Manisa’da 350 milyon TL borç yapılandırıldı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2016 - 11:38, Güncelleme: 08.11.2016 - 11:38
 

Manisa’da 350 milyon TL borç yapılandırıldı

6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında Manisa’da 1 Eylül tarihinden bu yana 12 bin 500 başvuru yapılan SGK Manisa İl Müdürlüğü 350 milyon TL’lik borcu yapılandırarak 280 milyon olarak...
6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında Manisa’da 1 Eylül tarihinden bu yana 12 bin 500 başvuru yapılan SGK Manisa İl Müdürlüğü 350 milyon TL’lik borcu yapılandırarak 280 milyon olarak güncelledi.SGK Manisa İl Müdür Vekili Yavuz Kurt Şehzadeler Ziraat Odasında yapılandırma hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurt burada yaptığı konuşmasında, “Bilindiği üzere, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunla, 2016 yılı Haziran ayı ve önceki aylara ait Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yapılandırılması imkânı getirilmiştir. 6736 sayılı yasa ile sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi, topluluk sigortası primi, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş olan özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin ön değerlendirme sonucu bulunan eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanmış sigorta primleri ile yine 30 Haziran 2016 tarihine kadar uygulanan idari para cezaları ve genel sağlık sigortası prim alacakları yapılandırma kapsamına alınmıştır.” dedi.“Gecikme cezası ve gecikme zamları siliniyor”Yapılandırmayla, belirlenen alacakların gecikme cezası ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçildiğini kaydeden Kurt, “Böylelikle, sigortalılarımız ve işverenlerimiz mevcut borçlarını çok daha avantajlı koşullarla ve indirimli olarak ödeme imkânına kavuşacaklar. Borçlar peşin olarak ödenebileceği gibi taksitle de ödenebilecek. Peşin ödeme durumunda ayrıca bir indirimde uygulanacak.” şeklinde konuştu.“Son başvuru tarihi 25 Kasım”Yapılandırmadan faydalanılabilmesi için en geç 25 Kasım 2016 tarihine kadar sigortalıların ve işverenlerin başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydeden Kurt, yapılandırma başvurularının e-sigorta kanalıyla, elden ya da posta yoluyla da yapılabileceğini dile getirdi.350 milyon borç yapılandırıldıKurt yapılandırma kapsamında yapılan başvuru ve borç miktarlarını da şöyle açıkladı:“Yapılandırmanın başladığı 1 Eylül’den bu yana Manisa İl Müdürlüğümüz ve bağlı merkez müdürlüklerimize 12 bin 500 başvuruda bulunuldu. Bu kapsamda, 350 Milyon lirayı bulan borç yapılandırıldı. Sağlanan kolaylıklarla bu tutar 280 Milyon olarak güncellendi. İşverenlerimiz ve sigortalılarımızı tanınan ödeme kolaylıkları ve taksitlendirme imkânından yararlanmak amacıyla son başvuru tarihi olan 25 Kasım’ı beklemeden SGK’ya başvuruda bulunmaya davet ediyoruz. “
6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında Manisa’da 1 Eylül tarihinden bu yana 12 bin 500 başvuru yapılan SGK Manisa İl Müdürlüğü 350 milyon TL’lik borcu yapılandırarak 280 milyon olarak...
6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında Manisa’da 1 Eylül tarihinden bu yana 12 bin 500 başvuru yapılan SGK Manisa İl Müdürlüğü 350 milyon TL’lik borcu yapılandırarak 280 milyon olarak güncelledi.
SGK Manisa İl Müdür Vekili Yavuz Kurt Şehzadeler Ziraat Odasında yapılandırma hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurt burada yaptığı konuşmasında, “Bilindiği üzere, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunla, 2016 yılı Haziran ayı ve önceki aylara ait Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yapılandırılması imkânı getirilmiştir. 6736 sayılı yasa ile sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi, topluluk sigortası primi, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş olan özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin ön değerlendirme sonucu bulunan eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanmış sigorta primleri ile yine 30 Haziran 2016 tarihine kadar uygulanan idari para cezaları ve genel sağlık sigortası prim alacakları yapılandırma kapsamına alınmıştır.” dedi.
“Gecikme cezası ve gecikme zamları siliniyor”
Yapılandırmayla, belirlenen alacakların gecikme cezası ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçildiğini kaydeden Kurt, “Böylelikle, sigortalılarımız ve işverenlerimiz mevcut borçlarını çok daha avantajlı koşullarla ve indirimli olarak ödeme imkânına kavuşacaklar. Borçlar peşin olarak ödenebileceği gibi taksitle de ödenebilecek. Peşin ödeme durumunda ayrıca bir indirimde uygulanacak.” şeklinde konuştu.
“Son başvuru tarihi 25 Kasım”
Yapılandırmadan faydalanılabilmesi için en geç 25 Kasım 2016 tarihine kadar sigortalıların ve işverenlerin başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydeden Kurt, yapılandırma başvurularının e-sigorta kanalıyla, elden ya da posta yoluyla da yapılabileceğini dile getirdi.
350 milyon borç yapılandırıldı
Kurt yapılandırma kapsamında yapılan başvuru ve borç miktarlarını da şöyle açıkladı:
“Yapılandırmanın başladığı 1 Eylül’den bu yana Manisa İl Müdürlüğümüz ve bağlı merkez müdürlüklerimize 12 bin 500 başvuruda bulunuldu. Bu kapsamda, 350 Milyon lirayı bulan borç yapılandırıldı. Sağlanan kolaylıklarla bu tutar 280 Milyon olarak güncellendi. İşverenlerimiz ve sigortalılarımızı tanınan ödeme kolaylıkları ve taksitlendirme imkânından yararlanmak amacıyla son başvuru tarihi olan 25 Kasım’ı beklemeden SGK’ya başvuruda bulunmaya davet ediyoruz. “
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.