Kula’da sandık görevlilerine eğitim verildi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.06.2018 - 17:14, Güncelleme: 20.06.2018 - 17:14
 

Kula’da sandık görevlilerine eğitim verildi

Kula İlçe Seçim Kurulu tarafından 24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri genel seçiminde sandıklarda görevli olacak personele seçim eğitimi verildi.Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Konferans Salonunda...
Kula İlçe Seçim Kurulu tarafından 24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri genel seçiminde sandıklarda görevli olacak personele seçim eğitimi verildi.Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığında görevli Yusuf Yıldırım sandık görevlilerine, seçmenlerin nasıl oy kullanacağı, tek başına oy kullanamayacak durumda olanlara nasıl yardım edileceği, geçerli ve geçersiz oyların hangi kritere göre belirleneceği gibi konularda bilgiler aktardı.Oy kullanacak vatandaşların TC Kimlik numaraları yazan bir kimliği yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlatan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Serdar Peşin, "Sandık başında görevli olan memurlarımızın dikkat etmeleri gereken bir husus ise oy pusulasında isimleri bulunan vatandaşlarımızın kendi isimlerinin karşısına imza attıktan sonra oy kullanmalarını sağlamak olacak" diye konuştu.Peşin, Kula’da 135 normal sandıkta, 1 adet de seyyar sandıkta 34 bin 703 seçmenin oy kullanacağını sözlerine ekledi.
Kula İlçe Seçim Kurulu tarafından 24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri genel seçiminde sandıklarda görevli olacak personele seçim eğitimi verildi.Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Konferans Salonunda...

Kula İlçe Seçim Kurulu tarafından 24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri genel seçiminde sandıklarda görevli olacak personele seçim eğitimi verildi.

Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığında görevli Yusuf Yıldırım sandık görevlilerine, seçmenlerin nasıl oy kullanacağı, tek başına oy kullanamayacak durumda olanlara nasıl yardım edileceği, geçerli ve geçersiz oyların hangi kritere göre belirleneceği gibi konularda bilgiler aktardı.

Oy kullanacak vatandaşların TC Kimlik numaraları yazan bir kimliği yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlatan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Serdar Peşin, "Sandık başında görevli olan memurlarımızın dikkat etmeleri gereken bir husus ise oy pusulasında isimleri bulunan vatandaşlarımızın kendi isimlerinin karşısına imza attıktan sonra oy kullanmalarını sağlamak olacak" diye konuştu.

Peşin, Kula’da 135 normal sandıkta, 1 adet de seyyar sandıkta 34 bin 703 seçmenin oy kullanacağını sözlerine ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.