme kapsamına aldık. Tek aracın geçtiği diğer araçların beklediği köprüden, artık farklı yöne giden araçlar rahatlıkla geçebiliyor. Yayalarımız da köprüyü güvenle kullanabiliyor. Bölge halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.