Madenciler Günü Soma’da buruk kutlandı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.12.2019 - 17:36, Güncelleme: 04.12.2019 - 17:36
 

Madenciler Günü Soma’da buruk kutlandı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın Manisa'nın Soma İlçesindeki Tüm Şubeleri 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Buruk Kutlama Yaptı.
4 Aralık Dünya Madenciler Günü, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle ülke tarihinin en büyük maden faciasıyla sarsılan Manisa’nın Soma ilçesinde buruk bir şekilde kutlandı. Program, 13 Mayıs 2014’te Soma ve ülkeyi yasa boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret ile başladı. Maden şehitliğindeki kabir ziyaretinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Recep Satır ve yönetimi, Ege Bölgesi 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Çakır ve yönetimi, Ege Bölgesi 2 Nolu Şube Başkanı Erol Kasap ve yönetimi ile Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin ve yönetimi hazır bulundu. Sendika yöneticileri, maden işçilerinin kabirlerine teker teker karanfil bırakarak dua etti. Şubeler adına ortak bir açıklama yapan Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin, "Ziyaretimize Soma maden şehitlerinden başladık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz madencilerin savunucuları olarak sadece daha güvenli, daha düzgün, iş sağlığı ve güvenliğine uyulan, hiçbir kimsenin burnunun kanamadığı, hiçbir kimsenin bir uzvunu kaybetmediği, en ufak bir kan damlasının dahi olmadığı bir çalışma hayatı diliyoruz. Tüm emekçilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun" dedi. Ardından Türkiye Maden İşçileri Sendikası hizmet binası önünde şehit madenciler için lokma hayrı düzenlendi.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın Manisa'nın Soma İlçesindeki Tüm Şubeleri 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Buruk Kutlama Yaptı.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle ülke tarihinin en büyük maden faciasıyla sarsılan Manisa’nın Soma ilçesinde buruk bir şekilde kutlandı.

Program, 13 Mayıs 2014’te Soma ve ülkeyi yasa boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret ile başladı. Maden şehitliğindeki kabir ziyaretinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Recep Satır ve yönetimi, Ege Bölgesi 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Çakır ve yönetimi, Ege Bölgesi 2 Nolu Şube Başkanı Erol Kasap ve yönetimi ile Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin ve yönetimi hazır bulundu. Sendika yöneticileri, maden işçilerinin kabirlerine teker teker karanfil bırakarak dua etti. Şubeler adına ortak bir açıklama yapan Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin, "Ziyaretimize Soma maden şehitlerinden başladık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz madencilerin savunucuları olarak sadece daha güvenli, daha düzgün, iş sağlığı ve güvenliğine uyulan, hiçbir kimsenin burnunun kanamadığı, hiçbir kimsenin bir uzvunu kaybetmediği, en ufak bir kan damlasının dahi olmadığı bir çalışma hayatı diliyoruz. Tüm emekçilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun" dedi.

Ardından Türkiye Maden İşçileri Sendikası hizmet binası önünde şehit madenciler için lokma hayrı düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.