Kula’da organ bağışı seferberliği

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.11.2016 - 10:45, Güncelleme: 17.11.2016 - 10:45
 

Kula’da organ bağışı seferberliği

Manisa’nın Kula ilçesinde Kula Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organ bağışı kampanyasında Kula Kaymakamı Murat Güven organlarını bağışladı.Manisa’nın Kula ilçesinde...
Manisa’nın Kula ilçesinde Kula Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organ bağışı kampanyasında Kula Kaymakamı Murat Güven organlarını bağışladı.Manisa’nın Kula ilçesinde organ bağışı bilincinin yeterince geliştirilmesini sağlamak ve vatandaşların konu ile ilgili sorularına yanıt verilmesi amacıyla Kula Toplum Sağlığı Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi. Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kula Toplum Sağlığı Merkezi, kurum kuruluş ve esnafları tek tek ziyaret ederek organ bağışının önemini anlatarak organ bağışı topluyor.Kula İlçe Sağlık Müdürü ve Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız organ bağışı kampanyası çerçevesinde Kula Kaymakamı Murat Güveni de ziyaret etti. Dr. Ayyıldız ve ekibi, Kaymakam Güven’den de organlarını bağışlamasını istedi. Kaymakam Güven organ bağışının hayat Kurtardığını vurgu yaparak organlarını bağışladı. Kaymakam Güven, “Sağlık Grup Başkanlığımızı ve ekibini misafir ettik. Doktor hanımdan organ bağışı konusunda bilgiler aldık. Organ bağışı bekleyen Türkiye’de çok sayıda hasta olduğunu Kula’da diyaliz servisimizin böbrek hastası hastalarımızın olduğunu öğrendik. Kula’da organ bağışı çalışmalarını arttırarak arkadaşlarımız devam ettirecek" dedi.Dr. Ayyıldız ve ekibi Kula’daki resmi kurumları tek tek dolaşarak organ bağışını anlattı destek istedi.Öte yandan Ayyıldız Kula Esnaf odası başkanı Aytekin Şadan’ı işyerinde ziyaret ederek esnafların bu kampanyaya destek vermelerini istedi.Konuyla ilgili ziyaretlerde organ bağışı kampanyası ile ilgili bilgiler veren Kula İlçe Sağlık Müdürü ve Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız “Yaptığımız çalışmalar ile organ bağışı organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle giderek artacak. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus, organ ve doku bağışının arttırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ile halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesidir. Bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor" dediYapılan bir haftalık çalışmada 200 kişinin organ bağışı yaptığı ve yıl başından buyana Kulada toplamda 500 kişi organ bağışı yaptığı öğrenildi.
Manisa’nın Kula ilçesinde Kula Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organ bağışı kampanyasında Kula Kaymakamı Murat Güven organlarını bağışladı.Manisa’nın Kula ilçesinde...
Manisa’nın Kula ilçesinde Kula Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organ bağışı kampanyasında Kula Kaymakamı Murat Güven organlarını bağışladı.
Manisa’nın Kula ilçesinde organ bağışı bilincinin yeterince geliştirilmesini sağlamak ve vatandaşların konu ile ilgili sorularına yanıt verilmesi amacıyla Kula Toplum Sağlığı Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi. Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kula Toplum Sağlığı Merkezi, kurum kuruluş ve esnafları tek tek ziyaret ederek organ bağışının önemini anlatarak organ bağışı topluyor.
Kula İlçe Sağlık Müdürü ve Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız organ bağışı kampanyası çerçevesinde Kula Kaymakamı Murat Güveni de ziyaret etti. Dr. Ayyıldız ve ekibi, Kaymakam Güven’den de organlarını bağışlamasını istedi. Kaymakam Güven organ bağışının hayat Kurtardığını vurgu yaparak organlarını bağışladı. Kaymakam Güven, “Sağlık Grup Başkanlığımızı ve ekibini misafir ettik. Doktor hanımdan organ bağışı konusunda bilgiler aldık. Organ bağışı bekleyen Türkiye’de çok sayıda hasta olduğunu Kula’da diyaliz servisimizin böbrek hastası hastalarımızın olduğunu öğrendik. Kula’da organ bağışı çalışmalarını arttırarak arkadaşlarımız devam ettirecek" dedi.
Dr. Ayyıldız ve ekibi Kula’daki resmi kurumları tek tek dolaşarak organ bağışını anlattı destek istedi.
Öte yandan Ayyıldız Kula Esnaf odası başkanı Aytekin Şadan’ı işyerinde ziyaret ederek esnafların bu kampanyaya destek vermelerini istedi.
Konuyla ilgili ziyaretlerde organ bağışı kampanyası ile ilgili bilgiler veren Kula İlçe Sağlık Müdürü ve Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız “Yaptığımız çalışmalar ile organ bağışı organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle giderek artacak. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus, organ ve doku bağışının arttırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ile halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesidir. Bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor" dedi
Yapılan bir haftalık çalışmada 200 kişinin organ bağışı yaptığı ve yıl başından buyana Kulada toplamda 500 kişi organ bağışı yaptığı öğrenildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.