Manisa’da beslenme dostu okul sayısı 20 oldu

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2017 - 17:48, Güncelleme: 27.03.2017 - 17:48
 

Manisa’da beslenme dostu okul sayısı 20 oldu

Dünyada önemli bir halk sorunu haline gelen obeziteyle mücadele etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında Manisa’da sertifika almaya...
Dünyada önemli bir halk sorunu haline gelen obeziteyle mücadele etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında Manisa’da sertifika almaya hak kazanan 6 okul için tören düzenlendi. Yeni okullarla birlikte Manisa’daki Beslenme Dostu Okul sayısı 20’ye yükselmiş oldu.Manisa’da Beslenme Dostu Okul olmaya hak kazanan okullar için sertifika töreni düzenlendi. Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çağatay Uluçay İlkokulu, Zeytinliova Zekeriya Nayman İlkokulu, Özel Akhisar Koleji Anadolu Lisesi, Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu 2016 yılı Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı.2016-2017 eğitim öğretim yılı içinde 30 okulun programa yeni başvuru yaptığı öğrenilirken, başvuran okulların Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilmesinin devam ettiği bildirildi. Sadece Beyaz Bayrak almaya hak kazanan gönüllü okulların Beslenme Dostu Okul olabilmek için başvurabildiği kaydedildi.Öğrencilerin günün belirli saatlerini okullarda geçirdiğini belirten Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, okulların ölçülebilir nitelikte olmasının çok önemli olduğunu kaydederek, “Bunların ilki Beyaz Bayraktır. Şuan Beyaz Bayrak’ta beklenenin çok altındayız. Hedefimiz okul sayısını yüzde 80’e çıkarmak. 2018’in ilk yarısında yüzde 100’e tamamlamak istiyoruz.” dedi.Öğrencilerin okullarda çok hızlı beslendiğini ifade eden Yıldırım, bu durumun obeziteye neden olduğunu, bundan dolayı okullarda öğrencilere doğru beslenme konusunda yardımcı olunması ve hareket ortamının artırılması gerektiğini vurguladı.Okulların temizlik, hijyen ve sağlıklı çevre şartlarına göre değerlendirildiğini ifade eden Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sakal, projede okulların gönüllülük esasına göre hareket ettiğini belirterek, okulları bu konuda teşvik ettiklerini söyledi. Beyaz Bayrak alan okulların Beslenme Dostu Okul Projesine başvurabildiğini dile getiren Sakal, Manisa’da 1107 okulun bulunduğunu belirterek bunlardan 92’sinin Beyaz Bayrak aldığını kaydetti.Konuşmaların ardından sertifika alan okullara belgeleri takdim edilirken belgeleri alan öğrencilere fidan hediye edildi.
Dünyada önemli bir halk sorunu haline gelen obeziteyle mücadele etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında Manisa’da sertifika almaya...

Dünyada önemli bir halk sorunu haline gelen obeziteyle mücadele etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında Manisa’da sertifika almaya hak kazanan 6 okul için tören düzenlendi. Yeni okullarla birlikte Manisa’daki Beslenme Dostu Okul sayısı 20’ye yükselmiş oldu.

Manisa’da Beslenme Dostu Okul olmaya hak kazanan okullar için sertifika töreni düzenlendi. Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çağatay Uluçay İlkokulu, Zeytinliova Zekeriya Nayman İlkokulu, Özel Akhisar Koleji Anadolu Lisesi, Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu 2016 yılı Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı.

2016-2017 eğitim öğretim yılı içinde 30 okulun programa yeni başvuru yaptığı öğrenilirken, başvuran okulların Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilmesinin devam ettiği bildirildi. Sadece Beyaz Bayrak almaya hak kazanan gönüllü okulların Beslenme Dostu Okul olabilmek için başvurabildiği kaydedildi.

Öğrencilerin günün belirli saatlerini okullarda geçirdiğini belirten Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, okulların ölçülebilir nitelikte olmasının çok önemli olduğunu kaydederek, “Bunların ilki Beyaz Bayraktır. Şuan Beyaz Bayrak’ta beklenenin çok altındayız. Hedefimiz okul sayısını yüzde 80’e çıkarmak. 2018’in ilk yarısında yüzde 100’e tamamlamak istiyoruz.” dedi.

Öğrencilerin okullarda çok hızlı beslendiğini ifade eden Yıldırım, bu durumun obeziteye neden olduğunu, bundan dolayı okullarda öğrencilere doğru beslenme konusunda yardımcı olunması ve hareket ortamının artırılması gerektiğini vurguladı.

Okulların temizlik, hijyen ve sağlıklı çevre şartlarına göre değerlendirildiğini ifade eden Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sakal, projede okulların gönüllülük esasına göre hareket ettiğini belirterek, okulları bu konuda teşvik ettiklerini söyledi. Beyaz Bayrak alan okulların Beslenme Dostu Okul Projesine başvurabildiğini dile getiren Sakal, Manisa’da 1107 okulun bulunduğunu belirterek bunlardan 92’sinin Beyaz Bayrak aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından sertifika alan okullara belgeleri takdim edilirken belgeleri alan öğrencilere fidan hediye edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.