Maden şehidi çocukları Isparta’yı gezdi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2017 - 12:05, Güncelleme: 26.04.2017 - 12:05
 

Maden şehidi çocukları Isparta’yı gezdi

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve hayatını kaybeden 301 madencinin lisede okuyan çocuklarına yönelik Isparta gezisi düzenlendi. Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın organize ettiği gezide Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden şehidi...
13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve hayatını kaybeden 301 madencinin lisede okuyan çocuklarına yönelik Isparta gezisi düzenlendi. Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın organize ettiği gezide Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden şehidi çocukları Isparta Süleyman Demirel Üniversitesini tanıma fırsatı buldu.Soma Kaymakamlığı ve Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) işbirliği ve Soma Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede çeşitli liselerde öğrenim gören liseli 15 şehit madenci çocuklarına yönelik Isparta Süleyman Demirel Üniversitesine 21-22 Nisan tarihinde üniversite gezisi düzenlendi.Soma’da madenci eş ve çocuklarıyla gönüllü olarak terapi çalışmalarını sürdüren Psikolojik Danışman Gülşah Arıkan ve Gökhan Arıkan çocuklara gezide rehberlik etti. Düzenlenen geziye SDÜ Rektörlüğü ev sahibi yaptı. Rektör İlker Hüseyin Çarıkçı, öğretim üyesi Ersan Altun ve öğretim görevlisi Oğuzhan Çarıkçı düzenlenen gezide öğrencilere üniversitenin tüm bölümlerini, üniversitenin gençlere yönelik kulüp çalışmalarını ve tüm birimlerini tanıttı.Yapılan geziyle şehit madenci çocuklarının üniversite hayallerine katkıda bulunmak, hedeflerini güçlendirmek ve hayata hazırlanmalarını sağlamak olduğu öğrenildi. Üniversite adayı gençlere Prof. Dr. Hasan Gürbüz bilgi merkezinde bir dizi sunum gerçekleştirdi. 29 Ekim Olimpik yüzme havuzu ve sportif faaliyetlerin yapıldığı alanlar gezdirilen öğrenciler ok atıp, basketbol ve badminton oynadı. Maden mühendisliği akademisyenlerinden bilgi alan öğrenciler burada akademisyenlerle sohbet etti. SDÜ’deki bilim eğitim-öğretim sanat kültür ve sosyal etkinliklerini gören öğrenciler daha sonra şehir turu yaptı.Isparta Belediyesi Prof. Dr. Turan Yangın Halı Kilim ve Etnografya gezisini gezen öğrenciler akşam Türkiye’nin en önemli ikinci tatlı içme suyu kaynağı olan Eğirdir Gölüne gitti. Tabiatı, ekosistemi ve farklı bir şehri tanıma fırsatı bulan öğrenciler daha sonra sanat faaliyetleri kapsamında gösterimde olan sinema filmini seyretti. Liseli öğrenciler yapılan bu güzel etkinlik için SDÜ Rektörlüğüne, Soma Kaymakamlığına, Soma Belediyesine ve rehberlik eden gönüllü psikolojik danışmanlara teşekkür etti.
13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve hayatını kaybeden 301 madencinin lisede okuyan çocuklarına yönelik Isparta gezisi düzenlendi. Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın organize ettiği gezide Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden şehidi...

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve hayatını kaybeden 301 madencinin lisede okuyan çocuklarına yönelik Isparta gezisi düzenlendi. Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın organize ettiği gezide Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden şehidi çocukları Isparta Süleyman Demirel Üniversitesini tanıma fırsatı buldu.

Soma Kaymakamlığı ve Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) işbirliği ve Soma Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede çeşitli liselerde öğrenim gören liseli 15 şehit madenci çocuklarına yönelik Isparta Süleyman Demirel Üniversitesine 21-22 Nisan tarihinde üniversite gezisi düzenlendi.

Soma’da madenci eş ve çocuklarıyla gönüllü olarak terapi çalışmalarını sürdüren Psikolojik Danışman Gülşah Arıkan ve Gökhan Arıkan çocuklara gezide rehberlik etti. Düzenlenen geziye SDÜ Rektörlüğü ev sahibi yaptı. Rektör İlker Hüseyin Çarıkçı, öğretim üyesi Ersan Altun ve öğretim görevlisi Oğuzhan Çarıkçı düzenlenen gezide öğrencilere üniversitenin tüm bölümlerini, üniversitenin gençlere yönelik kulüp çalışmalarını ve tüm birimlerini tanıttı.

Yapılan geziyle şehit madenci çocuklarının üniversite hayallerine katkıda bulunmak, hedeflerini güçlendirmek ve hayata hazırlanmalarını sağlamak olduğu öğrenildi. Üniversite adayı gençlere Prof. Dr. Hasan Gürbüz bilgi merkezinde bir dizi sunum gerçekleştirdi. 29 Ekim Olimpik yüzme havuzu ve sportif faaliyetlerin yapıldığı alanlar gezdirilen öğrenciler ok atıp, basketbol ve badminton oynadı. Maden mühendisliği akademisyenlerinden bilgi alan öğrenciler burada akademisyenlerle sohbet etti. SDÜ’deki bilim eğitim-öğretim sanat kültür ve sosyal etkinliklerini gören öğrenciler daha sonra şehir turu yaptı.

Isparta Belediyesi Prof. Dr. Turan Yangın Halı Kilim ve Etnografya gezisini gezen öğrenciler akşam Türkiye’nin en önemli ikinci tatlı içme suyu kaynağı olan Eğirdir Gölüne gitti. Tabiatı, ekosistemi ve farklı bir şehri tanıma fırsatı bulan öğrenciler daha sonra sanat faaliyetleri kapsamında gösterimde olan sinema filmini seyretti. Liseli öğrenciler yapılan bu güzel etkinlik için SDÜ Rektörlüğüne, Soma Kaymakamlığına, Soma Belediyesine ve rehberlik eden gönüllü psikolojik danışmanlara teşekkür etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.