Manisa daha temiz bir çevreye kavuşuyor

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2017 - 11:37, Güncelleme: 20.02.2017 - 11:37
 

Manisa daha temiz bir çevreye kavuşuyor

Manisa’nın uzun yıllar boyunca mücadele ettiği çöp konusunda büyük adım atarak Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda ilçelerdeki çalışmalarına da devam ediyor. Gördes Katı Atık...
Manisa’nın uzun yıllar boyunca mücadele ettiği çöp konusunda büyük adım atarak Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda ilçelerdeki çalışmalarına da devam ediyor. Gördes Katı Atık Transfer İstasyonunu projelendiren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, aynı zamanda çöplükte temizlik çalışması da gerçekleştirdi.Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, tesisin hizmete girmesiyle birlikte ilçelerde kullanılacak olan katı atık transfer istasyonlarını da projelendiriyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ekipler, Gördes şehir çöplüğünde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi faaliyete geçmesiyle birlikte şehrin tüm çöplerini bu tesise taşıma planı var. Bu tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Gördes’teki çöplerin Uzunburun’a tahliye edilebilmesi için de Gördes’te katı atık transfer istasyonu projelendirildi. Bu proje şu anda Bakanlık’ta onay aşamasında. Umut ediyoruz birkaç hafta içerisinde Bakanlık’tan uygunluk yazısı geldiğinde ihaleye çıkılacak” dedi.Bu süreçte mevcut vahşi depolama alanının mecburen kullanılacağını belirten Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Bu nedenle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına ekiplerimiz çöplükte temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ancak Katı Atık transfer istasyonu faaliyete girmesinden hemen sonra, Gördes’teki tüm çöpler Katı Atık Bertaraf Tesisine taşınacağından dolayı vahşi depolama alanı kapatılıp rehabilite edilecek. Böylelikle kötü görüntü ve kokuya sebebiyet veren alan tamamen kaybolmuş, yeşil ve çöplükten eser kalmamış bir hal alacak” diye konuştu.
Manisa’nın uzun yıllar boyunca mücadele ettiği çöp konusunda büyük adım atarak Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda ilçelerdeki çalışmalarına da devam ediyor. Gördes Katı Atık...

Manisa’nın uzun yıllar boyunca mücadele ettiği çöp konusunda büyük adım atarak Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda ilçelerdeki çalışmalarına da devam ediyor. Gördes Katı Atık Transfer İstasyonunu projelendiren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, aynı zamanda çöplükte temizlik çalışması da gerçekleştirdi.

Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, tesisin hizmete girmesiyle birlikte ilçelerde kullanılacak olan katı atık transfer istasyonlarını da projelendiriyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ekipler, Gördes şehir çöplüğünde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi faaliyete geçmesiyle birlikte şehrin tüm çöplerini bu tesise taşıma planı var. Bu tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Gördes’teki çöplerin Uzunburun’a tahliye edilebilmesi için de Gördes’te katı atık transfer istasyonu projelendirildi. Bu proje şu anda Bakanlık’ta onay aşamasında. Umut ediyoruz birkaç hafta içerisinde Bakanlık’tan uygunluk yazısı geldiğinde ihaleye çıkılacak” dedi.

Bu süreçte mevcut vahşi depolama alanının mecburen kullanılacağını belirten Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Bu nedenle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına ekiplerimiz çöplükte temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ancak Katı Atık transfer istasyonu faaliyete girmesinden hemen sonra, Gördes’teki tüm çöpler Katı Atık Bertaraf Tesisine taşınacağından dolayı vahşi depolama alanı kapatılıp rehabilite edilecek. Böylelikle kötü görüntü ve kokuya sebebiyet veren alan tamamen kaybolmuş, yeşil ve çöplükten eser kalmamış bir hal alacak” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.